Τσάι κανέλας: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει.Σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας σε κάθε του γουλιά.

Τσάι κανέλας: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει.Σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας σε κάθε του γουλιά.

Ένα αρωματικό αφέψημα με σημαντικές ιδιότητες για την υγεία μας σε κάθε του γουλιά.

Τσάι κανέλας: Τα ευεργετικά οφέλη που χαρίζει στο σώμα και τον οργανισμό

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά μπαχαρικά, ενισχύοντας τόσο τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και την διαδικασία απόλαυσης λόγω του πλούσιου αρώματός της. Υπάρχουν δύο είδη κανέλας στην αγορά: η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης, η οποία ξεχωρίζει για τα μακριά, λεπτά σε πολλές στρώσεις ξυλάκια της καθώς και το εκλεπτυσμένο, γλυκό της άρωμά της και η κανέλα κασσία, με την πιο σκούρα καφέ απόχρωση, το σκληρό ξύλο και τις ελαφρώς πικάντικες νότες της. Η δεύτερη, η οποία βρίσκεται ευρέως στην αγορά λόγω της οικονομικής τιμής της θεωρείται υποδεέστερη της πρώτης, καθώς περιέχει κουμαρίνη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη, μια ουσία που όταν καταναλώνεται σε σημαντικές ποσότητες ενδέχεται να προκαλέσει παρενέργειες.

Παρά τον διαχωρισμό τους και οι δύο κανέλες έχουν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν καταναλώνονται σε μορφή αφεψήματος. Το τσάι κανέλας αποτελεί ένα ρόφημα που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αποκομίζοντας πολλές από τις ευεργετικές ιδιότητες της.

Τσάι κανέλας: Πώς παρασκευάζεται
Το τσάι κανέλας είναι ένα λιτό, αρωματικό ρόφημα με ελάχιστες έως καθόλου θερμίδες και παρασκευάζεται με την εξής διαδικασία: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι πρόσθεσε νερό και δύο τρία ξυλάκια κανέλας και άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 15 με 20 λεπτά. Εφόσον το τσάι είναι έτοιμο μπορείς να το απολαύσεις προσθέτοντας είτε λίγο μέλι, είτε χυμό λεμονιού για πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα οφέλη του;
Καταπολεμά το οξειδωτικό στρες

Η κανέλα (Κεϋλάνης) είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά το οξειδωτικό στρες που προκαλούν συνήθως οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα μας, συμβάλλοντας στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις κ.α. Μια μελέτη που συνέκρινε την αντιοξειδωτική δράση 26 μπαχαρικών ανέφερε ότι η κανέλα ξεπερνά το γαρύφαλλο και τη ρίγανη.

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το εν λόγω ρόφημα μπορεί να λειτουργήσει ρυθμιστικά ως προς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς όπως έχει αποδειχθεί το εν λόγω μπαχαρικό διαθέτει ενώσεις που συμβάλλουν στην μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Μάλιστα, το τσάι κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διάσπασης των υδατανθράκων στο έντερο, εμποδίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να εκτοξευθούν μετά τα γεύματα.

Διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες

Όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, η κανναμαλδεΰδη, το βασικό συστατικό της κανέλας, εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων βακτηρίων και μυκήτων (Staphylococcus, Salmonella,και E.coli), τα οποία προκαλούν ασθένειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Συχνά ακούμε και διαβάζουμε ότι το τσάι κανέλας συμβάλλει στην απώλεια περιττών κιλών και λίπους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να πιστοποιούν την παραπάνω διαπίστωση. Λίγες μόνο μελέτες έχουν εξακριβώσει ότι η κανέλα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά μείωσης της λιπώδους μάζας και αύξησης της μυϊκής, κατόπιν φυσικά μεγάλης κατανάλωσης κανέλας. Βέβαια, ένα τόσο μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης κανέλας θα μπορούσε να προκαλέσει παρενέργειες στον οργανισμό.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr