Πώς να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές στην ευαίσθητη περιοχή

Πώς να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές στην ευαίσθητη περιοχή

Πολλές φορές νιώθουμε πως μυρίζουμε περίεργα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και θεωρούμε πως ένα καινούριο σαπούνι για πλύσεις, ή ένα μπάνιο μπορεί να είναι η λύση. Αν δε γνωρίζουμε όμως ποια είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος, τότε δε μπορούμε να βρούμε την σωστή λύση.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά ή απουσία αυτής που να σημαίνει πως είσαι απόλυτα υγιής ή καθαρή. Παρολ’ αυτά αν παρατηρήσεις πως η ευαίσθητη περιοχή σου μυρίζει λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι συνήθως, χρειάζεται να αναζητήσεις τρόπο αντιμετώπισης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχεις προσβληθεί από κάποιο βακτήριο ή να έχεις κάποια άλλη μόλυνση. Οι μύκητες συνήθως δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά, αλλά υπάρχουν άλλες λοιμώξεις που προκαλούν αυτή τη μυρωδιά που θυμίζει «ψάρι». Σ’ αυτή την περίπτωση, η λύση φυσικά είναι να εξεταστείς στο γυναικολόγο σου και να ακολουθήσεις τη θεραπεία που θα σου δώσει, ώστε λίγες μέρες μετά η περιοχή θα επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Πέρα όμως από τις μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή, υπάρχουν κι άλλες αιτίες ικανές να διαφοροποιήσουν την μυρωδιά «εκεί κάτω». Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι «μυρίζεις» περισσότερο όταν είσαι αδιάθετη, ή όταν ιδρώνεις πιο πολύ απ’ ό,τι συνήθως. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί διαφορετική μυρωδιά σε γυναίκες με χρόνια δυσκοιλιότητα, ακράτεια, ή κακή προσωπική υγιεινή.

Κακοσμία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν καινούριο ερωτικό σύντροφο, αφού μπορεί να σου μεταδώσει μολύνσεις. Επίσης, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, αν παρατηρήσεις μια διαφορετική μυρωδιά ίσως η ευαίσθητη περιοχή αντιδρά στο συγκεκριμένο είδος latex. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι το αυξημένο βάρος, αφού αν υπάρχει επιπλέον δέρμα που σχηματίζει πτυχές και τότε μπορεί πιο εύκολα να προκληθεί αυτή η ιδιαίτερη οσμή.

Πώς να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές στην ευαίσθητη περιοχή
Οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα είναι να προτιμάμε τα βαμβακερά εσώρουχα, να φοράμε λίγο πιο φαρδιά ρούχα, καθώς στα πολύ στενά παγιδεύεται ο ιδρώτας και προκαλείται δυσοσμία, να αλλάζουμε συχνά σερβιετάκια, ειδικά όσες γυναίκες ασκούνται περισσότερο. Nα φοράτε οπωσδήποτε προφυλακτικό στον σύντροφό σας, ενώ τέλος η απώλεια του περιττού βάρους μπορεί να βοηθήσει.

Τα σαπούνια που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να προσφέρουν μια βραχυπρόθεσμη λύση στο θέμα της δυσοσμίας, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν ορισμένα περιστατικά τα οποία αποδεικνύουν πως εξαιτίας αυτών των προϊόντων έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βακτηρίων και μολύνσεων στα γυναικεία γεννητικά όργανα. H πιο ασφαλής λύση είναι το πράσινο σαπούνι και το χαμομήλι.

www.ladylike.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr