10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ NΕΑΝΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ NΕΑΝΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Το χαμόγελο είναι για όλους μας πολύ σημαντικό! Είναι το πρώτο που προσέχει κάποιος με τον οποίο ερχόμαστε σε οπτική επαφή και είναι αυτό το οποίο θα φωτίσει ή θα σκοτεινιάσει όλο μας το πρόσωπο ανεξάρτητα αν έχουμε αδυνατίσει, παχύνει, γεράσει, αν είμαστε ντυμένοι σπορ ή κυριλέ, αν πάμε για δουλειά ή για διασκέδαση!
Όλοι, άντρες και γυναίκες, θέλουμε να είμαστε όμορφοι σε όλες μας τις στιγμές!
Συνήθως όταν είμαστε νεότεροι το χαμόγελό μας είναι πιο λευκό και φωτεινό και μεγαλώνοντας κιτρινίζει, θαμπώνει, σκουραίνει.

Τί πρέπει να προσέχουμε ώστε να το διατηρούμε πάντα νεανικό ανεξάρτητα την ηλικία μας;

1️⃣ Εάν έχουμε ένα δόντι που έχει σκουρύνει το χρώμα του .
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επαναφέρεις ένα δόντι που έχει αλλάξει χρώμα στο σωστό καθαρό νεανικό χρώμα που συνδιάζεται με τα υπόλοιπά σου δόντια, αλλά ταυτόχρονα και στο χρώμα που είναι ταιριαστό με το αυτό της επιδερμίδας του προσώπου σου. Με λεύκανση του δοντιού, ή με κατασκευή και τοποθέτηση όψης ρητίνης ή πορσελάνης ή ακόμα και θήκης – ανάλογα το πρόβλημα – και το χαμόγελό σου παραμένει για πάντα γοητευτικό όσων χρονών και να είσαι!

2 Εάν έχουμε χάσει κάποιο δόντι τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί το δυνατόν πιο σύντομα.
Μην υποτιμάτε την αξία κανενός δοντιού. Τα κενά που δημιουργούνται μας προκαλούν ποικίλα προβλήματα, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Ένα και μόνο απολεσθέν δόντι μπορεί να καταστρέψει το όμορφο χαμόγελό σας και να σας χαλάσει τη καλή ψυχολογική σας διάθεση! Με γέφυρα πορσελάνης ή τοποθέτηση εμφυτεύματος και το πρόβλημα λύνεται άμεσα!
3️⃣ Ποτέ μην μασάτε πάγο ή σκληρές τροφές και αντικείμενα.
Από αυτή τη βλαβερή συνήθεια προκαλούνται μικρορωγμές στα δόντια μας, οι οποίες ενδέχεται να παγιδέψουν χρωστικές που συχνά είναι δύσκολο ή και ακατόρθωτο να απομακρυνθούν. Το χαμόγελό σας σταδιακά θα μετατραπεί σε καφέ ή μαύρο χαμόγελο και μαζί θα εξαφανιστεί η διάθεσή σας για διασκέδαση και χαμόγελα, καθώς θα αισθάνεστε μειονεκτικά για την εμφάνιση των δοντιών σας!
4️⃣Να προσέχουμε τη φθορά η οποία δεν είναι φυσική, όπως ο τριγμός των δοντιών.
Αν τρίζετε τα δόντια σας κατά την διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να κατασκευαστεί ένας ειδικός νάρθηκας, τον οποίο θα φοράτε κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να προστατευτούν τα δόντια σας από την βλαβερή συνήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να καταστραφεί το όμορφο σχήμα τους, να δημιουργηθούν κενά και σπασίματα ή ραγίσματα που μπορεί να αποχρωματιστούν καταστρέφοντας το όμορφο χαμόγελό σας.
5️⃣ Να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τη στοματική υγιεινή ώστε να αποφεύγετε τις φλεγμονές των ούλων και τον τερηδονισμό των δοντιών.
Τα πρησμένα, κόκκινα, ερεθισμένα ούλα που ματώνουν, καθώς και τα μαύρα τερηδονισμένα δόντια δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να προσθέσουν ούτε μια νότα αισιοδοξίας στη διάθεσή σας ή στο χαμόγελό σας! Πόσο μάλλον στις selfies σας!
Η καθημερινή αποτελεσματική στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με δυο επαγγελματικούς καθαρισμούς το χρόνο, θα βοηθήσει ώστε να διατηρήσετε το χαμόγελό σας αστραφτερό και υγιές.


6️⃣Να αντικαθιστάτε χαλασμένα σφραγίσματα πριν αυτά δημιουργήσουν προβλήματα.
Παλαιά σφραγίσματα που έχουν σπάσει ή φθαρεί θα πρέπει να αντικαθίστανται εγκαίρως διαφορετικά στο σημείο του χαλάσματος θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο δόντι, καθώς οι τροφές θα σφηνώνουν και με δυσκολία θα απομακρύνονται!
Φανταστείτε να είστε σε ένα ρομαντικό δείπνο με μαρούλια ή άλλα υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια σας!
7️⃣Εάν οι στεφάνες ή οι γέφυρες έχουν φθαρεί αντικαταστήστε τις.
Η σωστή εφαρμογή των θηκών, καθώς και η σωστή σύγκλειση (κλείσιμο) των δοντιών στο στόμα είναι το Α και το Ω στην προσθετική. Καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά προκύπτουν στο στόμα μας αλλαγές, οι οποίες σε συνδυασμό με πιθανές βλαβερές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα τόσο στα δόντια μας, όσο και στα ούλα, στα κόκκαλα των γνάθων, καθώς και στην κροταφογναθική άρθρωση.
Κάθε μία από αυτές τις αλλαγές εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων υποβαθμίζουν το χαμόγελο και το καθιστούν γέρικο!
Οι θήκες και οι γέφυρες έχουν όριο ζωής έως 15 χρόνια και γι’αυτό ευθύνονται οι αλλαγές που προκύπτουν από την αύξηση της ηλικίας μας.
8️⃣ Να διορθώνετε μια κακή σύγκλειση.
Τα δόντια και τα κόκκαλα των γνάθων αποτελούν για το στόμα μας τα θεμέλιά του. Όταν δεν είναι ευθυγραμμισμένα και κλείνουν με λάθος τρόπο μπορούν να μας προκαλέσουν πολλά προβλήματα, από πονοκεφάλους, προβλήματα πέψης μέχρι και επιπτώσεις στον χαρακτήρα μας καθώς θα επηρεάσουν τη φυσική και κοινωνική ζωή μας! Η οδοντίατρος μπορεί να μας προτείνει την κατάλληλη λύση ανάλογα το πρόβλημα και την αιτία που το προκάλεσε.
9️⃣ Να αποφεύγετε συνήθειες που φθείρουν τα δόντια όπως το επιθετικό βούρτσισμα των δοντιών.
Επιμένουμε στο καθημερινό πλύσιμο δοντιών και ούλων, αλλά πάντα με μαλακή οδοντόβουρτσα και πάντα με τις ενδεδειγμένες κινήσεις που θα μας συστήσει η οδοντίατρος, ώστε να μην τραυματίζουμε τα ούλα και τις αυχενικές επιφάνειες των δοντιών
🔟Επισκεφθείτε την οδοντίατρό σας για μια ολοκληρωμένη εξέταση.
Με αυτόν τον τρόπο η οδοντίατρος θα εντοπίσει πιθανά προβλήματα στο στόμα σας και θα καταστρώσει το σχέδιο αντιμετώπισής τους πριν να είναι αργά για το χαμόγελο και για την τσέπη σας
Ένα χαμόγελο είναι μια σπουδαία επένδυση!
Ακολουθήστε τις συμβουλές της οδοντιάτρου σας και διατηρήστε το χαμόγελό σας νεανικό και γοητευτικό για πάντα!
Παρασκευή Μόσχου DDS, MSc ♦ Χειρουργός Οδοντίατρος ♦ Ειδικευθείσα στη Στοματολογία

e-dentistry.blogspot.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr