Επτά τροφές που «καίνε» το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Επτά τροφές που «καίνε» το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Βάλτε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας για πιο λεπτή μέση.

Έχετε επίμονο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς; Μπορείτε να το μειώσετε εντάσσοντας στη διατροφή σας συγκεκριμένες τροφές οι οποίες καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενισχύουν τον μεταβολισμό και το πιο σημαντικό, απενεργοποιούν τα γονίδια του λίπους.

Οι τροφές που «καίνε» το κοιλιακό λίπος είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τις μεμβράνες των κυττάρων. Σύμφωνα με έρευνες, η ανεπάρκεια σε χολίνη έχει συσχετιστεί με τα γονίδια που προκαλούν συσσώρευση του σπλαχνικού λίπους.

Κόκκινα φρούτα

Ολοένα και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι κάποια φρούτα είναι καλύτερα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους σε σχέση με άλλα. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών; Το κόκκινο χρώμα. Είναι κόκκινα ή στις αποχρώσεις του κόκκινου και μεταξύ αυτών τα κεράσια, οι φράουλες, τα σμέουρα και τα νεκταρίνια.

Ελιές και γενικά τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Kier… in Sight

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, ωστόσο οι τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό γεύμα τους παρατήρησαν μείωση στην όρεξη για φαγητό κατά 40%.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η πρόσληψη σε ωμέγα-3 λιπαρά ενώ μειώνεται αντίστοιχα η πρόσληψη σε λιπαρά ωμέγα-6. Αυτού του είδους μεταβολή στην αναλογία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία του μεταβολισμού και μειώνει τη φλεγμονή.

Φασόλια, καφέ ρύζι, βρόμη και άλλες υγιεινές φυτικές ίνες

Τα δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη όπως είναι η κινόα περιέχουν βεταΐνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά τον μηχανισμό αποθήκευσης του σπλαχνικού λίπους.

Οι καλές πηγές φυτικών ινών παρέχουν στο σώμα ενέργεια και σας κρατούν χορτάτους για ώρα. Από τις καλύτερες τροφές αυτού του είδους που βοηθούν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά είναι τα φασόλια, οι φακές, η βρόμη, η κινόα και το καστανό ρύζι, οι οποίες περιέχουν χρώμιο και μαγνήσιο, δύο συστατικά που μειώνουν τα επίπεδα τη κορτιζόλης και παράλληλα ρυθμίζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης.

Άπαχο κρέας και ψάρι

Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, το σώμα «καίει» πολλές περισσότερες θερμίδες στη διαδικασία τηw πέψης (περίπου 25 θερμίδες για κάθε 100 θερμίδες που τρώτε). Επίσης, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι πιο χορταστικές.

Πράσινα λαχανικά, πράσινο τσάι

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Reinaldo Kevin

Οι τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες όπως είναι τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους γιατί προσθέτουν διατροφική αξία στο γεύμα. Τα πολύχρωμα λαχανικά είναι επίσης μία καλή επιλογή καθώς περιέχουν πολυφαινόλες και θρεπτικά μικροσυστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής που προκαλείται από τη διατροφή.

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του της παχυσαρκίας και του διαβήτη κύησης.

Μαύρη σοκολάτα

Σύμφωνα με έρευνες η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο βοηθά στην καύση του κοιλιακού λίπους, ενώ φαίνεται επίσης ότι εκείνοι που καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα δύο φορές την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος σε σχέση με εκείνους που δεν τρώνε καθόλου σοκολάτα.

*Με πληροφορίες από eatthis.com

www.mothersblog.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr