Πως θα φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό προσώπου

Πως θα φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό προσώπου

Τα βήματα για να φτιάξεις το δικό σου φυσικό καθαριστικό προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου σου αποτελεί σίγουρα κομμάτι της αυτοφροντίδας σου, γιατί πρόκειται για ένα τελετουργικό που σε χαλαρώνει, ενώ παράλληλα θρέφει και ωφελεί την επιδερμίδα. Όταν, μάλιστα, χρησιμοποιείς ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου που έχεις φτιάξεις μόνη σου, η αίσθηση είναι ακόμα καλύτερη, καθώς μπορείς να επιλέξεις συστατικά που ταιριάζουν στην επιδερμίδα και τις ανάγκες της περιόδου.

Αν, για παράδειγμα, μία περίοδο παρατηρείς σπυράκια, μπορείς να προσαρμόσεις το καθαριστικό προσώπου σου, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη. Αυτό θα το πετύχεις φτιάχνοντας εξαρχής μικρές παρτίδες προϊόντος.

Για αυτό το φυσικό καθαριστικό προσώπου δεν θα χρειαστείς κανένα χημικό συντηρητικό, ενώ μπορείς να το παρασκευάσεις χωρίς αφριστικό παράγοντα. Επομένως είναι ήπιο για κάθε τύπο δέρματος. «Ο κοινός παράγοντας αφρισμού που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά, το Sodium Lauryl Sulfate (SLS), είναι γνωστό ότι αφήνει εκτεθειμένο τον επιδερμικό φραγμό, οδηγώντας σε ερεθισμούς», εξηγεί η Benisha Wiliams, ιατρική αισθητικός.

Πώς θα φτιάξεις, λοιπόν, το δικό σου φυσικό καθαριστικό προσώπου;
Προτίμησε τις μικρές παρτίδες
Η Natalie Aguilar, αισθητικός και νοσοκόμα, λέει ότι μία από τις κύριες ανησυχίες της σχετικά με ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου είναι ότι «τα φυσικά προϊόντα χαλάνε πολύ γρήγορα, συνήθως μέσα σε 72 ώρες». Ως εκ τούτου, λέει ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το DIY καθαριστικό σου έχει τουλάχιστον ένα φυσικό συντηρητικό, «εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις μια νέα παρτίδα κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου», (μάλλον όχι).

Μερικά φυσικά συντηρητικά είναι: το μέλι, το έλαιο βιταμίνης Ε, το λάδι καρύδας και η αλόη βέρα.

Ξεκίνα δημιουργώντας τη βάση σου και στη συνέχεια κάνε προσθήκες ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Αφρικανικό μαύρο σαπούνι που μπορείς να βρεις εδώ
Γιαούρτι ή μέλι
Σκόνη αργίλου
Πρόσθετα συστατικά ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, ανάμειξε στη βάση σου ένα από τα παρακάτω συστατικά:
Έχεις ακνεϊκό δέρμα; Πρόσθεσε ενεργό άνθρακα σε μορφή κάψουλας, ο οποίος είναι «μαγνήτης» για τα βακτήρια. Σπάσε μία κάψουλα και ανάμειξέ τη με τη βάση σου.
Έχεις λιπαρό δέρμα; Πρόσθεσε μηλόξυδο ή έλαιο τεϊόδεντρου, για να ενισχύσεις την αντιμικροβιακή δράση του καθαριστικού σου.
Για την ξηρή επιδερμίδα: Η αλόη είναι ένα φυσικό υγραντικό που μπορεί να εξασφαλίσει υγρασία στο ξηρό δέρμα.
Αν έχεις μεικτή επιδερμίδα: Ο κουρκουμάς είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά, χαρίζει λάμψη και μειώνει τη φλεγμονή.
Για την κανονική επιδερμίδα: Το ροδόνερο διατηρεί το πρόσωπο φυσικά σφριγηλό.
Για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό αφαίρεσε το μακιγιάζ σου πριν τον καθαρισμό, χρησιμοποιώντας ένα μικυλλιακό νερό, έλαιο καθαρισμού ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το καθαριστικό κάνοντας μασάζ στο δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις.

LYS Tip: Το χλιαρό νερό βοηθά να μαλακώσουν οι πόροι διευκολύνοντας τον βαθύ καθαρισμό. Απόφυγε τη χρήση καυτού νερού για τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου και να το αφήσει ξηρό. Στο τέλος, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό με κρύο νερό, το οποίο θα συσφίξει τους πόρους.

loveyourselfmagazine.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr