Μόλις 10 λεπτά γυμναστικής θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας

Μόλις 10 λεπτά γυμναστικής θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας

Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

….. η άσκηση είναι σημαντική.

Η αφοσίωση σε μια προπόνηση μπορεί να είναι δύσκολη — ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι εθνικές οδηγίες φυσικής δραστηριότητας που προτείνουν δύο ημέρες προπόνησης δύναμης και 150 λεπτά εβδομαδιαίας αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης. Έτσι, όταν βγήκε η είδηση ​​μιας νέας μελέτης ότι ακόμη και μόλις 10 λεπτά δραστηριότητας την ημέρα θα μπορούσαν κυριολεκτικά να σώσουν τη ζωή σου, ήμασταν όλοι αυτιά.

Ναι, τα 10 λεπτά μετράνε πραγματικά
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine και περιελάμβανε 4.840 ενήλικες που ασκούνται τακτικά καθώς και εκείνους που κάνουν πιο καθιστική ζωή, «εκτίμησε ότι αν όλοι οι ενήλικες στις ΗΠΑ άνω των 40 ετών αύξαναν τη δραστηριότητά τους κατά 10 λεπτά κάθε μέρα, περίπου 110.000 θάνατοι θα μπορούσε να προλαμβάνεται κάθε χρόνο», εξηγεί ο Pedro Saint-Maurice, PhD , επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιδημιολόγος στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Κάνοντας ακόμη περισσότερα, ας πούμε 20 ή 30 λεπτά άσκησης, επέκτεινε τα οφέλη για την υγεία, περιορίζοντας 209.459 και 272.297 θανάτους που μπορούσαν να προληφθούν, αντίστοιχα. Αλλά τα πλεονεκτήματα δεν αφορούν μόνο το σετ άνω των 40 ετών. Ο Saint-Maurice λέει ότι η έρευνα προέβλεψε παρόμοια οφέλη για άνδρες και γυναίκες, Μεξικανούς Αμερικανούς, μη Ισπανόφωνους μαύρους και μη Ισπανόφωνους λευκούς ενήλικες διαφόρων ηλικιών.

Μεγιστοποιήστε τα λεπτά σας

Χρειάζεστε λίγο επιπλέον κίνητρο; Πέρα από την επέκταση της ζωής σας, θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα. Αν και αυτό είναι λίγο προφανές, αξίζει να υπενθυμίσουμε: «Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε μυς, οι ορμόνες μας αρχίζουν να αλλάζουν, το βάρος αυξάνεται αν δεν είμαστε προσεκτικοί, η κινητικότητά μας μειώνεται και αρχίζουν οι πιθανότητές μας για γνωστική έκπτωση. να αυξηθεί», εξηγεί ο Joe Holder , ιδρυτής του Ocho System και κύριος εκπαιδευτής της Nike. «Κυριολεκτικά όλα αυτά μπορούν να επηρεαστούν ευεργετικά με την άσκηση».

Ο Χόλντερ προτείνει να σκεφτείτε αυτές τις μικρές σύντομες συνεδρίες δραστηριότητας ως «σνακ γυμναστικής» . Και αντί να προσπαθείτε να βρείτε χρόνο, σκεφτείτε πράγματα που ήδη κάνετε στα οποία μπορείτε να προσθέσετε κίνηση. Για παράδειγμα, ίσως εργάζεστε εξ αποστάσεως και έχετε μια κλήση εβδομαδιαίας ενημέρωσης που δεν απαιτεί να είστε αλυσοδεμένοι στον φορητό υπολογιστή σας. Σκεφτείτε να βάλετε τα ακουστικά σας και να πάρετε τον σκύλο βόλτα. Ή ίσως συνήθως κάθεστε στο αυτοκίνητο και ακούτε ένα podcast ενώ το παιδί σας κάνει προπόνηση ποδοσφαίρου. Αντίθετα, ακούστε αυτό το podcast ενώ περπατάτε στο γήπεδο.

Κάνετε ήδη μια κανονική ρουτίνα προπόνησης; Ο Holder προτείνει να προσθέσετε μερικά ακόμη σετ, να κάνετε το ζέσταμά σας λίγο περισσότερο ή να αυξήσετε την καρδιο σας κατά μερικά επιπλέον λεπτά. «Ή μπορείτε να εστιάσετε σε περισσότερη κίνηση εκτός της τυπικής σας γυμναστικής», λέει. Ο Saint-Maurice προσθέτει ότι ακόμη και οι έντονες δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική μετράνε.

Το συμπέρασμα: Θα έχετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής—εάν  κινείστε για τουλάχιστον λίγα λεπτά την ημέρα.

Υγρή γλυκερίνη για υπέροχα καλλυντικά.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr