Τα πιο σημαντικά βήματα-θεραπείες για πιο ζουμερά, λαμπερά χείλη, χωρίς ενέσιμα

Τα πιο σημαντικά βήματα-θεραπείες για πιο ζουμερά, λαμπερά χείλη, χωρίς ενέσιμα

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές για να κάνουμε τα χείλη μας πιο ζουμερά και glossy.
Ευτυχώς μερικές τάσεις στην αισθητική δεν επιβιώνουν και η μεγάλη ποσότητα ενέσιμων στα χείλη δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ετσι το αφύσικο δίνει τη θέση του στο φυσικό και υιοθετώντας την κατάλληλη φροντίδα, και επιλέγοντας τα σωστά καλλυντικά, θα κάνουμε τα χείλη μας φυσικά πιο ζουμερά και λαμπερά, χωρίς ενέσιμα.

Η βασική ρουτίνα φροντίδας για ζουμερά, απαλά χείλη
-Απολέπιση

Ετσι απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, το ενοχλητικό ξεφλούδισμα που μας κάνει να θέλουμε να γλείφουμε και να δαγκώνουμε τα χείλη μας. Παράλληλα η απολέπιση τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντάς τους πιο ζωηρό χρώμα. Προσοχή, δεν το παρακάνουμε για να μην τα τραυματίσουμε. Μερικά δευτερόλεπτα απολέπισης είναι αρκετά.

Τι κάνουμε:

*Υπάρχουν έτοιμα scrub που πωλούνται τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

*Μετά το βούρτσισμα των δοντιών μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ απαλό μασάζ στα χείλη με την οδοντόβουρτσα. Όχι όμως συχνά, 1-2 φορά την εβδομάδα αρκούν.

*Με κάποιο δικό μας diy scrub, από καστανή ζάχαρη και κάποιο έλαιο.

Αν τα χείλη μας είναι ήδη ερεθισμένα ή σκασμένα
– Εφαρμόζουμε μία κρέμα ανάπλασης με centella asiatica, ceramides, μελισσοκέρι, πρόπολη, ή άλλα αναπλαστικά φυσικά συστατικά, σε παχύ στρώμα όλη την ημέρα για 20 περίπου ημέρες. Επίσης, λαμβάνουμε υπόψη μας μήπως ο ερεθισμός οφειλόταν στο συγκεκριμένο λιπ μπαλμ που χρησιμοποιούσαμε ή σε κάποια συνήθεια, π.χ. γλείφαμε τα χείλη μας.

Ενυδάτωση & Προστασία
Μετά τον καθαρισμό και όποτε τα νιώθουμε να «τραβάνε» εφαρμόζουμε το κατάλληλο λιπ μπαλμ στο πάνω και κάτω χείλος, και στις γωνίες του στόματος. Αν εκτιθόμαστε στον ήλιο ή στα χιόνια επιλέγουμε ένα προϊόν με SPF.

*Δεν παραλείπουμε να τα ενυδατώνουμε το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Ετσι θα τους χαρίσουμε έξτρα ενυδάτωση και αναπλαστική ικανότητα και θα ξυπνάμε κάθε πρωϊ με απαλά, βελούδινα χείλη, έτοιμα για το κραγιόν.

Για έξτρα όγκο
Επιλέγουμε ένα διάφανο λιπ γκλος που δίνει λάμψη και κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά. Ωστόσο υπάρχουν και εξειδικευμένες συνθέσεις που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία κάνοντας τα χείλη να δείχνουν πιο χυμώδη. Ωστόσο, και εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς μερικά συστατικά που περιέχουν μπορούν να τα αφυδατώσουν. Αν παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο, σταματάμε ή αραιώνουμε τη χρήση τους.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr