3 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ

3 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ

Δεν είναι, απαραίτητα, δύσκολο να χάσουμε κιλά. Ειδικά αν ο στόχος μας είναι μικρός –για παράδειγμα η απώλεια 2-3 κιλών– μπορεί να μη χρειάζεται καν να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής παρά μόνο να κάνουμε κάποιες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Όπως οι παρακάτω:

Σκέψου το ποτήρι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο. Αντί να αφήσεις π.χ. τα γλυκά να σου γίνουν εμμονή, εστίασε στους νόστιμους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις υγιεινά συστατικά. Μερικές ιδέες; Δροσερές σαλάτες με όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και λαδόξιδο, ψητό άπαχο κρέας με πατάτες φούρνου πλούσιες σε μπαχαρικά, αλλά και ελαφριά επιδόρπια όπως ζελέ σοκολάτας ή φρουτοσαλάτες με λίγο μέλι και άφθονη κανέλα.

Περπάτα όσο μπορείς. Αν μέχρι τώρα έκανες καθιστική ζωή, τώρα κάνε ό,τι μπορείς για να το αλλάξεις. Πήγαινε με τα πόδια στο μετρό αντί να πάρεις το λεωφορείο, χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή, απλά, καθάρισε όρθιος τα λαχανικά σου αντί να κάθεσαι σε μια καρέκλα! Βάλε στην καθημερινότητά σου τη σωματική δραστηριότητα και μπορεί να χάσεις κιλά χωρίς γυμναστήριο.

Αναδιοργάνωσε την κουζίνα σου. Φρόντισε να έχεις σε κοινή θέα ό,τι πιο υγιεινό (π.χ. φρούτα, κρακεράκια και δημητριακά ολικής άλεσης, καρότα) και… εξόρισε από το σπίτι σου τα ανθυγιεινά και φορτωμένα με θερμίδες σνακ. Δώσε έμφαση σε φρούτα που καθαρίζονται εύκολα και δεν θέλουν κόψιμο, όπως οι μπανάνες και τα σταφύλια. Ο πιο απλός τρόπος να αποφύγεις έναν πειρασμό είναι να μην έρθεις αντιμέτωπος με αυτόν.

www.botrini.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr