2 θεραπείες θαύμα για να σταματήσετε την τριχόπτωση και να έχετε πάντα πλούσια μαλλιά

2 θεραπείες θαύμα για να σταματήσετε την τριχόπτωση και να έχετε πάντα πλούσια μαλλιά

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής
Ένας τρόπος για να τονώσετε όσο δεν φαντάζεστε την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών σας, είναι με καθημερινά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μασάζ στην περιοχή, ενεργοποιεί τα κύτταρα και τους θύλακες  και προωθεί τη ροή του αίματος οδηγώντας σε πιο γεμάτα και πιο πυκνά μαλλιά. Το να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας είτε μια συγκεκριμένη βούρτσα μασάζ για το τριχωτό της κεφαλής και την ανάπτυξη των μαλλιών αλλά πιστέψτε μας τα μαλλιά θα αλλάξουν απο την ρίζα!

«Η ροή του αίματος και η ανάπτυξη των μαλλιών μπορούν να βελτιωθούν κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λάδι μαλλιών ή μάσκες. Καθώς στοχεύει συγκεκριμένα τα κύτταρα των δερματικών θηλών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη νέων μαλλιών, ένα μασάζ μπορεί να αυξήσει το πάχος της τρίχας».  Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και μην τρίβετε έντονα γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των μαλλιών σας.

Το μαγικό λάδι κολοκύθας που λειτουργεί σαν φυσικός ορός.
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι εξαιρετικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά ο ορός μαλλιών που θα επιλέξετε να κάνετε μασάζ είναι ζωτικής σημασίας. Δεν πρέπει να συγχέεται με το λάδι μαλλιών, ο ορός μαλλιών είναι ένα προϊόν με βάση τη σιλικόνη που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει την επιφάνεια της τρίχας για να βοηθήσει στη λάμψη, την απαλότητα και την ενυδάτωση. Προορίζεται για χρήση σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά, η σιλικόνη στους ορούς μαλλιών βοηθά επίσης στη μείωση της τριχόπτωσης.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το καλύτερο συστατικό του ορού του τριχωτού της κεφαλής για πιο πυκνά μαλλιά είναι το έλαιο από σπόρους κολοκύθας , σύμφωνα με τον Δρ Cheruki, επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη και την πυκνότητα των τριχοθυλακίων.

«Περιέχει ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα, καθώς και βιταμίνες Α, Κ, Ε και ψευδάργυρο που όλα συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών», λέει. “Επιπλέον, βοηθά επίσης στη μείωση της πιτυρίδας και του ερεθισμού του τριχωτού της κεφαλής που μπορεί να οδηγήσει σε πιο λεπτά μαλλιά. Το έλαιο σπόρων κολοκύθας είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του που [βοηθούν] στη μείωση της φλεγμονής  και έτσι βελτιώνουν τη συνολική υγεία των μαλλιών.”

Ο Δρ Cheruki σημειώνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το λάδι από σπόρους κολοκύθας είναι με άλλα φυσικά συστατικά όπως jojoba ή λάδι καρύδας (το οποίο είναι επίσης ιδανικό για το σβήσιμο των ρυτίδων και την απαλότητα του δέρματος ).

«Αναμείξτε μερικές σταγόνες από το λάδι μέσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού από άλλο φυσικό λάδι και κάντε μασάζ  με αυτό με κυκλικές κινήσεις», λέει ο Δρ Cheruki. “Αφήστε το όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν ξεπλυθείτε. Αν το κάνετε τακτικά, θα θρέψετε και θα πυκνώσετε τους θύλακες των μαλλιών σας ενώ θα μειώσετε τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, μπορείτε  να αναμίξετε μερικές σταγόνες ελαίου κολοκύθας στο κανονικό σας σαμπουάν και conditioner για να έχετε το μέγιστο όφελος». 

Αν και είναι αναμφίβολα τρομακτική, η τριχόπτωση δεν χρειάζεται να είναι αναπόφευκτη. Οι θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής, όπως τα καθημερινά μασάζ και τα σέρουμ μαλλιών, θα μπορούσαν να σας δώσουν πιο πυκνά μαλλιά αλλά κυρίως ανθεκτικά και πλήρως δυνατά.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr