3 ποτά που οι δερματολόγοι λένε ότι πρέπει να αποφεύγετε για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση

3 ποτά που οι δερματολόγοι λένε ότι πρέπει να αποφεύγετε για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση

Όταν πρόκειται να αποκτήσετε πιο καθαρό, πιο νεανικό δέρμα που λάμπει, αυτό που βάζετε στο σώμα σας είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό, από αυτό που εφαρμόζετε στο δέρμα σας. Μπορείτε να έχετε ένα ντουλάπι ορών που προτείνονται ανεπιφύλακτα από ειδικούς στην περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά εάν δεν ακολουθείτε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και λίπη, το δέρμα σας δεν πρόκειται να πάρει όσα περισσότερα οφέλη θα μπορούσε.

 Η αποφυγή αυτών των τριών ροφημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Και αν αναρωτιέστε ποια ποτά είναι από τα καλύτερα για το δέρμα σας, μάθαμε και αυτές τις συμβουλές.

Αποφύγετε τη σόδα
Ακόμα κι αν γνωρίζετε ήδη ότι τα αναψυκτικά είναι γενικά ανθυγιεινά και πλούσια σε ζάχαρη, ίσως να είστε περίεργοι να μάθετε πώς η κατανάλωση σόδας μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα το δέρμα σας, λέει η Δρ Natalie Carlton , δερματολόγος που ειδικεύεται στην καλλυντική δερματολογία.

«Τα προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης ή AGEs δημιουργούνται όταν τα αμινοξέα στο κολλαγόνο και η ελαστίνη που διατηρούν το χόριο συνδέονται μεταξύ τους με γλυκόζη και φρουκτόζη (που βρίσκεται στη σόδα)», είπε ο Δρ Carlton. «Η γλυκοποίηση των αμινοξέων καθιστά δύσκολη την αποκατάσταση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, γεγονός που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος. Ο Δρ Carlton συμβουλεύει να μην χρησιμοποιούμε ποτά που είναι πλούσια σε σάκχαρα ή που παράγονται με σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, όπως αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα, ανθρακούχα ποτά.

Αποφύγετε τους χυμούς φρούτων και τα αθλητικά ποτά
Μπορεί να μην έχουν την ίδια κακή φήμη με τη σόδα και τα ανθρακούχα ποτά, αλλά οι χυμοί φρούτων και τα αθλητικά ποτά είναι συνήθως φορτωμένα με ζάχαρη — και αυτή η ζάχαρη είναι που μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Μια καλύτερη εναλλακτική εάν λαχταράτε κάτι γλυκό είναι να εμποτίσετε νερό με φρούτα όπως μούρα και εσπεριδοειδή.

Αποφύγετε το αλκοόλ
Σύμφωνα με το The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology , η κατανάλωση οκτώ ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει δραματικά το δέρμα σας και να οδηγήσει σε πιο σαφείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αύξηση των αιμοφόρων αγγείων (που οδηγεί σε πιο κατακόκκινη όψη του δέρματος) και ακόμη πιο πρησμένη την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις
Υπάρχουν πολλές νόστιμες, πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τα ροφήματα που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας.

«Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, στύψτε το χυμό ενός μικροσκοπικού, ολόκληρου λεμονιού», συμβουλεύει η Δρ Άννα Τσακόν, δερματολόγος και συγγραφέας στο MyPsorasisTeam . Σε αυτό , προσθέστε δύο με τρεις κουταλιές αγνό μέλι και ανακατέψτε καλά. Όταν ξυπνήσετε, καταναλώστε το με άδειο στομάχι. Εκτός από το ότι βοηθά στην πέψη, ένα ποτήρι λεμονόνερο με μέλι σας προσφέρει καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια και ακμή.»

Ένα άλλο υπέροχο ρόφημα είναι το πράσινο τσάι, το οποίο περιέχει κατεχίνες, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. «Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι το πρωί μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματός σας, να θεραπεύσει την ακμή, να αποφράξει τους πόρους κ.λπ.», είπε ο Δρ Τσάκον. «Οι φάσεις της καρκινογένεσης του δέρματος μπορούν να σταματήσουν ή να επιβραδυνθούν από τις πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού».

Και αν αναρωτιέστε ποιοι χυμοί είναι καλύτεροι για νεανικό δέρμα, οι κορυφαίες επιλογές της Dr. Chacon είναι οι χυμοί από αγγούρι και σπανάκι, τα οποία, όπως λέει, ενυδατώνουν φυσικά το δέρμα σας ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών.

«Για λαμπερό δέρμα, πίνετε ένα ποτήρι από αυτόν τον χυμό κάθε μέρα», είπε ο Δρ Τσάκον.

«Τόσο το σπανάκι όσο και το αγγούρι είναι άφθονα σε βιταμίνη Α. Η τακτική πρόσληψη αυτού του χυμού βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων μελάγχρωσης του δέρματος. Επιπλέον, βοηθά στην εξάλειψη των μαύρων κηλίδων, στη διαχείριση της ακμής και στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος.»

www.shefinds.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr