Το ζεστό Aperol είναι το τέλειο κοκτέιλ για τα βράδια του χειμώνα

Το ζεστό Aperol είναι το τέλειο κοκτέιλ για τα βράδια του χειμώνα

Μέχρι τώρα όλοι, από την Ιταλική Ριβιέρα μέχρι το αγαπημένο μας συνοικιακό μπαρ, γνωρίζουν το Aperol Spritz. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κοκτέιλ του καλοκαιριού και δικαίως αν με ρωτάτε. Όμως, το ανθρακούχο κοκτέιλ που έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος έχει επισκιαστεί από την χειμερινή εκδοχή του, το ζεστό Aperol.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα ένα Instagram story από μία φίλη που κρατούσε μία κούπα με ζεστό Aperol σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης. Ως γνήσια φαν του συγκεκριμένου ποτού, είχα ήδη εντυπωσιαστεί. Κατά τη διάρκεια των εορτών πήγα ταξίδι σε Αυστρία και Σλοβακία και με χαρά είδα πως το ζεστό Aperol είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Το πουλούσαν σε χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και σε εστιατόρια και ήταν ό,τι χρειαζόμουν με το κρύο. Στις αγορές σερβίρεται στις χριστουγεννιάτικες κούπες και ποτήρια, ενώ στα εστιατόρια στο κλασικό, ψηλό ποτήρι του. Μπορώ υπεύθυνα να δηλώσω πως είναι εξίσου γευστικό, αν και πολύ διαφορετικό.

Το ζεστό Aperol είναι μία εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να πίνουν άλλο Glühwein και ζεστό κρασί, ενώ έκανε δειλά-δειλά την εμφάνισή του τον χειμώνα του 2021.

To Aperol Spritz είναι συνυφασμένο με τα καλοκαίρια μας και τώρα, το παγωμένο και ανθρακούχο κοκτέιλ δίνει τη θέση του στη χειμερινή εκδοχή του. Ενώ το αγαπημένο καλοκαιρινό κοκτέιλ αποτελείται από το ομώνυμο λικέρ, prosecco και σόδα, το χειμωνιάτικο χρησιμοποιεί λευκό κρασί αλλά και μπαχαρικά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, όμως όλες τους είναι σαν μία ζεστή αγκαλιά στις κρύες ημέρες.

Πώς να το φτιάξετε
Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά.

Υλικά για 1 μερίδα
45ml Aperol
150ml Λευκό κρασί
75ml χυμό μήλου
Μέλι (Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης)
Γαρύφαλλο
Λεμόνι

Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε μία μικρή κατσαρόλα το Aperol, το λευκό κρασί και τον χυμό μήλου. Στη συνέχεια προσθέτετε μία κουταλιά μέλι (ή σιρόπι αγαύης), το στικ κανέλας και το γαρύφαλλο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Είναι σημαντικό να το βγάλετε από την εστία πριν βράσει. Το ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι το μέλι -ή το σιρόπι- διαλυθεί εντελώς. Αφαιρέστε την κανέλα και το γαρύφαλλο και σερβίρετε σε μία κούπα. Για γαρνιτούρα μπορεί να χρησιμοποιήσετε μία φλούδα πορτοκαλιού.

Τip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Prosecco στη συνταγή αντί για λευκό κρασί.

www.olivemagazine.gr

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr