Ινδικά βότανα και μπαχαρικά για γρήγορο κάψιμο λίπους- σίγουρο αδυνάτισμα. Βότανα και μπαχαρικά desi

Ινδικά βότανα και μπαχαρικά για γρήγορο κάψιμο λίπους- σίγουρο αδυνάτισμα. Βότανα και μπαχαρικά desi

Εμπιστευτείτε αυτά τα 7 βότανα και μπαχαρικά desi που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας για απώλεια βάρους

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις σωστές διατροφικές επιλογές και να τρώτε υγιεινά, έχουμε παραθέσει κορυφαία ινδικά βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος, να χάσετε βάρος και να κρατήσετε μακριά πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Η απώλεια των επιπλέον κιλών απαιτεί τακτική προσπάθεια  για να πετύχετε τον στόχο σας. Για να κάψετε το περιττό σωματικό λίπος, επιλέξτε πρώτα ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, αντί να κάνετε προπόνηση υψηλής έντασης.

Αλλά ενώ υιοθετούν μια υγιεινή διατροφή , οι περισσότεροι άνθρωποι αποκλείουν τα βότανα και τα μπαχαρικά από τη διατροφή τους και τα θεωρούν ανθυγιεινά για την απώλεια βάρους. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Λοιπόν, αυτό είναι μύθος! Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος βοτάνων που είναι χρήσιμα και δεν προκαλούν καμία βλάβη. Ακολουθούν βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους, ενισχύοντας την πέψη προκειμένου να επιταχυνθεί η απώλεια βάρους.

Δείτε τα βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

1. Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που τονώνουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αυτό το κίτρινο-πορτοκαλί μπαχαρικό έχει αρκετές ιδιότητες αδυνατίσματος. Βοηθά στην πέψη του λίπους και είναι πολύ αποτελεσματικό ως ένωση καύσης λίπους. Επιπλέον, έχει μια ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού, απλώς αυξάνοντας τη θερμότητα του σώματος. Καταναλώστε τον κουρκουμά απλά προσθέτοντάς τον σε σούπες ή κάρυ.

2. Κανέλα
Το νταλτσίνι ή η κανέλα βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού του σώματος, ο οποίος βοηθά περαιτέρω στη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Αυτό το βότανο μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει την επιθυμία. Σας βοηθά επίσης να παραμένετε κορεσμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τσάι, παρασκευάσματα τροφίμων ή μπορείτε να το προσθέσετε σε τυρί cottage, γιαούρτι κ.λπ.

3. Guggul
Το Guggul επαινείται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Είναι καλό για την απώλεια βάρους , επειδή περιέχει μια φυτική στερόλη γνωστή ως γκουγκουλστερόνη που λέγεται ότι προάγει την απώλεια βάρους διεγείροντας τον μεταβολισμό του σώματος.

4. Κύμινο
Το να πίνετε νερό με κύμινο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Μουλιάστε δύο κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου σε νερό όλη τη νύχτα και βράστε τους σπόρους το πρωί. Το φιλτράρετε για να αφαιρέσετε τους σπόρους και στύψτε ένα μισοκομμένο λεμόνι σε αυτό. Πιείτε το με άδειο στομάχι κάθε πρωί για δύο εβδομάδες για γρήγορη απώλεια βάρους.

5. Ashwagandha
Το βότανο που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι το ashwagandha . Προσφέρει αντιοξειδωτικές, αντισπασμωδικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το Ashwagandha βοηθά στην ανακούφιση του στρες, το οποίο είναι μία από τις κύριες αιτίες αύξησης βάρους αυτές τις μέρες. Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να βελτιώσει το πεπτικό σύστημα.

6. Τζίντζερ
Το νερό τζίντζερ αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού βοηθά στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του σώματός σας. Μπορεί να αποτρέψει την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ειδικά μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ζάχαρη με πολλές θερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό παράγοντας περισσότερη θερμότητα στο σώμα.

7. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι απίστευτα ωφέλιμο για τη γενική υγεία σας. Εάν η απώλεια βάρους είναι στο μυαλό σας, το σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της απώλειας λίπους, να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και να καταστείλει την όρεξή σας.

Επομένως, μην περιμένετε άλλο και δοκιμάστε αυτά τα βότανα.

www.healthshots.com

Καροτέλαιο. Αντιγήρανση σε διάρκεια.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr