Τo νούμερο ένα φαγητό για πρωινό για κάθε μέρα που κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι

Τo νούμερο ένα φαγητό για πρωινό για κάθε μέρα που κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι

Με απλά υλικά κατευθείαν από την κουζίνα μας.

Η επιλογή ενός υγιεινού πρωινού κάθε μέρα, ενδέχεται να μας φαίνεται μεγάλη και χρονοβόρα πρόκληση. Ειδικά όταν στην αγορά διατίθενται τόσα πολλά «βολικά», και ίσως για κάποιους αρκετά νόστιμα, επεξεργασμένα τρόφιμα και σνακ που μας προκαλούν να τα γευτούμε μέσα από το ντουλάπι ή το ράφι του σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, εάν και εφόσον προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσουμε τις επεξεργασμένες τροφές όπως τα δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη με «πραγματικά» γεύματα, γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Και ευτυχώς, δεν είναι ανάγκη να ανατρέξουμε στα βιβλία μαγειρικής και τις πολύπλοκες συνταγές του διαδικτύου προκειμένου να ετοιμάσουμε ένα χορταστικό πρωινό στην κουζίνα μας. Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ως προς το εξής: Στην κάπως επίπονη διαδικασία της προσπάθειας απώλειας βάρους, το ιδανικό πρωινό για την κάθε μέρα είναι μια ομελέτα λαχανικών.

Υπερτροφές που οπωσδήποτε πρέπει να έχουν μια θέση στο πρωινό μας
Ειδικά εφόσον επιθυμούμε να αισθανόμαστε χορτάτοι και δραστήριοι όλοι μέρα.

Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με ένα μπολ δημητριακών με γάλα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί, η διατροφολόγος Λίζα Ρίτσαρντς, δημιουργός της The Candida Diet, επισημαίνει ότι μια ομελέτα λαχανικών αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεύματα εφόσον στόχος μας είναι η απώλεια βάρους.

Διάσημοι σεφ αποκαλύπτουν τα μεγάλα μυστικά της τέλειας γαλλικής ομελέτας
Η προετοιμασία μιας σωστής γαλλικής ομελέτας περιλαμβάνει μια διαφορετική τεχνική και παρουσίαση σε σύγκριση με το κλασικό αμερικανικό στυλ.

Το αυγό περιέχει 14 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β, D και Ε, ενώ αποτελεί και κορυφαία πηγή ασβεστίου, σεληνίου και ιωδίου. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε χολίνη, η οποία βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση των μεμβρανών των κυττάρων, επηρεάζοντας μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες μέσα στο σώμα.

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν καταναλώνουμε πέντε αυγά την εβδομάδα σύμφωνα με νέα έρευνα
Καλύπτει ένα κενό σχετικά με το πώς η κατανάλωση αυγών μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες σύστασης του σώματος.

Η χολίνη όχι μόνο βοηθά την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά συμβάλλει στην καλή ηπατική λειτουργία και το μεταβολισμό. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο μας βοηθά να χάσουμε βάρος. Επιπλέον, τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, με αποτέλεσμα να μας κρατούν χορτάτους για περισσότερες ώρες. Έτσι, για ένα σημαντικό διάστημα, περιορίζουν τις λιγούρες, κρατώντας τα επίπεδα των θερμίδων που προσλαμβάνουμε ημερησίως σε ένα ισορροπημένο επίπεδο.

Και αν νομίζουμε πως το να τρώμε ομελέτα με λαχανικά κάθε μέρα θα καταλήξει βαρετό, αρκεί αν σκεφτούμε ότι τα λαχανικά και οι συνδυασμοί με τους οποίους μπορούμε να πειραματιστούμε είναι άφθονοι. Από τις ντομάτες και τις ελιές μέχρι το σπανάκι, το μπρόκολο ή και τα μανιτάρια, οι εναλλακτικές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι άφθονες. Ας τις δοκιμάσουμε, προσφέροντας στον οργανισμό μας ένα πρωινό γεμάτο θρεπτικές ουσίες και φυτικές ίνες.

Πηγή: msn

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr