Ελαιόλαδο για τα χείλη: η φυσική φροντίδα των όμορφων χειλιών

Ελαιόλαδο για τα χείλη: η φυσική φροντίδα των όμορφων χειλιών

Έχετε στην καλλυντική αντζέντα σας πολλά δοκιμασμένα  lip balms από διαφορετικές μάρκες; Τώρα όμως γίνετε φυσικά γι αυτό χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να περιποιηθείτε τα σκασμένα χείλη.

Υπάρχει μια πληθώρα από βάλσαμα για τα χείλη για να διαλέξετε και πιθανότατα έχετε μια στοίβα από πολύχρωμες συσκευασίες στο ντουλάπι ομορφιάς σας. Το ελαιόλαδο για τα χείλη είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Γνωρίζουμε ήδη ότι το ελαιόλαδο έχει μια μακρά λίστα από οφέλη για την υγεία. Αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περιποιηθείτε τα σκασμένα χείλη.

Το HealthShots επικοινώνησε με τον Dr DM Mahajan , ανώτερο σύμβουλο, Δερματολογία, Indraprastha Apollo Hospitals, Sarita Vihar, Δελχί, για να μάθει για τα οφέλη του ελαιολάδου, ειδικά για τα χείλη.

Τα οφέλη του ελαιολάδου για το δέρμα
Πριν προχωρήσουμε στα χείλη, ας μάθουμε πόσο καλό είναι το ελαιόλαδο για το δέρμα. Τα οφέλη του ελαιολάδου  περιλαμβάνουν και η βελτίωση της γονιμότητας.

Ακολουθούν μερικά ακόμη οφέλη του ελαιολάδου για το δέρμα
• Έχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και ουσίες όπως το σκουαλένιο και η ελαιοκανθάλη που μπορεί να καθυστερήσουν τη γήρανση και να αποκαταστήσουν τη βλάβη του δέρματος.
• Το ελαιόλαδο είναι μη τοξικό, μικροβιακά ανθεκτικό και φιλικό προς τις αλλεργίες.
• Ενυδατώνει το δέρμα διατηρώντας την υγρασία του. Μπορεί να εξαλείψει τυχόν ξηρές περιοχές και να επαναφέρει τη νεανική λάμψη της επιδερμίδας σας.
• Το ελαιόλαδο είναι σε θέση να μειώσει τις επιπτώσεις των ακτίνων UV.

Ελαιόλαδο για τα χείλη
Αν ελέγξετε τα συστατικά των lip balms, θα βρείτε πολλές μάρκες που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο. Ο Δρ Mahajan λέει ότι μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε απευθείας ελαιόλαδο στα χείλη σας για να τα θρέψετε. Θα προστατεύσει τα χείλη σας από τη φθορά ή το σκάσιμο. Έτσι, εάν τα χείλη σας τα αισθάνεστε ξηρά, απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου το βράδυ. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ελαιόλαδο με ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα φυσικό scrub για τα χείλη. Η ζάχαρη θα απολεπίσει τα χείλη σας, λειαίνει την επιφάνεια και αφαιρεί τυχόν ξηρά ή νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Μπορεί το ελαιόλαδο να κάνει τα χείλη ροζ;
Ενώ υπάρχουν κραγιόν και lip gloss για να αποκτήσετε ροζ χείλη, μπορείτε να κάνετε απολέπιση για να επιτύχετε φυσικά ροζ χείλη. Ο ειδικός λέει ότι η απολέπιση χειλιών είναι απαραίτητη για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ανανεώσετε το δέρμα σας. Η καλύτερη μέθοδος για την απολέπιση και την περιποίηση των χειλιών είναι η χρήση ενός scrub με ζάχαρη και ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε το τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Ελαιόλαδο vs λάδι καρύδας για τα χείλη. Ποιό είναι το καλύτερο; Τι απαντά ο γιατρός.
Το λάδι καρύδας είναι αγαπημένο πολλών, καθώς εγγυάται απαλό δέρμα . Αλλά ο Δρ Mahajan λέει ότι σε σύγκριση με το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά. Το λάδι καρύδας είναι επίσης πιο βαρύ από το ελαιόλαδο, επομένως μερικές γυναίκες μπορεί να πιστεύουν ότι το πρώτο δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα χείλη. Αλλά το θέμα είναι ότι πολλά λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο λάδι καρύδας βοηθούν στη διατήρηση απαλών χειλιών. Είναι απαραίτητο για να διατηρείτε τα χείλη σας επαρκώς ενυδατωμένα  όλη την ημέρα. Οπότε ξεκάθαρα, το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στο να μην σκάσουν ή ξηρά τα χείλη σας. Απλώς απλώστε λίγο λάδι καρύδας στα χείλη σας και κάντε μασάζ. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα εξαφανίσει το νεκρό δέρμα και το ξηρό εξωτερικό στρώμα των χειλιών σας.

Γεγονός είναι ότι το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας είναι και τα δύο καλές επιλογές για τα χείλη λόγω των ενυδατικών τους ιδιοτήτων. Μειώνουν επίσης τη μελάγχρωση και αυτό βοηθά να έχετε ροζ και αναζωογονημένα χείλη.

Καροτέλαιο. Αντιγήρανση σε διάρκεια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr