Η Αισθητικός Μου: Πώς η διατροφή μπορεί να σας χαρίσει για πάντα νεανικό δέρμα

Η Αισθητικός Μου: Πώς η διατροφή μπορεί να σας χαρίσει για πάντα νεανικό δέρμα

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιβραδύνουμε τις συνέπειες της ηλικίας στο δέρμα μας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντισταθούμε στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος με το πέρασμα του επάνω μας και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η σωστή επιλογή της διατροφής μας, με λίγα λόγια είμαστε ό, τι τρώμε.

Να μερικές συμβουλές για να καθυστερήσουμε τις συνέπειες της ηλικίας στο δέρμα μας.

 Αποτέλεσμα άμεσου lifting και πιο σφριγηλή επιδερμίδα χωρίς ενέσιμες θεραπείες; Γίνεται
Το δέρμα, όπως και όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος γερνάνε όσο περνούν τα χρόνια. Είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και αυτοί είναι: H κακή διατροφή, η ρύπανση, ο ήλιος, το κάπνισμα, το άγχος, η έλλειψη ύπνου κ.τ.λ.

Για ένα δέρμα νέο και λαμπερό
Οι ελεύθερες ρίζες είναι κυρίως υπεύθυνες για την οξείδωση των κυττάρων. Κατά την διαδικασία της γήρανσης ο αριθμός τους αυξάνεται και το σώμα μπορεί να μην έχει αντιοξειδωτική άμυνα. Αυτή η ανισορροπία ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Για να προστατεύσουμε το δέρμα από αυτό πρέπει να βασιστούμε στην δύναμη των αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Η βιταμίνη C είναι ένας αναμφισβήτητος σύμμαχος κατά της γήρανσης του δέρματος. Είναι η κύρια αντιοξειδωτική βιταμίνη που υπάρχει στην διατροφή μας, βρίσκεται στις περισσότερες τροφές, όπως κόκκινα φρούτα, μπρόκολο, εσπεριδοειδή, ακτινίδιο, πιπεριές κ.τ.λ. Η βιταμίνη Α είναι μια άλλη εξίσου σημαντική βιταμίνη που επίσης δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και βρίσκεται κυρίως σε προϊόντα διατροφής ζωικής προέλευσης όπως κόκκινο κρέας ψάρια, ωμό βούτυρο, αυγά, γαλακτοκομικά κ.τ.λ. Η βιταμίνη Ε σημαντικός βοηθός στην προστασία των κυττάρων και την αναγέννηση του δέρματος, βρίσκεται σε φυτικά λίπη και κυρίως στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, καρότα, φύτρα σταριού κ.τ.λ.

Πολυφαινόλες
Πρόκειται για μόρια που έχουν προστατευτικό και αντιοξειδωτικό ρόλο. Βρίσκονται στα κόκκινα φρούτα, στο κρασί, στη σοκολάτα και στο πράσινο τσάι.

Ψευδάργυρος & Σελήνιο
Εκτός του ότι συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των μαλλιών και νυχιών, αυτά τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν σε μικρές ποσότητες στο σώμα μας, (ιχνοστοιχεία), είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και βρίσκονται στα θαλασσινά, στο κόκκινο κρασί, στα αυγά, στους ξηρούς καρπούς, στο ψωμί ολικής άλεσης κ.α.

Το super φαγητό
Το γαρίφαλο έχει υψηλή αντιοξειδωτική δύναμη. Μπορούμε να το πάρουμε και ως έγχυμα C.

Για σφιχτή και γεμάτη επιδερμίδα
Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι οι δύο πρωτεΐνες που ευθύνονται για την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος. Παράγονται από εξειδικευμένα κύτταρα τους ινοβλάστες που βρίσκονται στο χόριο του δέρματος (το λειτουργικό τμήμα του δέρματος). Με την γήρανση η ποσότητα τους μειώνεται και η σύνθεσή τους επιβραδύνεται και αλλάζει. Γι’ αυτό τον λόγο, το δέρμα χαλαρώνει. Ακόμη μια φορά η διατροφή μπορεί να βοηθήσει.

Για να διατηρήσετε ένα δέρμα σφιχτό και τονωμένο, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με πρωτεΐνες, τις προσθέτουμε στη διατροφή μας μια φορά την ημέρα. Κρέας, ψάρι, αυγό, τοφου, όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα οστρακοειδή, όσπρια.

Το κόκκινο κρέας συνίσταται το πολύ 3 φορές την εβδομάδα εξαιτίας των βλαβερών λιπαρών που περιέχει. Την βιταμίνη C την προσλαμβάνουμε καθημερινά με την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, και η κατανάλωση τους είναι απεριόριστη. Επίσης χρειαζόμαστε μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου. Επειδή η ανανέωση των κυττάρων γίνεται κάθε 3-4 εβδομάδες χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας με αυτή τη σωστή διατροφή για να αρχίσουμε να βλέπουμε ένα όμορφο, σφριγηλό και πιο ανθεκτικό δέρμα.

Ναι, η κακή διατροφή μεταμορφώνει το δέρμα σε ακνεικό, ερεθισμένο, τραχύ. Όμως είναι γεγονός ότι μπορεί η διακοπή μιας κακής διατροφής να αλλάξει το δέρμα.

Η μαύρη λίστα των τροφών που πρέπει να αποφεύγονται για ένα πολύ ωραίο δέρμα:
1) Τροφές πολύ πλούσιες σε κακής ποιότητας λιπαρά όπως αλλαντικά, παχιά τυριά, κράκερ που εκτός από το ότι είναι συχνά πολύ αλμυρά προκαλούν εμφάνιση ή επιδείνωση της ακμής, γλυκά και επεξεργασμένα προϊόντα όπως κέικ, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής. Αυτά επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης.

2) Αλκοόλ και υπερβολική καφεΐνη γιατί προάγουν την αφυδάτωση του σώματος και του δέρματος. Προτιμάτε εποχικά φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας αν είναι δυνατόν για να περιορίσετε τα φυτοφάρμακα και τα τοξικά απόβλητα από τον οργανισμό.

Για ένα δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο
Όσο γερνάει το δέρμα, τόσο πιο ευαίσθητος και διαπερατός γίνεται ο επιδερμικός φραγμός. Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και ευαίσθητο στις εξωτερικές επιθέσεις, οι οποίες όσο περνούν τα χρόνια, γίνονται όλο και πιο συχνές. Για να βοηθήσουμε το δέρμα να ενυδατωθεί σε βάθος, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καλά λιπαρά οξέα όπως φυτικά λίπη, λινέλαιο, ελαιόλαδο, έλαια καρύδας, ηλιέλαιο, επίσης ηλιόσπορους, μαύρες ελιές, καρύδια, αμύγδαλα κ.τ.λ. Ενυδατικά ποτά σε αρκετή ποσότητα, νερό, τσάι από βότανα, φρούτα πλούσια σε νερό όπως καρπούζι, πεπόνι, πορτοκάλια και άλλα.

Το υαλουρονικό οξύ επίσης βοηθάει το δέρμα να ενυδατωθεί σε βάθος, υπάρχει στη σόγια. Τροφές όπως το σογιέλαιο είναι πλούσιες σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και διεγείρουν την σύνθεση του υαλουρονικού οξέως.

Για ένα δέρμα λαμπερό και με φρέσκια όψη
Όταν ο κύκλος των κυττάρων ολοκληρώνεται, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφανειακή στοιβάδα (κερατίνη) και η επιδερμίδα γίνεται θαμπή. Για να αποφεύγουμε μια χλωμή και κουρασμένη επιδερμίδα, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε Β καροτίνη που τονώνει το χρώμα του δέρματος και δίνει μια ωραία όψη στην επιδερμίδα, όπως καρότα, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, ντομάτες. Επίσης σελήνιο για τις καθαριστικές του ιδιότητες λειτουργίες που βρίσκεται στα θαλασσινά, το κόκκινο κρέας και στους ελαιούχους σπόρους.

Η σούπερ υπερτροφή, το πράσινο τσάι είναι το κατεξοχήν αποτοξινωτικό τρόφιμο, εκτός από πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενυδατώνει τον οργανισμό ενώ παράλληλα τον βοηθά να αποτοξινωθεί χάρη στην αποστραγγιστική του δράση

jenny.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr