Κάθε πότε να κόβω τα μαλλιά μου για να μακρύνουν πιο εύκολα;” Η καλύτερη λύση σύμφωνα με τους experts

Κάθε πότε να κόβω τα μαλλιά μου για να μακρύνουν πιο εύκολα;” Η καλύτερη λύση σύμφωνα με τους experts

Τα tips που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για να μην κόβεις περισσότερο μάκρος από αυτό που πρέπει.

Πολλές είναι οι συμβουλές που θα ακούσει μια κοπέλα γύρω από το πώς θα μακρύνει εύκολα τα μαλλιά της, πόσο πρέπει να τα κόβει και κάθε πότε ενδείκνυται να επισκέπτεται τον κομμωτή της, έτσι ώστε να δει αποτέλεσμα γρηγορότερα. Εάν ανήκεις σε εκείνες τις γυναίκες που αναζητούν τρόπους να μακρύνουν τα μαλλιά τους φυσικά, με έναν όσο το δυνατόν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, πιθανόν να έχεις μπερδευτεί με όλα αυτά τα hair tips που ακούς κατά καιρούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι επικρατεί μια παρανόηση σχετικά με το είναι σωστό και τι όχι σχετικά, κυρίως, με το κάθε πότε πρέπει να κόβεις τις άκρες αλλά και πόσα δάχτυλα ενδείκνυνται, έτσι ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένα universal tip
Γενικά, αυτό που πράγματι ισχύει σχεδόν για όλους τους τύπους μαλλιών είναι ότι πρέπει να αφαιρείς λίγους πόντους από τις άκρες έτσι ώστε να δυναμώνει η τρίχα και να μεγαλώνει υγιής. Το ερώτημα ωστόσο είναι, πόσα δάχτυλα είναι αρκετά και κάθε πόσους μήνες πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο;

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση ποικίλει, ανάλογα κάθε φορά από τον τύπο των μαλλιών αλλά και το πόσο γρήγορα μακραίνουν σε κάθε άτομο. Επιπλέον, η απάντηση εξαρτάται και από το αν ο στόχος σου είναι να διατηρήσεις το μήκος που ήδη έχεις ή να τα μακρύνεις πολύ.

Έτσι, αν θες να τα μακρύνεις:
Αρχικά, έχε στο μυαλό σου ότι τα μαλλιά μας μεγαλώνουν, κατά μέσο όρο, 0.5εκ. με 1.7 εκ κάθε μήνα – με μικρές αποκλίσεις φυσικά, ανάλογα το άτομο. Έτσι, αν εσύ κάνεις συχνό τριμάρισμα των άκρων (πχ κάθε 3 μήνες) και κόβεις από 3 με 4 εκ. τη φορά, αυτό σημαίνει ότι κόβεις περισσότερα εκατοστά από αυτά που τα μαλλιά σου μπορούν να καλύψουν κάθε μήνα, με αποτέλεσμα τελικά να μην μακραίνουν. Η καλύτερη λύση είναι είτε να κόβεις το πολύ 1εκ κάθε 2 μήνες, ίσα ίσα για να περιποιηθείς τις άκρες, είτε 2 εκατοστά κάθε 6 μήνες (ή και περισσότερο, αν δεν έχεις ψαλίδα), έτσι ώστε να δώσεις τον κατάλληλο χρόνο στα μαλλιά να αναπληρώσουν τα εκατοστά που κόπηκαν.

Note: Σου ξαναλέμε ωστόσο ότι τα παραπάνω διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες, τον τύπο των μαλλιών και την κατάστασή τους. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να παρατηρήσεις τους δικούς σου χρόνους και να μην κόβεις ποτέ περισσότερο μαλλί από αυτό που μπορεί να αναπληρωθεί κάθε μήνα.

Αν τώρα θες να διατηρήσεις το μήκος τους ως έχει:
Σύμφωνα και με τα παραπάνω, κάθε 3 με 4 μήνες είναι ok να κόβεις 1 με 2 εκατοστά για να καθαρίζεις τις άκρες και τυχόν ψαλίδα, ώστε να δυναμώνουν μεν, αλλά να μην αφαιρείται μήκος.

www.missbloom.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr