Κεραμική κουζίνα: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να την καθαρίζετε όταν είναι πολύ ζεστή

Κεραμική κουζίνα: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να την καθαρίζετε όταν είναι πολύ ζεστή

Έχετε προσπαθήσει να καθαρίσετε ποτέ την κεραμική κουζίνα μόλις αφαιρέσετε το φαγητό από το μάτι; Αν όχι, μην το δοκιμάσετε. Καλό θα ήταν να την αφήσετε να κρυώσει λίγο, καθώς το να προσπαθήσετε να την καθαρίσετε ενώ είναι πολύ ζεστή δεν είναι και η καλύτερη ιδέα…

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που αποφασίσετε να ρίξετε οποιοδήποτε καθαριστικό πάνω της σε εκείνη τη φάση, προκαλείτε σίγουρα κακό στην υγεία σας. Ακόμα και τα πιο ήπια καθαριστικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα εξατμιστούν στον αέρα που εισπνέετε. Αν πάλι δεν χρησιμοποιείτε καθαριστικό παρά μόνο κάποιο σφουγγαράκι ή πανάκι, τότε υπάρχει περίπτωση και πάλι λόγω της τόσο υψηλής θερμοκρασίας, να εισχωρήσουν πλαστικά ή συνθετικές ίνες στον αέρα και κατά προέκταση στους πνεύμονές σας.
Δεύτερον, οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για να λειτουργήσει σωστά οποιοδήποτε καθαριστικό. Οπότε, αν αποφασίσουμε να καθαρίσουμε την κουζίνα μας όταν είναι πολύ ζεστή και ρισκάρουμε να εισπνεύσουμε τοξικά.

Ποια είναι η ιδανική στιγμή για να καθαρίσετε την κεραμική κουζίνα; Μπορεί να γίνει μια οποιαδήποτε ώρα που δεν μαγειρεύετε ή κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι. Ωστόσο, μην αποκλείσετε το να είναι λίγο ζεστή (να μην έχει κρυώσει εντελώς). Σε αυτή τη φάση μπορείτε να αφαιρέσετε πιο εύκολα επίμονους λεκέδες, χωρίς ωστόσο να ρισκάρετε να εισπνεύσετε κάτι τοξικό για την υγεία σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr