4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης για να μοιάζει το δέρμα σου σαν 25 ετών

4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης για να μοιάζει το δέρμα σου σαν 25 ετών

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας το δέρμα χρειάζεται φροντίδα για να παραμένει υγιές και καθαρό, και πλέον μπορείς να το διατηρήσεις χάρις μερικούς απλούς κανόνες αντιγήρανσης.

Στην ηλικία των 25 ετών περίπου, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει. Χωρίς φυσικά να κινδυνολογούμε, στην ηλικιακή αύτη καμπή είναι καλό να ξεκινήσεις και να ακολουθείς τους παρακάτω 4 απλούς κανόνες για να αποφύγεις τις βαθιές ρυτίδες και τις κηλίδες στην περιοχή του προσώπου.

Ας το ξεκαθαρίσουμε, αρχίζουμε να γερνάμε από την πρώτη μέρα της ζωής μας. Πρόκειται για ένα μαθηματικό ερώτημα: το πέρασμα του χρόνου μας κάνει σίγουρα σοφότερες, σίγουρα ψηλότερες -και γιατί όχι και ομορφότερες-, αλλά δεν μας κάνει νεότερες. Σήμερα είμαστε μεγαλύτερες από χθες και αύριο θα είμαστε μεγαλύτερες από σήμερα. Υπάρχει, ωστόσο, μια περίοδος – που υπολογίζεται μεταξύ 20 και 25 ετών – κατά την οποία το πρόσωπό μας αρχίζει να καταγράφει αυτή την αέναη ροή λεπτών, ωρών και ημερών.

Χωρίς καμία κινδυνολογία, απλώς και μόνο με μια υγιή δόση ευαισθητοποίησης. Γιατί η αξιοπρεπής γήρανση είναι όμορφη και μάλιστα απαραίτητη στη θεωρία, αλλά η εφαρμογή της στην πράξη δεν συνεπάγεται προχειρότητα αλλά φροντίδα, αγάπη και χαλαρή στάση απέναντι στη ζωή. Το πώς να διατηρήσεις ένα υγιές -και επομένως όμορφο- δέρμα μετά την ηλικία των 30 ετών είναι σχετικά απλό, αρκεί να ακολουθήσεις 4 πολύ απλούς κανόνες που πραγματικά όλοι μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα στην πράξη.

4 χρυσοί κανόνες αντιγήρανσης
Να φόρας πάντα αντηλιακό. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματική η προστασία του δέρματος εναντία στην αντιγήρανση, θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας και με δείκτη προστασίας 30 και πάνω. Προσοχή: η προστασία μέσα στα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι αρκετή από μόνη της, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσθετο στρώμα.

Μην ξεχνάς ποτέ την ενυδάτωση, η οποία μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο συνεπής ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Συνιστάται η εφαρμογή ενός προϊόντος που θα παρέχει στενευμένη ενυδάτωση από το πρωί μέχρι και το βράδυ, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος σου.

Ένα καλό απολεπιστικό προϊόν μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Η συμβουλή μας είναι να επιλέξεις ένα προϊόν που είναι απαλό και κατάλληλο και για το ευαίσθητο δέρμα.

Επίλεξε να χρησιμοποιείς το βράδυ συστατικά με αναπλαστική δράση, όπως ορισμένα οξέα και ρετινοειδή, δηλαδή παράγωγα της βιταμίνης Α. Τα τελευταία, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Ακολουθώντας αυτούς του εύκολους και ιδιαίτερα απλούς κανόνες, που μπορείς να τους ενσωματώσεις -χωρίς πολύ κόπο- σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς, θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να διατηρήσεις ένα υγιές και νεανικό δέρμα το όποιο θα σε ευγνωμονεί στα χρόνια που θα έρθουν.

www.theissue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr