Πώς Να Ψήσετε Σκόρδο: 2 Απλοί Τρόποι

Πώς Να Ψήσετε Σκόρδο: 2 Απλοί Τρόποι

από Raksha Hegde 

Το ψητό σκόρδο είναι ένα από εκείνα τα μυστικά συστατικά που μπορούν να κάνουν ένα συνηθισμένο πιάτο να γίνει υπέροχο. Φανταστείτε να σας σερβίρουν μια πιατέλα με ζεστά, βουτυρωμένα κροστίνι – τα υπέροχα αρώματα βουτύρου και ψωμιού είναι αρκετά για να κάνουν οποιονδήποτε χαρούμενο. Αλλά αν θέλετε να το απογειώσετε και να έχετε ένα γκουρμέ κροστίνι, βάλτε λίγο κρεμώδες ψητό σκόρδο στο ζεστό βουτυρωμένο ψωμί και δαγκώστε το. Η γεύση που μοιάζει με καραμέλα, αλλά αλμυρή και θα το μετατρέωει πραγματικά σε μια αξέχαστη εμπειρία κροστίνι.

Αν λοιπόν είστε πεπεισμένοι για το ψήσιμο του σκόρδου ή ίσως λίγο περίεργοι, ας μάθουμε πώς να φτιάξετε αυτό το νόστιμο καρύκευμα.

Πώς να ψήσετε σκόρδο;

Το ψητό σκόρδο μπορεί να γίνει και να κρατηθεί στο χέρι για να αρωματίσετε διάφορα πιάτα όπως πουρέ πατάτας , σοταρισμένες γαρίδες και σούπες. Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στο ωμό σκόρδο. Το ψητό σκόρδο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Φρέσκο ​​ψητό σκόρδο με ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
Το ψητό σκόρδο μπορεί να απλωθεί σε ψωμί με κρούστα ή να προστεθεί σε πουρέ πατάτας. 

Το σκόρδο συνήθως ψήνεται στο φούρνο με αλουμινόχαρτο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο όταν θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς μπορεί να είναι τοξικό για την υγεία. Εάν δεν είστε σίγουροι για την έκπλυση αλουμινίου στο φαγητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές για να είστε ασφαλέστεροι.

Αυτές αφορούν: 

Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για να καλύψετε το σκόρδο και στη συνέχεια τυλίξτε ένα αλουμινόχαρτο γύρω του.
Μπορείτε να φτιάξετε ψητές σκελίδες σκόρδου στην εστία.
Χ

ρησιμοποιήστε 2 ταψιά για μάφιν, το ένα πάνω στο άλλο, για να φυλάξετε τους βολβούς του σκόρδου. Αυτό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα αλουμινόχαρτο.

Συνταγή ψητού σκόρδου
Ας δούμε δύο απλούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτήν τη συνταγή – ο ένας είναι χρησιμοποιώντας το φούρνο και ο δεύτερος είναι στην εστία, χωρίς αλουμινόχαρτο.

Φρέσκο ​​ψητό σκόρδο με ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
Πώς να ψήσετε σκόρδο: 2 απλές συνταγές

Μάθετε πώς να ψήνετε έναν ολόκληρο βολβό σκόρδου καθώς και πώς να ψήνετε σκελίδες σκόρδου. Εξηγούμε πώς μπορείτε να το κάνετε με απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα φούρνο ή ένα τηγάνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Συστατικά
2 βολβοί σκόρδου 
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Πώς να ψήσετε σκόρδο στο φούρνο;
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Τοποθετήστε το ράφι στη μεσαία θέση.
Ετοιμάζουμε τα κεφάλια του σκόρδου, πετώντας τις εξωτερικές φλούδες από ολόκληρο το σκόρδο. Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε μόνο τις μεμονωμένες φλούδες των σκελίδων σκόρδου που είναι συνδεδεμένες στον βολβό του σκόρδου.
Κόψτε το πάνω κεφάλι του σκόρδου, ας πούμε περίπου 1/4 ίντσας. Τοποθετήστε σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις εκτεθειμένες σκελίδες σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίξτε το σκόρδο στο αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ψηθεί για 40 λεπτά.
Αφήνουμε το σκόρδο να κρυώσει ελαφρώς και μετά σερβίρουμε.

Πώς να ψήσετε σκόρδο στην εστία;
Για να το φτιάξετε στην εστία, θα πρέπει να έχετε μεμονωμένες σκελίδες σκόρδο . Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το εξωτερικό περιβλημα από τις σκελίδες σκόρδου αλλά αφήστε το δέρμα.

Πάρτε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο στο τηγάνι. Μπορείτε να ψήσετε τις σκελίδες από 2 βολβούς σκόρδου τη φορά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υπερφορτωμένοι γιατί αυτό θα προκαλέσει ατμό.

Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 35-40 λεπτά σε αργή προς μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να τσιτσιρίζει. Αυτό θα κάνει τις σκελίδες σκόρδου να τηγανιστούν αντί να ψηθούν.

Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι ως λάδι με σκόρδο για ζυμαρικά και σάλτσες για σαλάτες.

Σημειώσεις
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του φούρνου για να ψήσετε το σκόρδο στη σχάρα ή σε φούρνο ή τοστιέρα.
Μπορείτε επίσης να ψήσετε ξεφλουδισμένο σκόρδο σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή.
Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της εστίας για να ψήσετε ψιλοκομμένο σκόρδο – θα χρειαστεί λιγότερο από πέντε λεπτά. Μόλις το ψιλοκομμένο σκόρδο πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εάν θέλετε να ψήσετε ψιλοκομμένο σκόρδο στο φούρνο, βάλτε το σε ένα ταψί και ρίξτε ελαιόλαδο και ψήστε στους 325°F για περίπου δέκα λεπτά.
Για μια μέθοδο γρήγορης επιδιόρθωσης, μπορείτε να ψήσετε το σκόρδο σε φούρνο μικροκυμάτων σε ισχύ 50 τοις εκατό για περίπου 3 λεπτά. Ωστόσο, δεν θα έχει τις ίδιες βαθιές γεύσεις με το ψητό σκόρδο που γίνεται σε ταψί και στο φούρνο.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ψητό σκόρδο
Μπορείτε να φάτε ζεστό, φρυγανισμένο σκόρδο απευθείας από τη σκελίδα ή να το πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα κρεμώδες άλειμμα. Απλοί και νόστιμοι τρόποι χρήσης ψητού σκόρδου είναι:

Ως άλειμμα: Μπορείτε να ρίξετε ψωμί ή κράκερ.
Σε ντρέσινγκ για σαλάτες: Μπορείτε να το λιώσετε και να προσθέσετε την κρεμώδη πάστα σε βινεγκρέτ για ένα γευστικό dressing.
Ψητά ζυμαρικά με σκόρδο: Μπορείτε να ρίξετε φρεσκομαγειρεμένα μακαρόνια με ψιλοκομμένο ψητό σκόρδο, ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι για ένα απλό, νόστιμο γεύμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητό σκόρδο σε οποιαδήποτε συνταγή αντί για κανονικό σκόρδο και μπορεί να εκπλαγείτε με τις γεύσεις που προκύπτουν. 
Πώς να αποθηκεύσετε το ψητό σκόρδο: Το ψητό σκόρδο δεν διατηρείται καλά στο ψυγείο και είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να καταψύξετε το σκόρδο. Εάν είναι ολόκληρο σκόρδο, αφαιρέστε τις μεμονωμένες σκελίδες και παγώστε τις σε ένα ταψί. Μεταφέρετέ τα σε σφραγισμένη σακούλα για μελλοντική χρήση.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr