Μητέρα της χρονιάς: Έφηβη ανακάλυψε ότι το online bullying που ζούσε για μήνες, το έκανε η μητέρα της!

Μητέρα της χρονιάς: Έφηβη ανακάλυψε ότι το online bullying που ζούσε για μήνες, το έκανε η μητέρα της!

Η μητέρα μάλιστα αρχικά παρουσιάστηκε στις αρχές ότι η ίδια είναι θύμα εκφοβισμού, μεταμφιεσμένη χρησιμοποιώντας νεανική γλώσσα και VPN.

Μια έφηβη που υπέφερε από διαδικτυακό εκφοβισμό ανακάλυψε ότι το ανώνυμο τρολ πίσω από τα μηνύματα μίσους που έλαβε τον τελευταίο χρόνο ήταν… η ίδια της η μητέρα! Η Kendra Gayle Licari, από το Μίσιγκαν, κακοποίησε την κόρη της μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας νεανική αργκό για να μην αναγνωριστεί. Συνελήφθη τον περασμένο μήνα μετά από έρευνα ενός έτους, στην οποία κλήθηκαν ειδικοί του FBI για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του νταή.

Παρόλο που η Licari χρησιμοποίησε ένα VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) για να κρύψει την πηγή των μηνυμάτων και έβαλε τα μηνύματά της με νεανική αργκό για να τα κάνει να φαίνονται σαν να γράφτηκαν από αγόρι ή κορίτσι, οι ντετέκτιβ κατάφεραν τελικά να συνδέσουν τα μηνύματα με την Licari.

Υπολογίζεται ότι το 60% των εφήβων έχουν βιώσει κάποια μορφή διαδικτυακού εκφοβισμού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το θύμα στράφηκε στη μητέρα του
Αφού το θύμα στράφηκε στη μητέρα της για βοήθεια, η μητέρα φέρεται να ανέφερε τον εκφοβισμό στις αρχές. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να συνεργαστεί με τη μητέρα του τότε αγοριού της κόρης της για να «βοηθήσει» να βρεθεί ο διαδικτυακός εκφοβιστής που έστελνε στο καημένο το κορίτσι έως και καμιά δεκαριά μηνύματα την ημέρα.

Αρχικά, οι σχολικές αρχές δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου δεν είχαν τους πόρους για να εντοπίσουν τον ένοχο.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Isabella David Barbary είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WKRC: «Όταν η υπόθεση ήρθε για πρώτη φορά στο γραφείο μας, ήταν περίεργο και σχεδόν απίστευτο». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια συνεχή εκστρατεία κατάχρησης: «Μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες γραπτά μηνύματα, υπάρχουν περισσότερες από 1.000 σελίδες κειμένου στο αρχείο». Ο Μπάρμπαρι είπε ότι τα μηνύματα ήταν «ως επί το πλείστον ενοχλητικά, ταπεινωτικά και άσχημα μηνύματα κειμένου».

Ωστόσο, αφού οι ειδικοί υπολογιστών από το FBI αναγνώρισαν ότι τα μηνύματα προέρχονταν από το τηλέφωνο της Licari, έσπασε υπό έρευνα και ομολόγησε το ξεφάντωμα εκφοβισμού εναντίον της κόρης της.

Ο Έφορος του Σχολείου Μπιλ Σίτι Γουίλιαμ Τσίλμαν είπε ότι η 42χρονη Λίκαρι ήταν προπονήτρια μπάσκετ στο σχολείο της κόρης της τη στιγμή των πράξεών της. Η Licari οδηγήθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου – και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Η χρήση υπολογιστή για τη διάπραξη ενός εγκλήματος είναι κακούργημα στις ΗΠΑ, με πιθανή ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών. Η Licari κατηγορήθηκε επίσης για καταδίωξη ανηλίκου και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης – και τα δύο θα μπορούσαν να κρατήσουν επιπλέον 5 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μεταφορά της υπόθεσης σε δίκη και η ακρόαση για το θέμα αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου, χωρίς να δοθεί λόγος.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr