Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις το κρέας για έναν χρόνο;

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις το κρέας για έναν χρόνο;

Γιατί να το κάνεις αυτό; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα σε πείσουν.

Πολλοί το έχουν σκεφτεί, λίγοι το έχουν κάνει πράξη. Εκείνη την αποχή από το κρέας που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Όσο και να το λατρεύουμε το κρέας και χωρίς να είμαστε φανατικοί vegans, μία αποχή κρίνεται επιβεβλημένη. Υπάρχουν μάλιστα σοβαροί λόγοι που θα σε πείσουν να το κάνεις.

Απώλεια βάρους
Σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου George Washington στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι κατά μέσο όρο μπορούν να χάσουν περίπου 4.5 κιλά όταν σταματήσουν να τρώνε κρέας.

Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής
Η αποχή από το κρέας μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Είδη βακτηρίων στο έντερο
Οι χορτοφάγοι έχουν περισσότερα προστατευτικά είδη βακτηρίων του εντέρου συγκριτικά με τους κρεατοφάγους, σύφωνα με μελέτη στο πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης.

Ευεξία μετά τη γυμναστική
Αν σε πονάνε οι μύες σου μετά τη σωματική άσκηση, αυτό οφείλεται στη βαριά σε πρωτεΐνες διατροφή σου. Αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του ουρικού ή του γαλακτικού οξέος στους μύες.

Αισθάνεσαι καλύτερα
Όσοι έχουν βγάλει το κρέας από τη διατροφή τους, αναφέρουν ότι αισθάνονται καλύτερα. Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson έχει πει ότι αισθάνεται πιο δραστήριος και υγιής από τότε που σταμάτησε να τρώει κρέας, ενώ σύμφωνα με έρευνες όσοι έχουν γίνει χορτοφάγοι τρώνε περισσότερο και χάνουν βάρος, τρέχουν πιο γρήγορα και ανακαλύπτουν νέες τροφές που τους αρέσουν.

www.ratpack.gr

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr