7 tips για να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής χωρίς να πεις ούτε μια λέξη

7 tips για να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής χωρίς να πεις ούτε μια λέξη

Πρόσφερε ένα ζεστό ρόφημα, γίνε ο καθρέφτης του άλλου και «φόρεσε» το μεγαλύτερο χαμόγελό σου.

Ημη λεκτική επικοινωνία μεταφέρει συναισθήματα, σκέψεις και ανάγκες χωρίς να χρησιμοποιεί λέξεις. Είναι επίσης σημαντικό για πολλές ψυχολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας καθώς και την κοινωνική μας επιρροή και το status μας.

1. Κάνε διακριτική σωματική επαφή

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι αν αγγίζουμε αδιάφορα το άτομο με το οποίο μιλάμε, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές μας να γίνουμε αρεστοί σε αυτό το άτομο. Αλλά πρέπει να είναι μια σωματική επαφή που μετά βίας γίνεται αντιληπτή. Αν ακουμπήσεις απαλά το χέρι ή την πλάτη κάποιου ενώ περνάς, ίσως είναι πιο πιθανό να ξεκινήσεις μια συνομιλία μαζί του ή γιατί όχι ένα επιτυχημένο φλερτ.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι το διακριτικό άγγιγμα στο χέρι ή στον ώμο κάποιου είναι επίσης μια αποτελεσματική προσέγγιση για να σπάσεις τον πάγο και να γνωριστείς με κάποιον καλύτερα.

2. Πρόσφερε ένα ζεστό ρόφημα στο άτομο με το οποίο μιλάς

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι θεωρούν τη ζεστασιά ως ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την κρίση. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της σωματικής ζεστασιάς που βιώνουμε σε μια κατάσταση και του πώς νιώθουμε απέναντι στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν εκείνη τη στιγμή. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αντιδρούν στη σωματική ζεστασιά νιώθοντας μια αυξημένη διαπροσωπική ζεστασιά. Αυτό σημαίνει ότι θα κρίνουμε ένα άτομο στο οποίο μιλάμε ως γενναιόδωρο ή στοργικό, χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Τι θα κάνουμε με τα μονά καλτσάκια; 7 χρήσεις για εκείνα που μείνανε μόνα χωρίς το ταίρι τους

Επομένως, μια καλή στρατηγική για να φέρεις κάποιον κοντά σου θα ήταν να του προσφέρεις ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ πριν ξεκινήσεις τη συζήτηση μαζί του.

3. Mirroring ή αλλιώς γίνε ο καθρέφτης του ατόμου με το οποίο μιλάς
Η στρατηγική του «mirroring» σημαίνει ότι βασικά μιμείσαι διακριτικά τις ενέργειες ενός άλλου ατόμου. Μπορεί να είναι οτιδήποτε -από τη μίμηση χειρονομιών έως τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψυχολογικής έρευνας, το λεγόμενο «φαινόμενο χαμαιλέοντα» στην πραγματικότητα οδήγησε σε αυξημένη συμπάθεια και ομαλότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αποτελεσματικό μόνο αν το κάνεις προσεκτικά αλλιώς μπορεί να θεωρεί και ως creepy.

4. Ίσιωσε το ανάστημά σου (να φανεί η ομορφιά σου)
Αν και οι άνθρωποι το γνωρίζουν τείνουν να το ξεχνάνε: η στάση μας -και η γλώσσα του σώματος γενικά- μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας σε μεγάλο βαθμό. Εάν έχεις ανάστημα, κρατάς το κεφάλι ψηλά και τους ώμους σου πίσω, θα νιώσεις καλά και θα αφήσεις την εντύπωση ενός υγιούς, ικανού και με αυτοπεποίθηση ατόμου.

Από την άλλη πλευρά, οι χαλαροί ώμοι ή το καμπούριασμα δεν θα κάνουν τους άλλους να σε δουν ως άτομο με αυτοπεποίθηση, αλλά μάλλον ως κάποια που δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια.

5. Άφησε τους άλλους να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους
Είναι γεγονός ότι νιώθουμε περισσότερο οικεία όταν μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας ή απλώς να μοιραστούμε πληροφορίες για τον εαυτό μας με άλλους. Οι ειδικοί του Χάρβαρντ έχουν ερευνήσει τη λειτουργία των γνωστικών μηχανισμών που σχετίζονται με την ανταμοιβή και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν πιο ενεργοί όταν οι συμμετέχοντες στο πείραμα γνώριζαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Η κατάψυξη, η εφημερίδα και άλλοι 5 τρόποι για να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αφήνεις τους άλλους να μοιράζονται πληροφορίες για τον εαυτό τους ώστε να τους φέρεις πιο κοντά σου.

6. Χάρισε το μεγαλύτερο χαμόγελό σου
Το χαμόγελο φαίνεται να είναι ένα άλλο ισχυρό όπλο για να κάνεις τους άλλους να νιώσουν ζεστά μαζί σου. Τα αποτελέσματα ενός άλλου ψυχολογικού πειράματος έδειξαν ότι στους συμμετέχοντες άρεσαν περισσότερο οι άνθρωποι που έβλεπαν να χαμογελούν από εκείνους που δεν είχαν χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

Ενδιαφέρον γεγονός: έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και η διαδικτυακή αλληλεπίδραση θα είναι πιο θετική αν οι άνθρωποι δημοσιεύουν avatars με ένα μεγαλύτερο, ψηφιακά βελτιωμένο χαμόγελο, παρά με ένα «κανονικό». Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ντρέπεσαι να επιδεικνύεις ένα τεράστιο χαμόγελο όταν αλληλεπιδράς με άλλους ακόμα και διαδικτυακά διότι αυτό είναι κάτι το οποίο ο άλλος αντιλαμβάνεται.

7. Στείλε τα σωστά σήματα με τα ρούχα σου
Ένα από τα πιο προφανή όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να πούμε τίποτα είναι τα ρούχα μας. Αυτό που φοράς μπορεί να πει πολλά, όχι μόνο για τις προσωπικές σου προτιμήσεις ή την οικονομική σου κατάσταση αλλά και για το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου.

Ορισμένοι μελετητές ισχυρίζονται ότι στέλνουμε σημαντικά κοινωνικά μηνύματα με τον τρόπο που ντυνόμαστε, καθώς δείχνει την ταυτότητά μας. Μπορούμε να δώσουμε κάποιες προσωπικές πληροφορίες με τα ρούχα μας, όπως πόση δύναμη έχουμε, πόση επιρροή ασκούμε ή ακόμα και πόσο έξυπνοι είμαστε.

Τα dress-to-impress tips μας
Πρέπει να νιώθεις άνετα με αυτό που φοράς. Εάν αισθάνεσαι άβολα και ασφυκτικά μέσα σε ένα ρούχο, απλά δεν αξίζει τον κόπο.
Επίλεξε ρούχα για να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία και μη ξεχνά να φοράς πάντα το χαμόγελό σου.

www.queen.gr

Έλαιο σαμπούκου (Sambucus nigra).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr