Αναγέννηση & Αύξηση Μαλλιών σταμάτημα Τριχόπτωσης με αυτό το αγαπημένο Έλαιο. (και μια σύνταγή για ψείρες)

Αναγέννηση & Αύξηση Μαλλιών σταμάτημα Τριχόπτωσης με αυτό το αγαπημένο Έλαιο. (και μια σύνταγή για ψείρες)

Λάδι Λεβάντας Για Μαλλιά: Κορυφαία Οφέλη Και Τρόπος Χρήσης

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε παλιές φυτικές θεραπείες για να περιορίσουν τη χρήση φαρμάκων και χημικών ουσιών στο δέρμα και τα μαλλιά τους . Αποδεικνύεται ότι η χρήση λαδιού λεβάντας για τα μαλλιά είναι η νέα-παλιά τάση τώρα. Το έλαιο λεβάντας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και μειώνει την τριχόπτωση . Είναι επίσης γνωστό ότι περιποιείται τα μαλλιά και ενισχύει τη δύναμή τους.

Λάδι λεβάντας για τα μαλλιά
Ας δούμε τα κορυφαία οφέλη του αιθέριου ελαίου λεβάντας για τα μαλλιά.

Ανάπτυξη μαλλιών

Μια μελέτη σε ζώα του 2016 που δημοσιεύτηκε στην Τοξικολογική Έρευνα αποκάλυψε ότι η εφαρμογή ελαίου λεβάντας βοήθησε στη βελτίωση της ανάπτυξης και του πάχους των μαλλιών. Ωστόσο, απαιτούνται μελέτες σε ανθρώπους για να διερευνηθούν τα οφέλη της εφαρμογής του ελαίου στα μαλλιά.

Το έλαιο λεβάντας έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως άρωμα, για αρωματοθεραπεία και για εφαρμογές στο δέρμα. 

Μειώνει την τριχόπτωση


Μια μελέτη που διεξήχθη το 1998 διαπίστωσε ότι ένα μείγμα φυτικών ελαίων, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου λεβάντας, με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά για επτά μήνες, ήταν ικανό να μειώσει την απώλεια μαλλιών. Τα άλλα φυτικά έλαια που περιλαμβάνονται στη θεραπεία μασάζ ήταν το θυμάρι , το δεντρολίβανο και το ξύλο κέδρου και τα έλαια μεταφοράς ήταν το έλαιο jojoba και το έλαιο σταφυλιού. Αυτό έχει προταθεί ως εναλλακτική θεραπεία στην γυροειδή αλωπεκία , μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί απώλεια μαλλιών, συχνά σε μπαλώματα.

Τρίχες του σώματος
Η αποτρίχωση μπορεί να φαίνεται αντιφατική με την επίδραση του ελαίου λεβάντας στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, όταν το λάδι λεβάντας αναμιγνύεται με έλαιο τεϊόδεντρου , έχει αντι-ανδρογόνες ιδιότητες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Endocrinal Investigation . Οι συμμετέχοντες στην τυχαιοποιημένη μελέτη ήταν νεαρές γυναίκες που έπασχαν από ιδιοπαθή υπερτρίχωση και τους δόθηκε θεραπεία με έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου για αποτρίχωση. Ένα σπρέι με το μείγμα λαδιού εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες σε περιοχές που επηρεάζονταν από υπερτρίχωση. Στο τέλος της μελέτης, το έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στις γυναίκες.

Βοηθά στην πρόληψη των ψειρών των μαλλιών
Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι ένα μείγμα λεβάντας και ελαίου τσαγιού μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τις ψείρες των μαλλιών και να τις σκοτώσει επίσης. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διερευνηθούν τα θεραπευτικά οφέλη του μείγματος λαδιών στις ψείρες. 

Αναγέννηση μαλλιών


Παραδοσιακά αιθέρια έλαια λεβάντας για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι διαθέσιμα σε πολλά εγχειρίδια με βότανα.

Σύμφωνα με το βιβλίο « Grow Hair Fast: 7 Steps to a New Head of Hair in 90 Days » από την εμπειρογνώμονα ομορφιάς Riquette Hofstein, το λάδι λεβάντας αναμεμειγμένο με άλλα φυτικά έλαια βοηθά στην προώθηση της αναγέννησης των μαλλιών. Στο best-seller της, η Hofstein συνιστά ένα μείγμα από βασιλικό, λάδι δεντρολίβανου , λάδι λεμονιού και λάδι λεβάντας. Για την αναγέννηση των μαλλιών, συμβουλεύει να κάνετε μασάζ με το μείγμα φυτικών ελαίων κάθε βράδυ, ειδικά στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την τριχόπτωση. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι L avender για τα μαλλιά;
Ας δούμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας για τα μαλλιά.

Κάντε μασάζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής
Το έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα λίγα αιθέρια έλαια που είναι ασφαλές για τοπική εφαρμογή απευθείας στο δέρμα, σύμφωνα με το Ayurveda and Aromatherapy: The Earth Essential Guide to Ancient Wisdom and Modern Healing . Ωστόσο, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερο να το αραιώσετε με λάδι φορέα όπως λάδι jojoba, λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο .

Και τα τρία έλαια μεταφοράς είναι καλά για τα μαλλιά. Μπορείτε να κάνετε μασάζ με το μείγμα λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά και να το αφήσετε για μισή ώρα πριν το ξεπλύνετε. Εάν διαπιστώσετε ότι τα αιθέρια έλαια λειτουργούν καλά για τα μαλλιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφήσετε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα. 

Χρησιμοποιήστε το ως ξέβγαλμα μαλλιών
Έρευνες επισημαίνουν ότι η πτώση των μαλλιών συμβαίνει και λόγω άγχους. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας στο νερό του μπάνιου σας και να το χρησιμοποιήσετε ως ξέπλυμα μαλλιών μετά το τακτικό λούσιμο. Το άρωμα λεβάντας είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του επιδράσεις στο σώμα και το μυαλό, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριχόπτωσης.

Μάσκα μαλλιών με λάδι λεβάντας & τεϊόδεντρου για ψείρες
Πολλές συνταγές DIY απαιτούν την ανάμειξη ελαίου λεβάντας και τεϊόδεντρου για να σκοτώσει και να αποτρέψει τις ψείρες των μαλλιών.

Συνιστάται να αναμιγνύετε 10 σταγόνες ελαίου λεβάντας και ελαίου τεϊόδεντρου το καθένα σε ένα έλαιο φορέα όπως το αμυγδαλέλαιο ή το λάδι jojoba.
Χωρίζοντας τα μαλλιά σε τμήματα, εφαρμόστε το μείγμα αιθέριων ελαίων σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να βουρτσίσετε τα μαλλιά από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες, έτσι ώστε οι τρίχες να είναι καλά καλυμμένες.
Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου και κρατήστε το για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με μια χτένα βουτηγμένη σε αραιωμένο ξύδι ώστε να παρασύρει μακριά απο το παιδικό κεφάλι την κόνιδα  . Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημα με τις ψείρες.

Προσοχή: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από εξανθήματα ή κνίδωση καθώς μπορεί να είναι αλλεργικοί στη λεβάντα. Αν και είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε τοπικά αιθέριο έλαιο λεβάντας, δεν συνιστάται για κατάποση. Συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας ή έναν πιστοποιημένο βοτανολόγο πριν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια στο δέρμα ή τα μαλλιά.

www.healthshots.com

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr