Πες ναι στην πιο fit εκδοχή σου το 2023 – Το απόλυτο workout που θα κάνεις χωρίς εξοπλισμό

Πες ναι στην πιο fit εκδοχή σου το 2023 – Το απόλυτο workout που θα κάνεις χωρίς εξοπλισμό

Οι πιο εύκολες και αποδοτικές ασκήσεις για να γυμνάσεις κάθε σημείο του κορμιού σου.

Η γυμναστική είναι σημαντική για τη συνολική υγεία, τόσο την ψυχική αλλά και τη σωματική. Η καθημερινή άσκηση ενισχύει το πνεύμα, σου δίνει ενέργεια και σε βοηθά να χτίσεις μύες.

Όταν βάζεις στη ζωή σου την άσκηση αποκτάς καλύτερη διάθεση, ευεξία και φυσική κατάσταση. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας σε νεαρή ηλικία, προλαμβάνοντας έτσι την οστεοπόρωση.

Η έλλειψη τακτικής σωματικής δραστηριότητας είναι η κύρια αιτία χρόνιων νόσων. Η τακτική άσκηση από την άλλη, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, την υγεία της καρδιάς και τη σύσταση του σώματος.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να γυμναστείς εύκολα στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό και ακριβά όργανα. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά videos εξειδικευμένων γυμναστών τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις. Εμείς βρήκαμε 5 ασκήσεις που θα αντιγράψεις εύκολα για να αποκτήσεις φέτος την πιο fit εκδοχή του εαυτού σου.

3 ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι για να αποκτήσεις την πιο fit εκδοχή του εαυτού σου

1) Burpees

Πώς θα το κάνεις: Σπρώξε το σώμα σου να ανέβεις σε θέση σανίδα με τα χέρια τεντωμένα. Με σφιγμένους τους κοιλιακούς, φέρε με άλμα τα πόδια σου πίσω σε σανίδα. Σκύψε και στήριξε τις παλάμες στο πάτωμα μπροστά σου. Στάσου με τα πέλματα ενωμένα. Πήδα όσο ψηλότερα μπορείς (βεβαιώσου ότι τα πόδια είναι κάτω από τους ώμους πριν πηδήσεις) χτυπώντας με τα χέρια παλαμάκια πάνω από το κεφάλι σου. Επανάλαβε για 1 λεπτό. Φέρε με άλμα τα πόδια προς τα χέρια σου. Λύγισε τους αγκώνες για να κατεβάσεις το στήθος και τους μηρούς προς το πάτωμα.

2) Squats

Πώς θα το κάνεις: Τοποθέτησε τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων με τα δάχτυλα ελαφριά προς τα έξω. Στο κατέβασμα κράτα ίσια και σταθερή τη μέση σου. Φρόντισε τα γόνατα σου να είναι σταθερά και να μην είναι ούτε πολύ ανοιχτά προς τα έξω αλλά ούτε πολύ κλειστά προς τα μέσα. Επίσης φρόντισε στο κάθισμα να μην βγαίνουν τα γόνατα σου πιο έξω από τα δάχτυλα του ποδιού σου. Βάζε το βάρος σου στις φτέρνες και όχι στα δάχτυλα των ποδιών σου.

3) Σανίδα

Πώς θα το κάνεις: Το ανώτερο μέρος του σώματος θα πρέπει να είναι ίσιο με τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών καθώς είναι ελαφρώς ανυψωμένα. Συνέχισε με την ευθεία θέση, πάρε βαθιές ανάσες και νιώσε τους μύες του κορμού να δυναμώνουν μαζί με αυτούς του λαιμού και του κεφαλιού.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις καλύτερα τις ασκήσεις για να σου λυθεί κάθε απορία.

teen.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr