2 Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά για τη μείωση της φλεγμονής και την αργή γήρανση

2 Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά για τη μείωση της φλεγμονής και την αργή γήρανση

Όλοι θα θέλαμε μια θαυματουργή θεραπεία για την πρόληψη της γήρανσης για πάντα – τόσο από άποψη ομορφιάς όσο και από άποψη εγκεφάλου. Δυστυχώς, αυτή η θαυματουργή θεραπεία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα (τουλάχιστον όχι ακόμα, ούτως ή άλλως). Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ώστε να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και το πρόσωπό σας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο νεανικό, και αυτό περιλαμβάνει αλλαγή της διατροφής σας.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά τρόφιμα (δηλαδή επεξεργασμένες ποικιλίες  ) που μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας προκαλώντας χρόνια φλεγμονή, η οποία συχνά οδηγεί και σε πρόωρη γήρανση και διαβρώνουν το δέρμα.

Ενώ το να κόψετε αυτές τις τροφές είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο υγιές σώμα και εγκέφαλο, η προσθήκη αντιφλεγμονωδών, πλούσιων σε αντιοξειδωτικά τροφών στο πιάτο σας μπορεί επίσης να κάνει θαύματα!

Για να ανακαλύψουμε μερικές από τις καλύτερες τροφές με αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην επιβράδυνση της γήρανσης, μιλήσαμε με την Joanna Wen, πιστοποιημένη προπονήτρια υγείας και ιδρύτρια του Spices and Greens . Μας είπε ότι το αβοκάντο και τα καρύδια είναι δύο επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε. Μάθετε περισσότερα για αυτές τις υπερτροφές παρακάτω!

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι μια υπερτροφή που είναι φανταστική για πολλούς τομείς της υγείας σας – και όπως αποδεικνύεται, η Wen λέει ότι μπορείτε να προσθέσετε και την αντιγήρανση στη λίστα!

«Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στη μείωση της κυτταρικής γήρανσης», λέει.

Αν και αυτό το φρούτο είναι γεμάτο με πολλές βιταμίνες, η βιταμίνη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για νεανικό δέρμα.

«Η βιταμίνη Ε που βρίσκεται στο αβοκάντο βοηθά στην προστασία του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο και άλλες περιβαλλοντικές βλάβες που μπορούν να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση», εξηγεί ο Wen. Επιπλέον, τα καροτενοειδή, τα οποία είναι πρόδρομοι της βιταμίνης Α «βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας των ματιών και βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος». 

Καρύδια
Οι ξηροί καρποί είναι μια άλλη φανταστική προσθήκη στη διατροφή σας, αν αναζητάτε τα αντιγηραντικά οφέλη για την επιβίωση του μυαλού και της επιδερμίδας. Η Wen μας λέει ότι τα καρύδια, συγκεκριμένα, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της. «Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο που διατηρούν τα κύτταρα υγιή προστατεύοντάς τα από οξειδωτική βλάβη και μειώνοντας τη φλεγμονή», επισημαίνει.

Όπως συνεχίζει, «η κατανάλωση καρυδιών όχι μόνο σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα αλλά και ρυτίδες,  έχουν επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων». Επιπλέον, αποτελούν ένα υπέροχο, χορταστικό σνακ που μπορεί ακόμη και να προωθήσει την απώλεια βάρους – και μπορεί να βελτιώσει τον μεταβολισμό σας. «Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τρώγοντας μόνο μια μικρή ποσότητα καρυδιών μπορείτε να επωφεληθείτε από τα βελτιωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και τον μεταβολικό ρυθμό», καταλήγει. 

Στο τέλος της ημέρας, φυσικά, δεν υπάρχει μαγική θεραπεία για τη γήρανση – ωστόσο, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιβραδύνει τη διαδικασία και να σας κρατάει (και να αισθάνεστε) νεότεροι περισσότερο, ενώ τα αβοκάντο και τα καρύδια είναι απλώς δύο από τις καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να το πραγματοποιήσετε.

με πληροφορίες απο www.shefinds.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr