Τα σπορ που ενισχύουν τη μακροζωία και ποιό άθλημα μας δίνει 10 χρόνια επιπλέον!

Τα σπορ που ενισχύουν τη μακροζωία και ποιό άθλημα μας δίνει 10 χρόνια επιπλέον!

Η επιστήμη έχει την απάντηση σχετικά με τα αθλήματα που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.

 

Κάθε αθλητική δραστηριότητα μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ποιότητα της ζωής μας εφόσον διεξάγεται με το σωστό πρόγραμμα, ωστόσο όπως φαίνεται από δανέζικη μελέτη υπάρχουν ορισμένα σπορ που αν τα ακολουθήσουμε θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για μακροζωία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 
Σύμφωνα με τη μελέτη, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να παρατείνει το χρόνο μας στον μάταιο τούτο κόσμο. Και τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο συγκεκριμένα, διότι δείχνουν ότι ορισμένα είδη είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα και, επομένως, πιο ωφέλιμα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Τα αθλήματα που παρατείνουν τη ζωή
Οι επιστήμονες της μελέτης “Copenhagen City Heart”, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mayo Clinic Proceedings, εξέτασαν το προσδόκιμο ζωής 8.500 υγιών ενηλίκων.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα με τα αθλήματα που αυτοί έπαιζαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι

το τένις ήταν το θαυματουργό ελιξίριο για μια μακρά ζωή, το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή κατά 9,7 χρόνια 10 σχεδόν χρόνια επιπλέον.

Αμέσως μετά έρχεται το μπάντμιντον (6,2 χρόνια), το ποδόσφαιρο (5 χρόνια), η ποδηλασία (3,7 χρόνια) και το τζόκινγκ (3,2 χρόνια). Οι επιστήμονες εξηγούν την επίδραση αυτών των αθλημάτων στο προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου με διάφορους παράγοντες.

esquire.com.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr