Πέντε συμβουλές ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί φρέσκια

Πέντε συμβουλές ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί φρέσκια

Ακολούθησε 5 κανόνες που ακολουθούν ευλαβικά και οι Γαλλίδες.

Πέντε συμβουλές ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί φρέσκια

Η ερώτηση του “πώς να είμαι πάντα περιποιημένη” είναι hot και βρίσκεται διαχρονικά στις top απορίες (και google αναζητήσεις) των περισσότερων γυναικών σχετικά με την εμφάνισή τους.

Αυτό δε που φαίνεται να τις απασχολεί ακόμα περισσότερο είναι το πώς θα πετύχουν να ξυπνούν κάθε πρωί φρέσκιες και περιποιημένες, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσουν πολύ χρόνο σε ετοιμασίες για να νιώσουν όμορφες. Όχι, δεν πρόκειται για παράλογη απαίτηση, αφού υπάρχουν μερικά μυστικά που, αν τα ακολουθείς πιστά κάθε βράδυ, μπορούν να σου εγγυηθούν πιο λαμπερά μαλλιά και επιδερμίδα το επόμενο πρωί. Μάλιστα, πρόκειται για beauty κανόνες που ακολουθούν και οι Γαλλίδες – δεν χρειάζεται λοιπόν να πούμε τίποτα περισσότερο, καταλαβαίνεις πόσο αποτελεσματικοί είναι.

#1 tip για υπέροχα μαλλιά

Ναι, γίνεται να ξυπνήσεις με τέλεια μαλλιά, σχεδόν σαν κομμωτηρίου. Πώς; Εφάρμοσε πριν κοιμηθείς ένα leave-in conditioner ή έλαιο μαλλιών στις άκρες και στα μήκη, και άφησέ το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το ενυδατικό αυτό προϊόν θα χαρίσει στην τρίχα όλη την ενυδάτωση και υγρασία που χρειάζεται, ενώ τα μαλλιά θα έχουν όλο τον χρόνο να αναδομηθούν σε βάθος.

#2 tip για το τέλειο (και πανεύκολο) χτένισμα
Τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για το οποιοδήποτε χτένισμα στα μαλλιά σου, κάνε το εξής πριν πέσεις για ύπνο: πλέξε κοτσίδες τα μαλλιά σου. Έτσι, θα αποκτήσουν έναν ονειρεμένο κυματισμό και θα φανούν πολύ περιποιημένα, σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι αυτά τα μαλλιά έγιναν ενώ εσύ…κοιμόσουν; Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις ένα προϊόν styling πριν κάνεις τις κοτσίδες, έτσι ώστε να χαρίσεις διάρκεια στον κυματισμό που θα δημιουργηθεί.

Note: Όσο πιο πολλά (και άρα πιο λεπτά) τα κοτσιδάκια που θα πλέξεις, τόσο πιο έντονα σπαστά θα βγουν τα μαλλιά σου. Αν από την άλλη κάνεις μόνο δύο ή μόνο μια πλεξούδα, οι κυματισμοί θα βγουν πολύ χαλαροί.

#3 tip για λαμπερή επιδερμίδα
Λένε ότι όλες οι διαργασίες αναγέννησης και επανόρθωσης της επιδερμίδας συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του διαστήματος 10 μμ και 2 πμ. Γι’ αυτό, προτείνουμε να έχεις ολοκληρώσει τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης από νωρίς το βράδυ, αλλά και να διατηρείς μια σταθερή ώρα εφαρμογής των προϊόντων πριν κοιμηθείς, όσο αυτό είναι εφικτό. Plus, μια με δύο φορές την εβδομάδα εφάρμοζε κάποια overnight mask στο πρόσωπό σου, μια μάσκα προσώπου που θα αφήνεις στο δέρμα σου όλη τη νύχτα. Το πρωί θα ξυπνήσεις με μια αξεπέραστη λάμψη στο πρόσωπο.

#4 tip για ξεκούραστο βλέμμα
Αν υποφέρεις από μαύρους κύκλους, πρήξιμο ή σακούλες κάτω από τα μάτια, καταρχάς να σου πούμε ότι δεν είσαι η μόνη, καθώς το ίδιο θέμα αντιμετωπίζει μια μεγάλη μερίδα των γυναικών. Τι μπορείς να κάνεις ώστε να ξυπνάς κάθε πρωί με ξεκούραστο βλέμμα, χωρίς την αντιαισθητική όψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος; Το ελαφρύ μασάζ γύρω από τα μάτια κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς μπορεί να αλλάξει πραγματικά όλη την όψη του προσώπου σου. Χρησιμοποίησε είτε τα δάχτυλα είτε ένα jade roller για να ασκήσεις ελαφρά πίεση στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στα βλέφαρα αλλά και στη γύρω περιοχή. Επίσης, ταμπόναρε ελαφρά την περιοχή ασκώντας μικρή πίεση με τα δάχτυλά σου. Αν τώρα χρησιμοποιήσεις και κάποιο eye gel, κρέμα ή έλαιο προσώπου, τόσο το καλύτερο ώστε να διευκολύνεις αλλά και να κάνεις πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία.

#5 tip για λείο, μεταξένιο δέρμα στο σώμα
Όλες μας θέλουμε μια μεταξένια επιδερμίδα όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε όλο μας το σώμα. Πριν κοιμηθείς, και μετά το ντους, εφάρμοσε σε όλο το σώμα μια πλούσια κρέμα σώματος ή body butter που όχι μόνο θα χαρίσει μια μυρωδιά καθαριότητας και φρεσκάδας που θα σε ηρεμήσει, αλλά και θα ενυδατώσει το δέρμα σου. Επίμεινε περισσότερο σε σκασμένα σημεία ή μέρη του σώματος που υποφέρουν από έντονη ξηρότητα.

Note: Μην ξεχνάς τα πέλματα, τα δάχτυλα (εφόσον έχεις παρωνυχίδες ή ξηρά πετσάκια) αλλά και τους αγκώνες, που υποφέρουν συχνότερα από τραχύτητα και ξηρότητα. Ιδίως για τα πέλματα, εφάρμοσε μια κρέμα ειδική για την περιοχή και κοιμήσου με βαμβακερές κάλτσες. Η υγρασία και το ζεστό περιβάλλον που δημιουργούν βοηθούν τα συστατικά της κρέμας να απορροφηθούν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά από την επιδερμίδα, ώστε να απολαύσεις μια λεία, απαλή αίσθηση στο σώμα, όταν ξυπνήσεις.

 missbloom.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr