Τζίντζερ έιλ (Ginger Ale): Συνταγή που ανακουφίζει τη χρόνια φλεγμονή, τον πόνο και τις ημικρανίες

Τζίντζερ έιλ (Ginger Ale): Συνταγή που ανακουφίζει τη χρόνια φλεγμονή, τον πόνο και τις ημικρανίες

Στην παραδοσιακή ολιστική ιατρική το τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως στη ναυτία ή στον πόνο.
Το τζίντζερ έχει την δυνατότητα να μειώσει τη ναυτία και τον εμετό και όχι μόνο.

Ο κατάλογος των οφελών του φαίνεται να είναι ατέρμονος Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, οι Κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει το τζίντζερ για τη θεραπεία της ναυτίας, των προβλημάτων του στομάχου, της αρθρίτιδας, των καρδιακών παθήσεων και διαταραχών.

Το τζίντζερ έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή, τον πόνο και την ημικρανία. Είναι επίσης ωφέλιμο για τη θεραπεία του έλκους, της ουρικής αρθρίτιδας και των επιπλοκών του διαβήτη.

Περιέχει Ζιγγίβερη και σογκαόλη, και αυτές είναι οι δραστικές ενώσεις που του δίνουν την θεραπευτική του δύναμη.

Το τζίντζερ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, και μαγγάνιο, ένα ορυκτό που αυξάνει την αντίσταση σε διάφορες ασθένειες, και ενισχύει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Επίσης είναι πλούσιο σε πυρίτιο, η οποία συμβάλλει στο υγιές δέρμα, στα μαλλιά, στα δόντια και στα νύχια. Περιέχει βιταμίνες Α, C, Ε, συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και βήτα-καροτίνη.

Ανακουφίζει τον πόνο, τη φλεγμονή και τις ημικρανίες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερόριζα έχει τη δύναμη να μειώσει τον πόνο των μυών και τον πόνο της πλάτης. Είναι επίσης γνωστό ότι συμβάλει στη μείωση των φλεγμονών και της ημικρανίας. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η πιπερόριζα έχει αντι-φλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Επίσης σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερόριζα μπορεί να αναστέλλει το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων. Το τζίντζερ είναι επίσης ιδιαίτερα ευεργετικό για τις γυναίκες, καθώς χαλαρώνει τους πόνους της περιόδου.

Ανακουφίζει ναυτία και δυσπεψία

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της ναυτίας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται ευρέως επειδή είναι πιο αποτελεσματική στη θεραπεία της δυσπεψίας και της ναυτίας, σε σύγκριση με πολλά αντιόξινα και αντιισταμινικά.

Ανακουφίζει συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης

Έχει το ίδιο αποτέλεσμα με πολλά αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά. Ο συνδυασμός του τζίντζερ με νερό και μέλι είναι εξαιρετικός για τα κρυολογήματα και τον βήχα. Απλά ετοιμάστε λίγο τζίντζερ σε ζεστό νερό και προσθέστε λίγο μέλι.

Σπιτική Συνταγή Τζίντζερ έιλ (Ginger Ale):

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 φλιτζάνια νερό
ακατέργαστο μέλι (προαιρετικά)
ανθρακούχο νερό
1 λεμόνι

Προετοιμασία:

Βράστε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέστε το τζίντζερ. Μειώστε τη θερμότητα στο πιο χαμηλό, και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Έπειτα κατεβάστε το από τη φωτιά.

Όταν το σερβίρετε χρησιμοποιήστε 1 μέρος τζίντζερ με νερό και 3 μέρη ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε σε πάγο. Ζάχαρη κατά βούληση. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο μέλι, ή στέβια. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Απολαύστε το!

www.hippieteepee.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr