Νεότητα με αμυγδαλέλαιο. Ένα πολύτιμο χάδι στην επιδερμίδα μας. Μάσκες που μπορεις να κάνεις.

Νεότητα με αμυγδαλέλαιο. Ένα πολύτιμο χάδι στην επιδερμίδα μας. Μάσκες που μπορεις να κάνεις.

Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά στο αμυγδαλέλαιο:
Ακολουθεί μια λίστα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο αμυγδαλέλαιο που μπορούν να ωφελήσουν το πρόσωπό σας.

Βιταμίνη Α:
Η ρετινόλη που υπάρχει στη βιταμίνη Α μπορεί να διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος και να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό σας. Έτσι, μπορείτε να πείτε αντίο στις λεπτές γραμμές χρησιμοποιώντας αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο .

Βιταμίνη Ε:
Το αμυγδαλέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε που περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων και συμβάλλουν στη μείωση της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα, που προκαλείται από τον ήλιο. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να μειώσει τις βλάβες από τον ήλιο, η εφαρμογή αμυγδαλέλαιου στο δέρμα θα κάνει θαύματα.

Ψευδάργυρος:
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό εάν θέλετε να θεραπεύσετε την ακμή ή τα σημάδια του προσώπου.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα:
Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και επίσης να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις βλάβες από τον ήλιο. Αυτό είναι αρκετή απόδειξη ότι το αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο είναι πραγματικά μια ευλογία.

Οφέλη και χρήσεις του αμυγδαλέλαιου:
Ας δούμε όλα τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το δέρμα μαζί με τις χρήσεις του.

Λειτουργεί υπέροχα στις ραγάδες εγκυμοσύνης:

Χρήση: Μία από τις χρήσεις αμυγδαλέλαιου συνίσταται  για την πρόληψη των ραγάδων ή τη μείωση του κνησμού που προκαλείται από το τέντωμα του δέρματος. Οι έγκυες γυναίκες μπορούν απλά να κάνουν μασάζ με αμυγδαλέλαιο στην περιοχή της κοιλιάς ή στους μηρούς  κάθε μέρα.

Οφέλη: Οι γυναίκες που περνούν από εγκυμοσύνη θα πρέπει να χρησιμοποιούν αμυγδαλέλαιο για να κάνουν μασάζ στο δέρμα τους καθώς θα μειώσει δραστικά την εμφάνιση των ραγάδων. Αυτό συμβαίνει επειδή το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνη Ε που έχει ιδιότητες επανόρθωσης του δέρματος.

Καταπληκτικό για αντιγήρανση και προστασία UV:
Χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και ως γενικό προϊόν κατά της γήρανσης. Απλώστε μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στο πρόσωπό σας κάθε πρωί για να σφραγίσετε το δέρμα σας με προστασία από τον ήλιο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτό το λάδι πριν τον ύπνο για να επανορθωθεί το δέρμα σας και να προστατευτεί από την πρόωρη γήρανση.

Οφέλη: Ένα από τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το πρόσωπο είναι ότι μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης και να αποκαταστήσει ή να υποστηρίξει τη λειτουργία φραγμού . Η προστασία από τις βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία οφείλεται στην παρουσία βιταμίνης Ε ενώ η προστασία από την πρόωρη γήρανση οφείλεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη Α περιέχει ρετινόλη.

Μειώνει ξεκάθαρα τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τη λεύκανση του δέρματος:
Χρήση: Ταμπονάρετε λίγο γλυκό αμυγδαλέλαιο κάτω από τα μάτια ή στο πρόσωπό σας εάν έχετε σημεία ακμής ή σημάδια που θέλετε να καθαρίσετε. Μπορείτε να το κάνετε είτε την ημέρα πριν βγείτε έξω είτε το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Οφέλη: Μιλώντας για τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το δέρμα, ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ελαφρύνετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας και ακόμη και να μειώσετε το πρήξιμο κάτω από αυτούς. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Καθώς περιέχει επίσης ρετινόλη και βιταμίνη Ε, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να κρατήσει το ευαίσθητο δέρμα σας λείο και καθαρό, χωρίς να το ερεθίζει.

Βελτιώνει την ακμή:
Χρήση: Σε περίπτωση που είστε περίεργοι για άλλες χρήσεις αμυγδαλέλαιου, εδώ είναι μία ακόμη. Εφαρμόστε μια ποσότητα γλυκού αμυγδαλέλαιου σε μέγεθος μπιζελιού στις πληγείσες περιοχές του προσώπου σας κάθε μέρα.

Οφέλη: Ένα από τα πιο αποτελεσματικά οφέλη αμυγδαλέλαιου για το δέρμα είναι ότι περιέχει λιπαρά οξέα που διαλύουν την περίσσεια λιπαρότητας στο δέρμα. Η ρετινόλη στο λάδι βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της ακμής και ταυτόχρονα βελτιώνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

Καταπραΰνει τα προβλήματα του ξηρού δέρματος:

Χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο ως ενυδατική κρέμα κάθε πρωί ή βράδυ εάν έχετε εξαιρετικά ξηρό δέρμα ή υποφέρετε από δερματίτιδα ή έκζεμα.

Οφέλη: Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για το πρόσωπο , όπου τα λιπαρά του οξέα  βοηθούν το δέρμα  να διατηρεί την υγρασία και το κρατά ενυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παρουσία της βιταμίνης Ε καταπραΰνει τις ερεθισμένες περιοχές στο ξηρό δέρμα σας.

Αφαιρεί το μακιγιάζ:
Χρήση: Απλώστε μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στο δέρμα με τη βοήθεια ενός βαμβακιού. Σκουπίστε απαλά ή κάντε μασάζ με το λάδι σε όλο το πρόσωπό σας και δείτε πώς φεύγει όλο το μακιγιάζ.

Οφέλη: Το αμυγδαλέλαιο αφαιρεί εύκολα όλα τα ίχνη του μακιγιάζ καθώς είναι απαλό στο δέρμα και το τρέφει ακόμη κι όταν έχει αφαιρέσει το μακιγιάζ απο το πρόσωπο! 

Μάσκες προσώπου που γυρνούν τον χρόνο πίσω.
Αν σας αρέσουν οι σπιτικές θεραπείες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο με τους παρακάτω τρόπους για να φτιάξετε μάσκες προσώπου που θα αλλάξουν την ενέργεια της επιδερμίδας.

Αμυγδαλέλαιο, αλεύρι βρώμης και μέλι:
Μέθοδος: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και μέλι με δύο κουταλάκια του γλυκού αλεύρι βρώμης. Εφαρμόστε  μία φορά την εβδομάδα για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας.

Αμυγδαλέλαιο,  αλεύρι και κουρκουμάς:
Μέθοδος: Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε το με μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και μια πρέζα σκόνη κουρκουμά. Εφαρμόστε  και αφήστε τη μάσκα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν  ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και να αποκτήσετε λαμπερή .

Αμυγδαλέλαιο, λεμόνι και μέλι:
Μέθοδος: Ανακατέψτε ίσες ποσότητες από τα τρία υλικά και δημιουργήστε μια λεία πάστα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν

Αμυγδαλέλαιο, Ζελέ Αλόης Βέρα, Γλυκερίνη και Ροδόνερο: (για πολύ σφιχτό και αγέραστο δέρμα)

Μέθοδος: Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης βέρα με μισό κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και γλυκερίνη. Προσθέστε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο  και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε  να κάνει τα μαγικά του για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αυτή η μάσκα προσώπου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε σφιχτό και λαμπερό δέρμα.

Προσοχή.
Ωστόσο, πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις ασφαλείας πριν χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο στο δέρμα . Εάν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αμυγδαλέλαιου στο δέρμα σας. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το λάδι στο πρόσωπό σας στο παρελθόν, είναι ασφαλέστερη επιλογή να κάνετε ένα έμπλαστρο για να δείτε εάν προκαλεί κάποια αλλεργική αντίδραση.

Το αμυγδαλέλαιο από μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους παραπάνω τρόπους και μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σας με περισσότερους από έναν τρόπους. Είναι άλλωστε ένα αρχαίο προιόν ομορφιάς και το μυστικό ελιξίριο των γιαγιάδων μας για αγέραστη επιδερμίδα!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr