Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο δεντρολίβανο;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο δεντρολίβανο;

Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που εκτός από φρεσκάδα και άρωμα στο φαγητό, μπορεί να μας χαρίσει πλούσια οφέλη στην υγεία. Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε να το αγνοείτε.

Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς
Το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ζημιών στα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ κάνει καλό και στη δυσπεψία.

Συμβάλλει σε καλύτερη μνήμη
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Neurochemistry, το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ που προστατεύει τον εγκέφαλο από τη νευροεκφύλιση λόγω των τοξικών ελεύθερων ριζών, καθιστώντας τον υγιή και δυνατό για πολλά χρόνια, βοηθώντας στη μείωση της πιθανότητας εγκεφαλικού ή εμφάνισης Αλτσχάιμερ και στη βελτίωση της μνήμης.

Δρα κατά του καρκίνου
Το ενεργό συστατικό του, καρνοσικό οξύ ή καρνοσόλη, μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του καρκίνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Treatment Reviews.

Χαρίζει καθαρή αναπνοή
Ένας φυσικός τρόπος για καθαρή αναπνοή, είναι το μάσημα φρέσκων βοτάνων, όπως ο μαϊντανός, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, που βοηθούν επίσης να αποτρέψετε τις δυσάρεστες οσμές μετά από ένα «βαρύ» γεύμα. Εκτός από το ευχάριστο άρωμά τους, η χλωροφύλλη στα φύλλα βοηθά στην εξουδετέρωση της έντονης μυρωδιάς.

Πώς να το αξιοποιήσετε
Το δεντρολίβανο ταιριάζει τέλεια με φαγητά όπως το κρέας και οι πατάτες κι αν μάλιστα το προσθέσετε στο κρέας όταν το ψήνετε, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ετεροκυκλικών αμινών κατά 60-80%, που αποτελούν καρκινογόνες ενώσεις που δημιουργούνται με το ψήσιμο. Το βότανο αυτό συχνά χρησιμοποιείται σε μαρινάδες για κρέατα και πουλερικά και θεωρείται οι αντιοξειδωτικές του ενώσεις καταπολεμούν τα βακτήρια και προλαμβάνουν την αλλοίωση του κρέατος. Δοκιμάστε το με λαχανικά, πατάτες, αυγά, αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο.

www.clickatlife.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr