Σπιτική Συνταγή αντιβιοτικής αλοιφής από Σκόρδο DIY

Σπιτική Συνταγή αντιβιοτικής αλοιφής από Σκόρδο DIY

Παρόλο που το σκόρδο χρησιμοποιείτε ευρέως σε όλο τον κόσμο, δεν γνωρίζουν όλοι τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Εδώ και αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο σε θεραπείες, καθώς περιέχει ιδιότητες ικανές να αντισταθούν στις μολύνσεις, στους μύκητες, στα βακτήρια, καθαρίζει ακόμη και το αίμα.

Αυτά τα θαυμάσια οφέλη βρέθηκαν κατά την σύνθλιψη του σκόρδου, καθώς από αυτή τη διαδικασία απελευθερώνεται μια ουσία που ονομάζεται Αλλισίνη, η οποία είναι η βάση πολλών φαρμάκων που παράγονται από τα φαρμακεία.

Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες για το πώς να κάνετε μία σπιτική αντιβιοτική αλοιφή από σκόρδο, εξαιρετική για τη θεραπεία διαφορετικών παθήσεων.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο στο σπίτι
Για την πλειοψηφία των πληγών, το λιωμένο σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ ‘ευθείας πάνω στο τραύμα. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφίσει τον πόνο και την αποφυγή μολύνσεων.

Επιπλέον, η κατάποση του σκόρδου βοηθά στην παραγωγή υγιούς βακτηριακής χλωρίδας και εξουδετερώνει τις αρνητικές παρενέργειες φαρμακευτικών αγωγών στο στομάχι.

Όταν οι μύκητες είναι η αιτία της μόλυνσης, όπως για παράδειγμα στο πόδι ενός αθλητή, η αλοιφή σκόρδου μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στη λοίμωξη, στη συνέχεια καλύπτεται με κάλτσες. Οι κάλτσες που χρησιμοποιούνται σε αυτό το είδος της θεραπείας θα πρέπει να πετάγονται όταν η θεραπεία τελειώσει. Η αλοιφή σκόρδου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εξανθήματα, συμπεριλαμβανομένου του έρπητα ( του στόματος ή των γεννητικών οργάνων) και της ακμή.

Μία άλλη χρήση της αλοιφής είναι η μάλαξη στο στήθος για να μειώσει το κρυολόγημα και την πνευμονία, αλλά και η μάλαξη στα ρουθούνια μπορεί να ανακουφίσει μολύνσεις κόλπων και την οπισθορρινική έκκριση (η αίσθηση της συσσώρευσης βλέννας στο λαιμό η το αίσθημα ότι κάτι στάζει προς τα κάτω από το πίσω μέρος της μύτης).

Το σκόρδο επίσης είναι ένα αντιβιοτικό και ένα εξαιρετικό παυσίπονο όταν εφαρμόζεται με μια μπατονέτα στα δύο αυτιά.

Πώς να φτιάξετε την αντιβιοτική αλοιφή με σκόρδο
Για την προετοιμασία αυτής της θαυμάσιας αλοιφής πολλαπλών χρήσεων είναι απαραίτητα 3 συστατικά, βιολογικό λάδι καρύδας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και φρέσκο σκόρδο. Χρειάζεστε 3 κουταλιές της σούπας από κάθε συστατικό.

Οδηγίες

Βάλτε το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Όταν γίνει ομοιόμορφο και ζεστό, βάλτε το σκόρδο λίγο λίγο, ανακατεύοντας ελαφρά, και απομακρύνετε το από την φωτιά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ ή χρησιμοποιήστε ένα γουδί. Σουρώστε και τοποθετήστε την αλοιφή σε ένα βάζο. Τώρα έχετε το δικό σας αντιβιοτική αλοιφή! Διατηρήστε το στο ψυγείο, και μην ξεχάσετε να το ανακατεύετε κατά καιρούς για να το κρατήσει για δύο εβδομάδες.

Θα δείτε ότι η προετοιμασία της αντιβιοτικής αλοιφής σκόρδου είναι εξαιρετικά εύκολη.

Συμβουλή

Παρά την χρήση του λαδιού καρύδας, η οσμή του σκόρδου παραμένει. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε ρούχα που φοράτε μόνο στο σπίτι, επειδή η οσμή εισέρχεται σε αυτά. Επίσης θα πρέπει να φροντίστε να μην τα βάζετε με άλλα ρούχα όταν τα πλένετε.

www.hippieteepee.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr