Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος

Η φριτέζα αέρος είναι η μικροσυσκευή που έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, διευκολύνοντας το μαγείρεμα και το ζέσταμα των τροφίμων μας. Ωστόσο, όπως όλες οι μικροσυσκευές, έτσι και αυτή, δεν είναι κατάλληλη για κάθε είδους πιάτο. Είναι το τέλειο γκάτζετ για να φτιάξουμε τραγανές πατάτες ή ζουμερό κοτόπουλο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν γίνεται να μαγειρευτούν σωστά σε αυτή και είναι τα παρακάτω!

Burger
Η φριτέζα αέρος δεν είναι το ιδανικό γκάτζετ για να μαγειρέψουμε μπιφτέκια. Αν το δοκιμάσετε, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα σας αρέσει καθόλου για διάφορους λόγους. Δεν είναι εύκολο να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα βγουν πολύ ξεροψημένα στο εξωτερικό και λιγότερο ψημένα στο εσωτερικό τους, οπότε δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση αν θέλουμε το μπιφτέκι μας είτε medium rare είτε ξεροψημένο.
Παράλληλα, αν δοκιμάσουμε να ψήσουμε μπιφτέκια στη φριτέζα αέρος, θα λερώσουμε πολύ και δεν θα είναι εύκολο να καθαρίσουμε το… χάος που δημιουργήσαμε.

Υγρά μείγματα ζύμης
Η φριτέζα αέρος δεν έχει την ίδια χρήση και τα ίδια μαγειρικά αποτελέσματα με μια κλασική φριτέζα. Οπότε όταν θέλουμε να τηγανίσουμε, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε τι υλικά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Τα πιο υγρά μείγματα, όπως για παράδειγμα τα onion rings δεν τηγανίζονται ωραία στη φριτέζα αέρος καθώς το υγρό στοιχείο τους δεν μπορεί με τον αέρα να σταθεροποιηθεί και να βγει τραγανό. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα κολλώδες, ατηγάνιστο μείγμα…

Φρέσκα χόρτα- πράσινα λαχανικά
Αν θέλουμε να βάλουμε πράσινα λαχανικά στη φριτέζα αέρος για να φτιάξουμε τραγανά τσιπς, ιδανικά για υγιεινό σνακ, τότε δεν είναι καλή ιδέα. Η κυκλοφορία του αέρα στη συσκευή θα έχει ως αποτέλεσμα να… πετάξουν παντού και να ψηθούν ανομοιόμορφα! Οπότε αν θέλουμε να φτιάξουμε τσιπς από λάχανο ή σπανάκι, τότε να χρησιμοποιήσουμε έναν κανονικό φούρνο.

Τυρί
Θυμίζουμε ότι η φριτέζα αέρος δεν είναι φριτέζα. Οπότε η κρούστα που κάνει το τυρί πχ η μοτσαρέλα όταν την τηγανίζουμε, δεν θα μπορούμε να την πετύχουμε στη φριτέζα αέρος. Αντ’ αυτού, θα καταλήξουμε σε ένα κολλώδες, τυρώδες… χάος…

Μπέικον
Το πρόβλημα με το μαγείρεμα λωρίδων μπέικον σε φριτέζα αέρος έγκειται τόσο στη λιπαρότητα όσο και στο μέγεθός τους. Το μπέικον είναι μια λιπαρή τροφή και όταν μαγειρεύεται σε μια φριτέζα αέρος, το λίπος μπορεί να στάξει προς τα κάτω και να προκαλέσει καπνό ή πιτσιλιές. Αυτό μπορεί να κάνει το μπέικον δύσκολο να ψηθεί ομοιόμορφα και μπορεί επίσης να παράγει πολύ καπνό και οσμές”.

Πέρα του παραπάνω, μια λωρίδα μπέικον είναι ένα ευαίσθητο τρόφιμο που είναι είναι δύσκολο να την αναποδογυρίσετε ή να την αφαιρέσετε από το καλάθι της φριτέζας αέρος χωρίς να την σπάσετε”. Αν θέλετε να μαγειρέψετε ποσότητες, πρέπει να βάλετε τις λωρίδες 1-1, οπότε θα δυσχεράνει το έργο σας.

OLIVEMAGAZINE

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr