Σπιτική συνταγή “κοκτέιλ” ηλεκτρολυτών – Ιδανική για ενυδάτωση και επανατροφοδότηση του οργανισμού!

Σπιτική συνταγή “κοκτέιλ” ηλεκτρολυτών – Ιδανική για ενυδάτωση και επανατροφοδότηση του οργανισμού!

Πρώτα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ηλεκτρολύτες φέρουν ηλεκτρικά φορτία τα οποία είναι υπεύθυνα για την τόνωση των μυών και των νεύρων.

Οι ηλεκτρολύτες ρυθμίζουν επίσης την ποσότητα των υγρών σε όλο σας το σώμα, η οποία επηρεάζει την κυτταρική λειτουργία, τον όγκου του αίματος και την αρτηριακή πίεση.

Ηλεκτρολύτες περιλαμβάνουν:
νάτριο
ασβέστιο
κάλιο
χλωριούχο μαγνήσιο
όξινο ανθρακικό
όξινο φωσφορικό(ένα ιχνοστοιχείο)

Σημείωση: οι ειδικοί λένε ότι αυτοί οι ηλεκτρολύτες είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση.

Οι ηλεκτρολύτες είναι βασικά άλατα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα άλατα να κρατούν το σώμα σας ηλεκτρικά αγώγιμο για να διατηρήσει την τάση των κυττάρων. Το αλάτι δουλεύει μια χαρά, αρκεί να περιέχει χλωριούχο νάτριο, αν και σχεδόν όλα τα είδη το περιέχουν. Ορισμένα έχουν επίσης ιωδιούχο κάλιο, το οποίο είναι επίσης εξαιρετικό για το κοκτέιλ σας.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Συνταγή :
Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια νερό ή επεξεργασμένο νερό καρύδας
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι ή βιολογικό σιρόπι σφενδάμου
1/8 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή Σέλτικ θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες:

Όπως είπαμε, αυτό το σπιτικό ποτό ηλεκτρολυτών είναι πολύ απλό και εύκολο – απλά πρέπει να αναμίξετε τα συστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω μέχρι να διαλυθούν εντελώς το αλάτι και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και βάλτε το στο ψυγείο. Όταν χρειαστείτε ηλεκτρολύτες απολάυστε το!

Τα οφέλη για την υγεία
Αλάτι: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλάτι παίζει σημαντικό ρόλο για την εξισορρόπηση των ορμονών του στρες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το συστατικό αυτό μειώνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης και στηρίζει τη συνολική υγεία του μεταβολισμού.

Σημείωση: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, επειδή έχει ένα καλό ποσοστό ιχνοστοιχείων και μετάλλων.

Εσπεριδοειδή: Ξέρατε ότι τα εσπεριδοειδή είναι γεμάτα ηλεκτρολύτες; Τα λεμόνια έχουν τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλα εσπεριδοειδή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθάν να διατηρήθει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακατέργαστο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου: Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι το μέλι είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Το ακατέργαστο μέλι έχει φυσικά ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία. Τα εύπεπτα σάκχαρα είναι ιδανικά για να κρατήσουν μεγάλη ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης και το μέλι είναι επίσης ένα γνωστό φυσικό αντιβιοτικό και καταπραϋντικό του βήχα και του πονόλαιμου.

Νερό καρύδας: Αυτό το σούπερ υγιές συστατικό θα δώσει άμεση ενέργεια και θα ισορροπίσει το επίπεδο των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας.

Θα σας αρέσει αυτό το ποτό. Είναι γεμάτο με ηλεκτρολύτες και άλλες θρεπτικές ουσίες. 

www.hippieteepee.gr

Αιθ. Έλαιο Λεμονόχορτο. Άρωμα Φρεσκάδας-Καθαριότητα-Αντιμικροβιακό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr