Γιόγκα και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να ξέρετε

Γιόγκα και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να ξέρετε

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να χάσουμε βάρος, είναι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση. Είναι, βέβαια, πιο εύκολο να τα έχουμε καθημερινά στο πρόγραμμά μας στη θεωρία, παρά στην πράξη – ειδικά τη γυμναστική. Και δεν λειτουργεί το κάθε είδος γυμναστικής εξίσου καλά για τον καθένα.

Αν έχετε δοκιμάσει να χάσετε κιλά με πολλούς τρόπους, αλλά ακόμα δεν έχετε πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ίσως να δοκιμάζατε και τη γιόγκα. Έχουμε μερικούς λόγους για να σας πείσουμε.

Τα οφέλη της γιόγκα στο αδυνάτισμα δεν είναι τόσο φημισμένα όσο της αερόβιας άσκησης, αλλά είναι κάπως πιο… υποδόρια. Ας δούμε με ποιους τρόπους η γιόγκα μπορεί να επηρεάσει το πώς χάνουμε κιλά.

Αρχικά, ως μορφή γυμναστικής, μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα στις ανάγκες και στους περιορισμούς του κάθε ατόμου, ενώ ο βαθμός με τον οποίο χτίζει την ευλυγισία μας είναι γρήγορος. Προσφέρει ιδιαίτερα καλή εκγύμναση των μυών του κορμού, και βοηθά στη γράμμωσή τους.

Οι θερμίδες που καίγονται στο μέσο μάθημα γιόγκα δεν είναι αναγκαστικά τόσες όσες θα καίγαμε τρέχοντας στο διάδρομο και σηκώνοντας βάρη, αλλά δεν είναι και αμελητέες. Επιπλέον, μέσω της τόνωσης των μυών μας, καίμε περισσότερες θερμίδες και κατά την ανάπαυση.

Ένα από τα οφέλη της γιόγκα είναι ότι ενισχύουμε την ενσυνειδητότητά μας όσο περισσότερο ασχολούμαστε με την πρακτική. Αυτό μπορεί να περάσει και στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή.

Η γιόγκα βοηθά σημαντικά στη μείωση του στρες και στη ρύθμιση της διάθεσής μας. Αυτός είναι ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπουμε, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο βάρος μας και στις διατροφικές μας συνήθειες.

Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο το στρες επηρεάζει το βάρος μας είναι ότι η υπερβολική συσσώρευση κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες – αυξάνει τις ποσότητες λίπους στην κοιλιά, αλλά συμβάλλει σε διεργασίες που διασπούν τη μυϊκή μας μάζα.

Τέλος, η ενασχόληση με την γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο μας, και τα προβλήματα στον ύπνο είναι άλλος ένας μεγάλος παράγοντας για το πώς τρεφόμαστε. Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο επιθυμούν περισσότερες τροφές με ζάχαρη.

www.iatronet.gr

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr