5 τυριά που μπορείτε να φάτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη, λένε οι διαιτολόγοι

5 τυριά που μπορείτε να φάτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη, λένε οι διαιτολόγοι

Διατηρήστε τα επίπεδα χοληστερόλης σας υπό έλεγχο με αυτές τις εγκεκριμένες από διαιτολόγο επιλογές τυριών.

Εάν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη σας, αυτό δεν σημαίνει ότι το τυρί πρέπει να είναι εκτός μενού.

Πολλά είδη τυριών τείνουν να έχουν υψηλότερα λιπαρά και χοληστερόλη ανά γραμμάριο, όπως η παρμεζάνα ή το μπλε τυρί. Αν ψάχνετε για ένα τυρί που θα το τρώτε καθημερινά και για να το απολαμβάνετε σε μεγαλύτερες μερίδες —ειδικά αν έχετε υψηλή χοληστερόλη— παρακάτω θα βρείτε έξι επιλογές που, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, είναι οι καλύτερες επιλογές. 

1 Μοτσαρέλα

«Πάντα λέω στους πελάτες μου όλων των ηλικιών ότι το τυρί είναι ένα καταπληκτικό πρόσθετο στη δίαιτα επειδή έχει πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στη δημιουργία μυϊκής μάζας και το ασβέστιο και η βιταμίνη D βοηθούν στην οικοδόμηση και διατήρηση των οστών κατά τη διάρκεια της ζωής», εξηγεί ο Jim White, RDN. ACSM EX-P , ιδιοκτήτης του Jim White Fitness and Nutrition Studios.

Το τυρί White’s είναι η μοτσαρέλα, η οποία είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, με μόνο 3 γραμμάρια. Το καλύτερο από όλα, η μοτσαρέλα περιέχει μόνο 15 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης, η οποία είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σύγκριση με πολλά άλλα είδη τυριών.

Η Cheryl Mussatto MS, RD, LD , κλινική διαιτολόγος στο Cotton O’Neil Cardiac Rehab στο Topeka, KS, και συγγραφέας του The Nourished Brain , λατρεύει επίσης το τυρί μοτσαρέλα—αλλά προτιμά να επιλέγει το φρέσκο, λίγο αποβουτυρωμένο είδος.

«Αυτό το νόστιμο τυρί παρέχει ευεργετικές ενεργές καλλιέργειες, όπως ο Lactobacillus, ο οποίος είναι εξαιρετικός για την υγεία του εντέρου», λέει ο Mussatto. «[Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι ιδανική για τα αιμοφόρα αγγεία και την υγεία της καρδιάς».

Η Mussatto προσθέτει ότι λατρεύει τη μοτσαρέλα της σε μια σαλάτα Caprese καθώς και σε μια φριτάτα με σπανάκι και τυρί.

2 τυρί κότατζ

« Το τυρί κότατζ μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για την καρδιαγγειακή υγεία επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλότερο σε λιπαρά», εξηγεί η Amanda Sauceda, MS, RD, ιδιοκτήτρια της The Mindful Gut, LLC.

Η Sauceda συνιστά επίσης την επιλογή καλλιεργημένου τυριού κότατζ για να επωφεληθείτε από ζωντανές, ενεργές καλλιέργειες για το μικροβίωμα του εντέρου σας, το οποίο σύμφωνα με έρευνα συνδέεται με την υγεία της καρδιάς.

3 Φέτα

Ο Leslie Bonci, MPH, RDN, CSSD, LDN, FAND , ιδιοκτήτης του Active Eating Advice by Leslie Bonci , συνιστά τυρί φέτα με «μόνο 25 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης ανά ουγγιά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά (3 γραμμάρια) σε σύγκριση με τα περισσότερα τυριά». Επιπλέον, ο Bonci λέει ότι η πλούσια γεύση της φέτας σημαίνει ότι λίγο είναι πολύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο από αυτό συνολικά στα πιάτα σας, αλλά και πάλι να απολαύσετε μια υπέροχη γεύση. Απολαύστε τις σαλάτες με θρυμματισμένη φέτα, συνδυάστε με φρούτα ή προσθέστε μερικά προϊόντα στο πιάτο ανακατεύοντας τη φέτα με φρέσκα ντοματίνια .

4 Ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένη

Ένα άλλο τυρί που προτείνει η Bonci είναι η ρικότα με μερικώς αποβουτυρωμένο, επειδή παρέχει «19 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης ανά 1/4 φλιτζάνι και 3,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών, γεγονός που το καθιστά χαμηλότερο από άλλα τυριά». Η Bonci εξηγεί ότι η μερικώς αποβουτυρωμένη ρικότα προσφέρει μια κρεμώδη αίσθηση στο στόμα, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό πρόσθετο για ζυμαρικά στη θέση της βαριάς κρέμας. Επίσης, επειδή η ρικότα θέλει επάλειψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπαστουνάκια σέλινου αντί για τυρί κρέμα για να αυξήσετε την πρωτεΐνη και να μειώσετε το συνολικό λίπος και τα κορεσμένα λιπαρά.

Μερικοί τρόποι με τους οποίους η Bonci απολαμβάνει να χρησιμοποιεί τη ρικότα περιλαμβάνουν σε μια σανίδα ρικότα με λαχανικά και ελιές ή χτυπημένη με μούρα για ένα νόστιμο κρεμώδες επιδόρπιο με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε σύγκριση με το παγωτό.

5 Τυριά με κορδόνια

«Τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη θα πρέπει να προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, και μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας τυρί με άπαχα, όπως μοτσαρέλα χωρίς αποβουτυρωμένο και 2% ποικιλίες τσένταρ και colby jack», λέει η Amy Goodson, MS, RD, CSSD. , LD , συγγραφέας του βιβλίου αθλητικής διατροφής και μέλος της επιτροπής ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας .

Τα περισσότερα τυριά με κορδόνια περιέχουν 70-80 θερμίδες και μόνο περίπου 5 γραμμάρια ολικού λίπους (3 γραμμάρια κορεσμένα) ανά μερίδα, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, το τυρί κορδόνι συσκευάζεται ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να φάτε τη σωστή μερίδα τυριού χωρίς να ανησυχείτε μήπως το παρακάνετε.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr