Τα καλύτερα ροφήματα κατά της γήρανσης για την πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών

Τα καλύτερα ροφήματα κατά της γήρανσης για την πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών

Το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος μείωσης των επιπτώσεων της γήρανσης. Μπορείτε να πιείτε μερικά σπιτικά ροφήματα που θα διατηρήσουν τη νεανικότητα σας. Ακολουθούν μερικά εκπληκτικά ποτά που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα σημάδια της γήρανσης και να φαίνεστε νέοι.

1. Χυμός παντζαριού
Το παντζάρι περιέχει μια σημαντική ένωση που ονομάζεται λουτεΐνη , η οποία προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Ο χυμός παντζαριού περιέχει επίσης νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο αίμα και βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, μετάλλων και ηλεκτρολυτών που βοηθούν τα νεύρα και τους μύες να λειτουργούν σωστά.

2. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνη C και μαγνήσιο. Λειτουργεί καλύτερα όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι. Διώχνει τις τοξίνες από το σώμα και επίσης διεγείρει το συκώτι. Όταν το συκώτι λειτουργεί καλά, οι τοξίνες που διαφορετικά προκαλούν ακμή στο πρόσωπό σας αποβάλλονται τακτικά. Η βιταμίνη C καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί την επιδερμίδα λεία και φρέσκια. Ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου που συσφίγγει το δέρμα σας και έτσι αποτρέπει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

3. Χυμός ροδιού
Ο χυμός ροδιού είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Ο χυμός αυτού του φρούτου επιβραδύνει τη βλάβη του DNA λόγω της οξείδωσης. Προστατεύει επίσης το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου.

4. Χυμός αλόης

Η αλόη βέρα είναι ένας εξαιρετικός καταπραϋντικός παράγοντας που αποτρέπει τα ηλιακά εγκαύματα και τους ερεθισμούς. Αυτό το υπέροχο φυτό περιέχει σημαντικές βιταμίνες όπως C, A, E που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, η αλόη βέρα έχει ιδιότητες επούλωσης πληγών που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματός. Η τακτική χρήση του χυμού αλόης βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και αποτρέπει τις ρυτίδες.

5. Χυμός πορτοκαλιού

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C που είναι ένα καλό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και επίσης προστατεύει το σώμα σας από πολλές ασθένειες. Η βιταμίνη C σας βοηθά να φαίνεστε φρέσκια και λαμπερή. Αυτός ο χυμός είναι πλούσιος σε θερμίδες, οπότε προσπαθήστε να τον καταναλώνετε το πρωί για να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες.

6. Κακάο
Το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, νεφρικής νόσου, υπέρτασης και άνοιας. Βοηθά επίσης τα αιμοφόρα αγγεία να λειτουργούν σωστά. Το κακάο περιέχει επικατεχίνες , ένα είδος φλαβονοειδούς, το οποίο διατηρεί το δέρμα σας υγιές επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα μαζί με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Πάρτε 100 τοις εκατό κακάο, όχι προϊόντα στιγμιαίου κακάο για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr