ΦΤΙΑΞΕ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΡΟΔΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΦΤΙΑΞΕ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΡΟΔΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Ένα δυναμωτικό ρόφημα τσαγιού με φλούδες από ρόδι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να βοηθήσει τον οργανισμό σου όσο δεν φαντάζεσαι.

Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Στην αρχαιότητα ήταν «σύμβολο της γονιμότητας», ενώ ακόμη και σήμερα θεωρούμε ότι φέρνει καλοτυχία. Ιδανικά η εποχή για να καταναλωθεί ξεκινάει από το φθινόπωρο και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Συνηθίζουμε να καταναλώνουμε το εξαιρετικά θρεπτικό ρόδι είτε ως φρούτο είτε ως χυμό. Γνωρίζατε όμως ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα και τις φλούδες του προς όφελος του οργανισμού μας;

Οι φλούδες του ροδιού διαθέτουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθούν στην επούλωση πληγών και την καταπολέμηση λοιμώξεων. Ακόμη, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση του πονόλαιμου, του βήχα και του κοινού κρυολογήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προκαταρκτικές έρευνες και μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι οι φλούδες ροδιού έχουν και πολλά υποσχόμενες δυνατότητες στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι το εκχύλισμα της φλούδας ροδιού μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τους βιοδείκτες της υγείας της καρδιάς, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.

Πώς να φτιάξετε ρόφημα με τις φλούδες από το ρόδι
Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φλούδες από το ρόδι για να φτιάξετε ένα δυναμωτικό και υγιεινό ρόφημα, συμβάλλοντας παράλληλα και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Οι φλούδες του ροδιού, αφού διαχωριστούν από τον καρπό, μπορούν να αποξηραθούν και να αλεστούν σε λεπτή σκόνη για να εμποτιστούν σε ζεστό νερό και να καταναλωθούν ως τσάι. Ειδικότερα:

Αφού καθαρίσετε το ρόδι, αποξηράνετε τις φλούδες τοποθετώντας τες σε ένα αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις δείτε ότι έχουν στεγνώσει, μεταφέρετε τις φλούδες σε ένα μπλέντερ και αλέστε τες μέχρι να γίνουν σκόνη.

Έπειτα, πάρτε ένα άδειο φακελάκι τσαγιού, ρίξτε 1 κ.γ. σκόνη από τις φλούδες του ροδιού και κλείστε το καλά.
Τέλος, βράστε ένα φλιτζάνι νερό και ρίξτε μέσα το φακελάκι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, καταναλώστε το ρόφημα που φτιάξατε σε μόλις λίγα λεπτά και αποθηκεύστε την υπόλοιπη σκόνη για μελλοντική κατανάλωση.
Αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε άλλες καταστάσεις υγείας (κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στους καρπούς του ροδιού) συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το αν επιτρέπεται να καταναλώσετε το συγκεκριμένο ρόφημα.

www.ow.gr

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr