Σκόρδο Και Μέλι το ισχυρό φυτικό φάρμακο υγείας και αδυνατίσματος: Συνταγή, Οφέλη Και Χρήσεις

Σκόρδο Και Μέλι το ισχυρό φυτικό φάρμακο υγείας και αδυνατίσματος: Συνταγή, Οφέλη Και Χρήσεις

από Raksha Hegde 

Ο συνδυασμός σκόρδου και μελιού είναι ένα από τα κλασικά φυτικά φάρμακα που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία του κρυολογήματος και του βήχα καθώς και για την απώλεια βάρους . Και οι δύο έχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και φυσικές ενώσεις που έχουν επιστημονικά αποδειχθεί ότι έχουν θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, μια οργανική ένωση θείου που βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων ανοσίας. Πολλές προκλινικές μελέτες υποδηλώνουν ότι οι οργανικές ενώσεις θείου από το σκόρδο θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και καρδιοπροστατευτική δράση. Το μέλι περιέχει επίσης βιολογικές ενώσεις που έχουν αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Όταν συνδυάζονται, το σκόρδο και το μέλι θεωρούνται ένα ισχυρό σπιτικό φάρμακο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της συνολικής υγείας. Ενώ η σύνθλιψη του σκόρδου με μέλι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να το έχετε, το ζυμωμένο σκόρδο μέλι είναι γνωστό ότι έχει τεράστια οφέλη για την υγεία. 

 

Είναι εύκολο να φτιάξετε μέλι από σκόρδο που έχει υποστεί ζύμωση στο σπίτι. 

Συνταγή ζυμωμένου σκόρδου και μελιού
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να έχετε σκόρδο και μέλι ως φυτικό φάρμακο είναι το ζυμωμένο σκόρδο με μέλι. Εδώ είναι η διαδικασία βήμα προς βήμα για να το φτιάξετε.

Συνταγή μελιού με ζύμωση σκόρδου
Αυτό το απλό φυτικό φάρμακο βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων ανοσίας.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ζύμωσης: 3 ημέρες

Συνολικός Χρόνος: 10 λεπτά

Μερίδες: 1 φλ 
Συστατικά

12 σκελίδες σκόρδο 
1 φλιτζάνι ωμό μέλι

Οδηγίες

Για να φτιάξετε μέλι σκόρδου που έχει υποστεί ζύμωση, θα χρειαστείτε ένα καθαρό γυάλινο βάζο 1 λίτρου ανθεκτικό στη θερμότητα. Χρησιμοποιήστε ένα με φαρδύ στόμιο για να έχετε ευκολότερη πρόσβαση στις σκελίδες σκόρδου.

Οι σκελίδες σκόρδου μπορούν να προετοιμαστούν με τον τρόπο που προτιμάτε. Μπορείτε να επιλέξετε να το ξεφλουδίσετε πλήρως ή να διατηρήσετε τη λεπτή “χάρτινη” φλούδα. Επίσης, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, είτε να τη συνθλίψετε ελαφρά, είτε να την ψιλοκόψετε.

Τοποθετήστε το σκόρδο στο βάζο. Ρίξτε το μέλι στο σκόρδο. Μπορείτε να το ανακατέψετε για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι σκελίδες σκόρδου είναι καλυμμένες με μέλι. Κλείστε το καπάκι του βάζου και αφήστε το να καθίσει για 3 ημέρες.
Αφαιρέστε το καπάκι από το βάζο και αφήστε τα αέρια να βγουν. Μπορεί να δείτε μικροσκοπικές φυσαλίδες σε αυτό το στάδιο. Αφήστε το να καθίσει για μια εβδομάδα. Θα πρέπει να ανοίγετε το καπάκι κάθε δεύτερη μέρα και να το ανακατεύετε λίγο.
Το μέλι σκόρδου που έχει υποστεί ζύμωση είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου για ένα μήνα.

Σημειώσεις


Εάν το μέλι στερεοποιηθεί, μπορείτε να το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου ζεσταίνοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι με γεύση σκόρδου σε ψητό κοτόπουλο ή ψάρι ή ως ντιπ για πικάντικο τηγανητό κοτόπουλο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο και το μέλι;
Αυτό το τονωτικό μελιού που έχει υποστεί ζύμωση μπορεί να το έχετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με μια σκελίδα σκόρδο που έχει υποστεί ζύμωση είναι μια καλή δόση που πρέπει να παίρνετε την ημέρα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να το λαμβάνετε με άδειο στομάχι,  το πρωί. Αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή είναι η πιο αποτελεσματική περίοδος. 

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε σκόρδο που έχει υποστεί ζύμωση, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συμπεριλάβετε τις σκελίδες σκόρδου και το μέλι στην καθημερινή σας διατροφή. Ας δούμε μερικές από τις επιλογές.

Μπορείτε να φτιάξετε μια μαρινάδα από σκελίδες σκόρδου και μέλι. Χρησιμοποιήστε το ως γλάσο πάνω από ψητό κοτόπουλο , χοιρινό ή ψάρι . 

Χρησιμοποιήστε ψιλοκομμένο σκόρδο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ντρέσινγκ σαλάτας.

Φτιάξτε ένα απλό κοτόπουλο σκόρδου με μέλι και λαχανικά.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο με κόκαλα και λαχανικά όπως πατάτες , καρότα και κρεμμύδια στη χύτρα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας , τον πελτέ ντομάτας και την αποξηραμένη ρίγανη . Περιχύνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα λαχανικά και τα ψήνουμε στο slow cooker για 3 ώρες στο ΥΨΗΛΟ ή 5 ώρες στο LOW. Μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα με ένα πολτό κορν φλάουρ στο τέλος. Αυτή η μέθοδος, δημιουργεί ένα νόστιμο και υγιεινό οικογενειακό δείπνο.

Οφέλη από σκόρδο και μέλι
Ας δούμε τα πιο σημαντικά οφέλη του σκόρδου και του μελιού.

Εναλλακτικό Φυσικό Αντιμικροβιακό Φάρμακο

Ερευνητική έκθεση του 2013 αποκάλυψε ότι το σκόρδο σε συνδυασμό με το μέλι tazma (μέλι που παράγεται στην Αιθιοπία από μέλισσες χωρίς κεντρί) είχε ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μείγμα μελιού σκόρδου ήταν αποτελεσματικό κατά της Salmonella , του Staphylococcus aureus , της Lyesria moncytogenes και του Streptococcus pneumonia. Το φυτικό τονωτικό βοήθησε στην αναστολή της ανάπτυξης αυτών των βακτηρίων που προκαλούν παθογόνες βακτηριακές λοιμώξεις. Άλλη ερευνητική μελέτη επιβεβαίωσε αυτά τα αποτελέσματα και διαπίστωσε επίσης ότι όταν τα δύο χρησιμοποιούνται μαζί, φαίνεται να παρατείνουν ή να βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής . 

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Το σκόρδο, σε διάφορες μορφές, όπως φρέσκο, σε σκόνη και παλαιωμένο, έχει συνδεθεί εδώ και καιρό ως μια ισχυρή φυσική τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς . Έρευνες σε μελέτες τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους δείχνουν ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης , ενώ επίσης προλαμβάνει τους θρόμβους αίματος . Ομοίως, το μέλι είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις, οι οποίες δρουν ως φυσικά αντιοξειδωτικά και συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. 

Φυσική ανακούφιση από το κρυολόγημα και τη γρίπη
Το μέλι Manuka έχει ισχυρές αντιικές ιδιότητες, σύμφωνα με έρευνα. Η αλλισίνη, το κύριο συστατικό του σκόρδου, βοηθά στη βελτίωση της απόκρισης καταπολέμησης της νόσου στα λευκά αιμοσφαίρια στο σώμα, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη. Το ζυμωμένο σκόρδο ή το παλαιωμένο σκόρδο, ειδικότερα, βοηθά στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. 

Άλλα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν:

Μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους . 
Μπορεί να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου. 
Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες για την επαλήθευση αυτών των ισχυρισμών. Το ζυμωμένο σκόρδο στο μέλι έχει επίσης διαφημιστεί ως φυσική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά μόνο ένα ζωικό ερευνητικό μοντέλο έχει δείξει μια πιθανή θετική συσχέτιση. 

Παρενέργειες
Γενικά, το σκόρδο στο μέλι χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες ως φυτικό φάρμακο και μπορεί να μην προκαλέσει επιβλαβείς παρενέργειες. Μπορεί να αισθανθείτε κακή αναπνοή ή ίσως δυσοσμία σώματος. Σε περίσσεια, το ωμό σκόρδο μπορεί να προκαλέσει καούρα ή στομαχικές διαταραχές. Τόσο το σκόρδο όσο και το μέλι μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Τα άτομα με αλλεργία στη γύρη πρέπει να είναι προσεκτικά όταν καταναλώνουν μέλι, καθώς μπορεί να προκαλέσει συριγμό, βήχα και δερματικές αντιδράσεις, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Επίσης, το μέλι περιέχει φυσική ζάχαρη και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. 

Το σκόρδο μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα όπως τα αντιπηκτικά όπως η βαρφαρίνη. Μπορεί επίσης να μειώσει την αποτελεσματικότητα της σακουιναβίρης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της λοίμωξης HIV.

www.organicfacts.net

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr