Πώς θα χάσετε βάρος χωρίς να κόψετε τα γλυκά – Συμβουλές από τους ειδικούς

Πώς θα χάσετε βάρος χωρίς να κόψετε τα γλυκά – Συμβουλές από τους ειδικούς

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αν ναι μπορείτε να το κάνετε και χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά.

Το μυστικό για την υγιή απώλεια βάρους είναι η ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει τα μικρά και συχνά γεύματα και την κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η κατανάλωση ζάχαρης και κακών λιπαρών σαφώς θα πρέπει να είναι περιορισμένη, ωστόσο, εφόσον τηρείται το μέτρο, τα γλυκά δεν θεωρούνται απαγορευτικά σε μία ισορροπημένη διατροφή. Τι μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά; Δοκιμάστε αυτά τα tips.

Επιλέξτε σνακ στα οποία μπορείτε να υπολογίσετε τις μερίδες

Για παράδειγμα, επιλέγοντας μία μικρή σοκολάτα υγείας, η άλλα γλυκά σε μικρή ποστότητα είναι πιο δύσκολο να ξεφύγετε σε ό,τι αφορά την ποσότητα και τις θερμίδες. «Η κατανάλωση γλυκών μπορεί να είναι κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής που στοχεύει στην απώλεια βάρους, αλλά η κατανάλωση μεγάλων μερίδων γλυκών, θα έχει σίγουρα τα αντίθετα αποτελέσματα» αναφέρει η διατροφολόγος Lauren Manaker.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tetiana Bykovets

Πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με το γλυκό σας

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί, κι όμως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδυαστικά με ένα γλυκό, μπορεί να είναι όχι μόνο γευστικό αλλά και πολύ υγιεινό. Επίσης θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, τουλάχιστον περισσότερο σε σχέση με το αν τρώγατε τα γλυκά σκέτα.

«Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη η οποία ενισχύει την απώλεια βάρους» αναφέρει η ειδικός.

Επιλέξτε γλυκά με βάση τα φρούτα

Για παράδειγμα, αντί για ένα παγωτό, προτιμήστε ένα δροσερό σορμπέ χωρίς ζάχαρη. Υπάρχουν αρκετές γεύσεις στο εμπόριο, ενώ πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας. Ταπαγωμένα γλυκά ειναι άλλωστε ό,τι πρέπει  το καλοκαίρι και το σορμπέ είναι το ιδανικό για να χάσετε βάρος.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ho Hyou

Ποτέ μην τρώτε γλυκά πριν το κυρίως γεύμα

Είναι σημαντικό να τρώτε το γλυκό σας αφού φάτε ένα πλήρες γεύμα πλούσιο στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, αλλιώς ο στόχος να χάσετε βάρος είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

«Παραλείποντας γεύματα  θα νιώθετε πεινασμένοι και όταν μπροστά σας βρεθεί ένα γλυκό, είναι πιθανό να φάτε και μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που θέλετε.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Mothersblog Team

Καροτέλαιο. Αντιγήρανση σε διάρκεια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr