Τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στη ρουτίνα ομορφιάς

Τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στη ρουτίνα ομορφιάς

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας.

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμη και για την επιδερμίδα.

Πιο συγκεκριμένα, καταπολεμά την ακμή δρώντας κατά των βακτηρίων που την προκαλούν, βοηθά στην αντιμετώπιση των δερματικών μολύνσεων και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου αντιμετωπίζοντας τις λεπτές ρυτίδες.

Πώς να εντάξετε την κανέλα στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Σπιτικά καλλυντικά για το πρόσωπο
Μάσκα με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Η μάσκα αυτή έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να αποκτήσει την υφή πάστας. Απλώστε την μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κάνοντας παράλληλα απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Scrub με κανέλα

Με αυτό το σπιτικό scrub θα εξαφανίσετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Ανακατέψτε σε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε σε όλη την περιοχή του προσώπου κάνοντας απαλό μασάζ.

Lip plumper με κανέλα και ελαιόλαδο

Το Lip plumper τονώνει τα χείλη και τα κάνει να δείχνουν πιο μεγάλα. Ο πιο απλός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χείλη και από πάνω λίγη κανέλα.

Χρησιμοποιήστε την σε κοψίματα στο ξύρισμα
Και γενικά, την κανέλα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε κόψιμο ή πληγή. Η κανέλα έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη επούλωση.

Μάσκα μαλλιών με μέλι και κανέλα
Αυτή η μάσκα είναι ιδανική και για όσους έχουν ξηροδερμία στο κεφάλι. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα αυγό και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώστε σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά, αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό πριν λουστείτε.

Πηγή συνταγών: youbeauty.com

www.mothersblog.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr