5 πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

5 πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι στόχοι σου για απώλεια βάρους, η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη και απαιτητική κατά καιρούς.

Αυστηρές διατροφικές ρουτίνες και εξαντλητικές δίαιτες, μπορεί να γίνουν αιτίες για να εγκαταλείψεις τους στόχους σου. Η απώλεια μερικών κιλών, δεν απαιτεί απαραίτητα μια ριζική αλλαγή στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σου. Στην πραγματικότητα, μερικές μικρές αλλαγές στις πρωινές σου συνήθειες, μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις.

Παρακάτω εξετάζουμε πέντε απλές πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.
5 πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

1. Πιες άφθονο νερό
Το να ξεκινάς το πρωί σου με ένα ποτήρι νερό, είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσεις τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους. Για τουλάχιστον 60 λεπτά, το πόσιμο νερό μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 500 ml νερού, αύξησαν το μεταβολικό ρυθμό κατά 30% και μια άλλη ανακάλυψε ότι υπέρβαρες γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη νερού σε πάνω από ένα λίτρο την ημέρα έχασαν επιπλέον 2 κιλά κατά τη διάρκεια ενός έτους χωρίς να αλλάξουν τη διατροφή τους ή τη ρουτίνα άσκησης.

Το πόσιμο νερό μπορεί να μειώσει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής σε ορισμένα άτομα. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των μελετών σχετικά με το θέμα, έχει δείξει ότι η κατανάλωση 1 έως 2 λίτρων νερού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Το να ξεκινάς το πρωί με νερό και να παραμένεις καλά ενυδατωμένη όλη την ημέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις την απώλεια βάρους με ελάχιστη προσπάθεια.

2. Το μυστικό της ενσυνειδητότητας
Το mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα, είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική που εξασκεί την προσοχή μας στην παρούσα κατάσταση. Περιλαμβάνει την πλήρη εστίαση στην παρούσα στιγμή και την επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Έχει αποδειχθεί ότι οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας βελτιώνουν την απώλεια βάρους και ενθαρρύνουν τις υγιεινές διατροφικές πρακτικές.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι παρεμβάσεις που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα, βελτίωσαν την απώλεια βάρους και μείωσαν τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Πώς μπορείς να εξασκήσεις την ενσυνειδητότητα; Ξεκίνα τη μέρα σου κάθε πρωί χαλαρώνοντας για 5 – 10 λεπτά σε ένα ήσυχο μέρος, προσπαθώντας να συνδεθείς με το σώμα, το μυαλό και τις αισθήσεις σου.

3. Let the sunshine in
Ανοίξε τα παντζούρια, τράβηξε στην άκρη τις κουρτίνες και κάθισε για λίγο στο φως του ήλιου. Επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι όταν ένα άτομο εκτίθεται σε μέτρια ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης ώρας της ημέρας, αυτό μπορεί να έχει επίδραση στο σωματικό βάρος του. Με αυτή την απλή πρωινή συνήθεια, ενθαρρύνεις το σώμα σου να παράγει επίσης βιταμίνη D. Η ποσότητα της έκθεσης στον ήλιο που χρειάζεται ένα άτομο, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός του, την εποχή και την τοποθεσία που βρίσκεται. Το να αφήνουμε λίγο ηλιακό φως να αγγίζει το δέρμα μας για περίπου 15 λεπτά κάθε πρωί, μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση εκτός από τη διάθεσή μας και στην απώλεια βάρους.

4. Ξεκίνα να παρακολουθείς τη διατροφή σου
Ένα διατροφικό ημερολόγιο για να παρακολουθείς τι τρως καθημερινά, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσεις την απώλεια βάρους και να κρατήσεις τον εαυτό σου εντός προγράμματος. Αν το ημερολόγιο, σου φαίνεται αρκετά παλιομοδίτικο, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή στο κινητό σου, για να καταγράψεις τις διατροφικές σου επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Περισσότερος ύπνος
Τέλος, πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω, φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και καλά. Η στέρηση ύπνου συνδέεται με την αύξηση βάρους, καθώς μπορεί να αυξήσει την όρεξη και την επιθυμία για κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων ή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ως αποτέλεσμα, ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για να αποφύγεις βραδινές λιγούρες και να κρατήσεις το μεταβολισμό σου σε φόρμα.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δοκίμασε να συνδυάσεις αυτές τις πρωινές συνήθειες με μια σωστή διατροφή και συχνή σωματική άσκηση.

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr