Αντιγήρανση κρασιού. Τα οφέλη του στην επιδερμίδα και στην αναγέννηση του κατεστραμμένου ιστού κολλαγόνου

Αντιγήρανση κρασιού. Τα οφέλη του στην επιδερμίδα και στην αναγέννηση του κατεστραμμένου ιστού κολλαγόνου

Έχει χρώμα βαθύ κόκκινο έως κεχριμπαρένιο. Φτιάχνεται με τη ζύμωση των ποικιλιών σταφυλιών που έχουν χρώμα βαθύ κόκκινο, βαθύ μωβ και μπλε. Κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, η φλούδα αυτών των σταφυλιών διατηρείται σε επαφή με το χυμό των σταφυλιών επιτρέποντας στο κρασί να αποκτήσει το πλούσιο χρώμα του.

Το κόκκινο κρασί πιστεύεται ότι είναι ένα υγιεινό ποτό που χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας. Υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικές ποικιλίες  που διατίθενται στην αγορά. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς και νόστιμους τύπους κόκκινου κρασιού που διατίθενται στην αγορά είναι: Κεράσι, Δαμάσκηνο, Boysenberry, Σταφίδα, Καφές και Βιολέτα. Εκτός από ωφέλιμο για την υγεία, το κόκκινο κρασί είναι ευεργετικό για το δέρμα σας με περισσότερους από έναν τρόπους.

Νέες τάσεις στην ομορφιά συνεχίζουν να αναδύονται και να πεθαίνουν. Μερικές από τις πιο πρόσφατες τάσεις στην ομορφιά είναι το botox, οι περιποιήσεις προσώπου με slime και οι περιποιήσεις προσώπου με κρασί. Το κόκκινο κρασί σας βοηθά να απαλλαγείτε από τις κηλίδες και να αφαιρέσετε το μαύρισμα. Το κόκκινο κρασί έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στο δέρμα από διάφορες βιοχημικές αντιδράσεις του σώματός.

Η περιποίηση προσώπου Red Wine πραγματοποιείται μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας με ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού για την απομάκρυνση των ρύπων. Ακολουθεί το άτμισμα του προσώπου που επιτρέπει στους πόρους του δέρματός σας να ανοίξουν επιτρέποντας στο κόκκινο κρασί να διεισδύσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Είναι πολύ συχνά άλλωστε εμποτισμένο με θεραπευτικά, φιλικά προς το δέρμα βότανα όπως το τριαντάφυλλο, το δεντρολίβανο κ.α. Μπορούν επίσης να προστεθούν εκχυλίσματα από  βιταμίνη C και φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως μούρα, σταφύλια κ.λπ. Τέλος, ο θεραπευτής σας μπορεί επίσης να επιλέξει ορισμένα αιθέρια έλαια όπως λεβάντα , δέντρο τσαγιού κ.λπ. σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις του δέρματός σας. Αυτό το παρασκεύασμα στη συνέχεια απλώνεται στο δέρμα σας αφειδώς. Ακολούθως, το πρόσωπο ξεπλένεται με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.

Τα κόκκινα κρασιά είναι ιδανικά για το δέρμα, καθώς αποτελούν πυρήνες αντιοξειδωτικών όπως βιοφλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ρεσβερατρόλη και τανίνες.

Τα αντιοξειδωτικά δρουν απο μέσα προς τα έξω και βοηθούν στην αναγέννηση του κατεστραμμένου ιστού κολλαγόνου, υποστηρίζοντας την ανανέωση των κυττάρων που βοηθά στην αποκατάσταση του τόνου και της υφής του δέρματός σας.

Τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης στο δέρμα όπως, οι λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα και τα μάτια καθυστερούν.

Υπάρχει μια βελτίωση στις ρυτίδες και η υπερμελάγχρωση του δέρματος μειώνεται επίσης αρκετά. Τα αμινοξέα που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί βοηθούν στην εξάλειψη της βλάβης που προκαλείται στο δέρμα σας από τον ήλιο.

Δεδομένου ότι το κόκκινο κρασί έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας που σχετίζεται με την ακμή . Οι αντισηπτικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στη μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων στους πόρους του προσώπου .

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr