Κυτταρίτιδα: Πώς να την καταπολεμήσετε προσθέτοντας υπερτροφές στη διατροφή σας

Κυτταρίτιδα: Πώς να την καταπολεμήσετε προσθέτοντας υπερτροφές στη διατροφή σας

Χωρίς καμιά αμφιβολία, η κυτταρίτιδα αποτελεί το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα των γυναικών. Εμφανίζεται ακόμη και σε νεαρή ηλικία, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, την άσκηση και τις διατροφικές συνήθειες. Πολλά εκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο, σε προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να απαλλαγούν οι γυναίκες από αυτήν ή έστω να βελτιώσουν την γνωστή όψη «φλούδας πορτοκαλιού» που παίρνει το δέρμα τους, εξαιτίας της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν εναποτίθεται λίπος και νερό ανάμεσα στο δέρμα και την αμέσως κάτω στοιβάδα και συνοδεύεται από συνδετικό ιστό μειωμένης ελαστικότητας, που δίνει αυτή την χαρακτηριστική όψη στο δέρμα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε τέσσερις βαθμίδες, ξεκινώντας από την πιο ήπια και φτάνοντας μέχρι την πιο σοβαρή μορφή της:

1. Οι “λακουβίτσες” εμφανίζονται μόνο αν πιέσουμε το δέρμα με τα δάχτυλα.

2. Η επιδερμίδα είναι ανομοιόμορφη και η κυτταρίτιδα εμφανίζεται κατά τόπους.

3. Εμφανίζεται με πρήξιμο στο δέρμα ενώ οι λακουβίτσες είναι πιο έντονες και βαθιές.

4. Η κυτταρίτιδα συνοδεύεται με αίσθημα πόνου, φαγούρας, πρηξίματος και μερικές φορές, με την ύπαρξη ευρυαγγειών.

Η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται εύκολα. Ωστόσο, αν προσέξουμε κάποια πράγματα και υιοθετήσουμε μερικές καλές καθημερινές συνήθειες, όπως να μειώσουμε τους καφέδες και το αλκοόλ, να πίνουμε περισσότερο νερό, να μειώσουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και να ασκούμαστε καθημερινά, μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωσή της.

Παράλληλα, μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας και μερικές τροφές που θεωρούνται ότι συμβάλλουν στη μείωση της κυτταρίτιδας, όπως είναι οι παρακάτω:

Πιπέρι καγιέν

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, περιέχει βιταμίνη Β6, Ε, C, κάλιο και μαγγάνιο και μεταξύ των πολλών ωφέλιμων ιδιοτήτων που έχει, ενισχύει τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος, που σχετίζεται επίσης, με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι οδηγεί σε αυξημένη απώλεια βάρους ενώ μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην μείωση του επικίνδυνου κοιλιακού λίπους.

Ελαιόλαδο

Οι πολυφαινόλες που περιέχει το ελαιόλαδο καθώς και τα μονοακόρεστα λιπαρά του, βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, που είναι απαραίτητη για να έχουμε έναν γρήγορο μεταβολισμό, καύση του λίπους και ανανέωση των κυττάρων. Είναι καλύτερα να τρώγεται ωμό.

Χαμομήλι

Το στρες έχει συσχετιστεί με την εμφάνιση και την επιδείνωση της κυτταρίτιδας, γι’ αυτό, το χαμομήλι, με τις ηρεμιστικές και αγχολυτικές του ιδιότητες, είναι πολύ ωφέλιμο.

Μπρόκολο

Αποτοξινώνει τον οργανισμό, βελτιώνει την επιδερμίδα και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Φυτικές πρωτεΐνες

Οι φυτικές πρωτεΐνες που περιέχονται στα όσπρια, τον αρακά, την κινόα, το πλυγούρι και τα φασολάκια έχουν ευεργετική επίδραση στο δέρμα.

Αυγά

Η πρωτεΐνη που περιέχουν τα αυγά ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος ενώ τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη που περιέχουν, βοηθούν στον σχηματισμό όλων των τύπων κολλαγόνου.

Ακόρεστα λίπη

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη είναι ευεργετικά για την υγεία της επιδερμίδας. Το αβοκάντο, τα ψάρια και οι ξηροί καρποί περιέχουν τέτοιου είδους λίπη, που βελτιώνουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Πιπεριές

Είναι γεμάτες με βιταμίνη C, που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, που κάνει το δέρμα ελαστικό ενώ μειώνει την κυτταρίτιδα.

Berries

Όλα τα berries είναι ωφέλιμα για το δέρμα χάρη στα πολλά αντιοξειδωτικά και τη βιταμίνη C που περιέχουν. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν τα μύρτιλα και οι φράουλες.

enallaktikidrasi.com

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr