Ρητή απαγόρευση: Οι 3 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο

Ρητή απαγόρευση: Οι 3 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο

Ρητή απαγόρευση: Οι 3 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε το τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά, για να σκεπάσουμε το ταψί με το φαγητό ή το γλυκό που θα μπει στο ψυγείο, για να μη χαλάσει.

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας κάθε νοικοκυράς και λύνει πολλές από τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Παρακάτω ακολουθούν οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούμε.

Μην χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο σε όξινα φαγητά
Αυτός ο κανόνας αναφέρεται σε πιάτα που περιέχουν για παράδειγμα ξύδι ή ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας. Τα οξέα αυτά έπειτα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν. Αυτό σημαίνει πως μικρές ποσότητες αλουμινίου είναι πιθανό να μεταφερθούν επάνω στην τροφή, της οποίας η γεύση θα αλλοιωθεί. Ένα σημάδι αυτής της αλληλεπίδρασης είναι οι λευκές κηλίδες επάνω στην τροφή.

Μην βάζετε το αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων
Είναι απαγορευτικό όχι μόνο γιατί το φαγητό σας θα ζεσταθεί ή μαγειρευτεί ανομοιόμορφα, αλλά γιατί όπως οποιαδήποτε άλλη μορφή μετάλλου, το αλουμινόχαρτο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη και φωτιά.

Μην τοποθετείτε το αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου
Πολλοί χρησιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο το αλουμινόχαρτο για να μην λερωθεί ο πάτος του φούρνου από τα λίπη και τα υγρά που αφήνει ένα φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα βλάψει τη συσκευή σας, την οποία θα ήταν καλό να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση.

Athensmagazine.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr