Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα

Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γάλα

Μην πετάτε το γάλα που έληξε, θα σας φανεί χρήσιμο.

Mothersblog Team

Λεκές από μελάνι
Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνετε ότι το γάλα στο ψυγείο έληξε και δεν μπορείτε να το καταναλώσετε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το αξιοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Όπως στη μαγειρική,σε μαρινάδες, για περιποίηση προσώπου, κ.α.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sandi Benedicta

Ειδικότερα:

Μαγειρική

Το ληγμένο γάλα όταν μαγειρευτεί δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία. Μπορείτε λοιπόν να το προσθέσετε σε σούπες για να πήξουν ή για να φτιάξετε τηγανίτες ακόμα και κέικ.

Μαρινάδες

Το γαλακτικό οξύ στο γάλα είναι εξαιρετικό για να μαλακώσει το κρέας. Μπορείτε για παράδειγμα να μουλιάσετε τις μπριζόλες πριν τις ψήσετε ή να φτιάξετε μια μαρινάδα με μυρωδικά.

Περιποίηση προσώπου

Το γαλακτικό οξύ είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας, καθιστώντας το πιο λείο και σφριγηλό.Αραιώστε λίγο με νερό το ληγμένο γάλα και πλύντε πρόσωπό σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια, ρίξτε άφθονο κρύο νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

Φυτά

Αραιώστε το ληγμένο γάλα με νερό και ρίξτε το σε γλάστρες ή παρτέρια κήπου για να τονώσετε τα φυτά σας με λίγο ασβέστιο.

Ασημικά

Αναμείξτε το γάλα που έληξε μαζί με λίγο ξίδι και με ένα καθαρό πανί τρίψτε καλά τα ασημικά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μαλακό πανί και τα ασημικά σας θα λάμπουν.

Έπιπλα

Ανακατέψτε το γάλα που έχει λήξει με λίγο ξύδι και έχετε ένα «πανίσχυρο» καθαριστικό. Με ένα πανί περάστε τις μεγάλες επιφάνειες, χωρίς σκαλίσματα, με αυτό το μείγμα ενώ μόνο με το γάλα ( χωρίς το ξύδι) μπορείτε να καθαρίσετε και τα ασημικά σας.

Λεκές από μελάνι

Μουλιάστε στο ληγμένο γάλα το λερωμένο σας ύφασμα για ένα βράδυ και ξεπλύνετε καλά την επόμενη μέρα. Τρίβετε με απορρυπαντικό πλυντηρίου ή πιάτων, τοποθετείτε το ρούχο στο πλυντήριο, και ο λεκές έχει εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από το littlethings.com

www.mothersblog.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr