Πως θα παραμείνει το δέρμα της εμμηνόπαυσης νεανικό σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Πως θα παραμείνει το δέρμα της εμμηνόπαυσης νεανικό σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Η εμμηνόπαυση φέρνει πολλές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας. Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και αρχίζετε να παρατηρείτε περισσότερες κηλίδες ηλικίας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση που προτείνονται από δερματολόγους.

Όταν έχετε την πρώτη περίοδο, αρχίζετε να παρατηρείτε αλλαγές στο σώμα σας. Ομοίως, όταν σταματήσει η έμμηνος ρύση, το δέρμα σας αρχίζει να εμφανίζει κάποια σημάδια. Από την ξηρότητα του δέρματός  έως την εμφάνιση περισσότερων κηλίδων ηλικίας, αρχίζετε να βλέπετε και να αισθάνεστε τις αλλαγές μόλις μπείτε στη φάση του νέου αυτού κύκλου.  Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος κατά την εμμηνόπαυση που θα κάνει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

Μπορεί να είστε 45 ή 55, όταν μπείτε στον κόσμο της εμμηνόπαυσης. Γύρω σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες συνήθως εμφανίζουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης, όπως σπάνιους εμμηνορροϊκούς κύκλους, εξάψεις, προβληματικό ύπνο, νυχτερινές εφιδρώσεις, κολπική ξηρότητα και αύξηση βάρους. Δεδομένου ότι είναι αναπόφευκτο, μπορείτε πάντα να προετοιμάσετε το σώμα σας  .

Αρχίζετε επίσης να παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σας και αναρωτιέστε αν πρέπει να κάνετε αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.

Εδώ είναι μερικές από τις αλλαγές  που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση

• Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό
• Περισσότερες κηλίδες ηλικίας
• Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
• Μειωμένη ελαστικότητα δέρματος
• Εύκολα επιρρεπής σε εξανθήματα
• Μελάγχρωση στο δέρμα λόγω ορμονικών αλλαγών

Γιατί η εμμηνόπαυση οδηγεί σε αλλαγές στο δέρμα;
Η απώλεια κολλαγόνου και η μειωμένη σύνθεση νέου κολλαγόνου οδηγούν σε ρυτίδες και απώλεια ελαστικότητας του δέρματος, εξηγεί ο Δρ Jushya. Αυτός είναι και ο λόγος για τις σακούλες των ματιών, τη μειωμένη επουλωτική ικανότητα του δέρματος καθώς και τον εύκολο μώλωπα. Όσο για τις κηλίδες ηλικίας και τη μελάγχρωση, όλα αυτά προκαλούνται από τη αθροιστική έκθεση στον ήλιο. Νιώθετε το δέρμα σας να στεγνώνει λόγω ατροφίας των ιδρωτοποιών αδένων και των αδένων ελαίου. Ο Δρ Ankur τονίζει πως ορισμένες από τις αλλαγές στο δέρμα συμβαίνουν λόγω της μείωσης των οιστρογόνων. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια οιστρογόνων, μειώνεται η άμυνα έναντι του οξειδωτικού στρες. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με λιγότερο κολλαγόνο, υπάρχει μειωμένη ελαστικότητα δέρματος, αυξημένη ρυτίδα και αυξημένη ξηρότητα.

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτές τις δερματικές αλλαγές από το να συμβούν;
Μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό πριν την εμμηνόπαυση, αλλά ο Δρ Ankur λέει ότι αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να προληφθούν πλήρως, καθώς δεν μπορούμε να αψηφήσουμε πλήρως τη γήρανση. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος για υγιές δέρμα.

Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση
Μερικές από τις συμβουλές φροντίδας του δέρματος θα σας υπενθυμίσουν τι κάνατε στα 20 και τα 30 σας, αλλά υπάρχουν και μερικές προσθήκες.

• Κάντε πιο σύντομο ντους και αποφύγετε τη χρήση λουτρού με ζεστό νερό.
• Να έχετε πάντα εύχρηστη μια ενυδατική κρέμα βρώμης ή πλούσια σε κεραμίδια. Συνεχίστε να ενυδατώνετε το πρόσωπο και τα χέρια σας που είναι πιο εκτεθειμένα στο περιβάλλον.
• Εφαρμόστε κρέμες με βάση το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί το νερό στο κολλαγόνο και δίνει μια γεμάτη εμφάνιση.
• Χρησιμοποιήστε ένα έγχρωμο αντηλιακό με SPF 50 και PA +++ (υψηλή προστασία UVA). Φορέστε το ακόμα και όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο για να αποφύγετε τη φθορά του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου.
• Επιδοθείτε σε μασάζ προσώπου για να μειώσετε το πρήξιμο και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
• Προσθέστε βιταμίνη C στον ορό σας και στη διατροφή σας, καθώς αυτό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.
• Χαλαρώστε, καθώς το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα περισσότερα από αυτά τα παράπονα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr