Οι τροφές για σφιχτό δέρμα, ενυδατωμένο, ελαστικό και πυκνό, γεμάτο λάμψη και υγεία 10 χρόνια νεότερο.

Οι τροφές για σφιχτό δέρμα, ενυδατωμένο, ελαστικό και πυκνό, γεμάτο λάμψη και υγεία 10 χρόνια νεότερο.

 Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μαζί με υγιεινά για την καρδιά λιπαρά από ψάρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας απαλό και ελαστικό κάνοντας το 10 χρόνια νεότερο.

Ο κρύος, σκληρός χειμώνας δεν επηρεάζει μόνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά και το δέρμα σας. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι καμία ποσότητα κρέμας ή λοσιόν δεν μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα σας και ό,τι κι αν κάνετε, το δέρμα σας φαίνεται πάντα άτονο και θαμπό. Ενώ μπορεί να θέλετε να προσεγγίσετε φανταχτερά και ακριβά προϊόντα ομορφιάς, υπάρχει πιθανότητα να το κάνουν ακόμη χειρότερο μακροπρόθεσμα. Οι χημικές ουσίες σε αυτά τα προϊόντα δεν είναι τόσο ιδανικές για το δέρμα σας, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τις αποφεύγετε.

Πώς λοιπόν να επαναφέρετε τη λάμψη  της επιδερμίδας; Λοιπόν, για να αποκαταστήσετε την υγεία του δέρματός σας, πρέπει να τροποποιήσετε λίγο τη διατροφή σας. Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μαζί με υγιεινά για την καρδιά λιπαρά από ψάρια, σπόρους και ξηρούς καρπούς μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας απαλό και ελαστικό.

Ένας από τους κύριους λόγους που το δέρμα σας γίνεται θαμπό είναι η χαμηλή υγρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το δέρμα είναι το πιο εξωτερικό στρώμα που τείνει να αντανακλά το επίπεδο υγρασίας γύρω του. Όταν η υγρασία είναι χαμηλή στον αέρα, επηρεάζει και το δέρμα σας, καθιστώντας το ακόμη πιο ξηρό. Παραθέτουμε τις χειμωνιάτικες τροφές που πρέπει να τρώτε για να φροντίσετε την υγεία του δέρματός σας και να το κάνετε να λάμπει ξανά.

Περιποίηση δέρματος: Τροφές για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα
1. Καρότα

Τα καρότα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός σας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι τραγανές απολαύσεις είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, ένα άλλο αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, προλαμβάνοντας περαιτέρω τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Συμβουλές περιποίησης του δέρματος: Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C.

2. Παντζάρια

Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού παντζαριού βοηθά στον καθαρισμό του αίματος και στην αποβολή των τοξινών, αφήνοντας το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Η τοπική εφαρμογή μπορεί επίσης να κάνει θαύματα στο δέρμα σας. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο απαλό και ελαστικό.

Συμβουλές περιποίησης του δέρματος: Η τοπική εφαρμογή παντζαριού μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, τα χόρτα μουστάρδας κ. Τα φυλλώδη λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και του ξεφλουδίσματος του δέρματος.

4 Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αχνίστε λοιπόν λίγο μπρόκολο και βάλτε το στις σαλάτες σας.

Συμβουλές περιποίησης του δέρματος: Το μπρόκολο είναι γεμάτο με διάφορες απαραίτητες βιταμίνες που κάνουν καλό στο δέρμα μας.

5. Μούρα

Τα μούρα έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο δέρμα. Πάρτε λοιπόν μια χούφτα μούρα και απολαύστε τη γλυκιά γεύση αυτών των θεραπευτικών φρούτων.

Προσθέστε αυτές τις καταπληκτικές τροφές στη διατροφή σας και εξασφαλίστε μια υγιή επιδερμίδα!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr