Υψηλό Ουρικό Οξύ: 10 Θεραπευτικά Μυστικά Για Τη Διαχείριση Του Πόνου Και Της Φλεγμονής Στις Αρθρώσεις Το Χειμώνα

Υψηλό Ουρικό Οξύ: 10 Θεραπευτικά Μυστικά Για Τη Διαχείριση Του Πόνου Και Της Φλεγμονής Στις Αρθρώσεις Το Χειμώνα

Το υψηλό ουρικό οξύ είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παρουσία ουρικού οξέος στα ούρα ή στα νεφρά.

Υποφέρετε από υψηλό ουρικό οξύ; Έχουμε την τέλεια θεραπεία για εσάς που μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα συμπτώματα της πάθησης υπό έλεγχο, αλλά και να την αποτρέψετε από την επανεμφάνισή της.

Το υψηλό ουρικό οξύ είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παρουσία ουρικού οξέος στα ούρα ή στα νεφρά. Τα δύο χειρότερα συμπτώματα που σχετίζονται με το υψηλό ουρικό οξύ είναι ο πόνος στις αρθρώσεις και το πρήξιμο (φλεγμονή).

Το χειμώνα, γίνεται ακόμη χειρότερο για τους ασθενείς να διαχειριστούν την κατάσταση και τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν. Σήμερα, σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές αγιουρβεδικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κατάστασης υπό έλεγχο, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου.

Αγιουρβεδικές συμβουλές για τη διαχείριση των υψηλών επιπέδων ουρικού οξέος
Για να διατηρήσετε το επίπεδο του ουρικού οξέος στο αίμα ή στα νεφρά, είναι σημαντικό να κατανοήσετε μερικές εύκολες θεραπείες στο σπίτι. Παρακάτω είναι μια λίστα με όλες τις συμβουλές της Αγιουρβέδα που ένας ασθενής που πάσχει από υψηλό ουρικό οξύ μπορεί να ακολουθήσει:

Άσκηση τακτικά
Πίνουμε αρκετό νερό
Πείτε όχι στις φακές, τα φασόλια και το σιτάρι
Φάτε νωρίς το δείπνο
Διατηρήστε τη διατροφή σας ελαφριά και απλή
Εργαστείτε στον ρυθμό του μεταβολισμού σας
Κρατήστε μακριά το άγχος
Συμπληρώστε 8 ώρες ύπνου
Τρώτε καθαρά τρόφιμα και περισσότερα λαχανικά και αποφεύγετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα
Καταναλώστε προβιοτικά τρόφιμα

Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Giloy για τη θεραπεία αυτής της πάθησης. Το Giloy, γνωστό και ως Guduchi , είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και καταπληκτικά αγιουρβεδικά βότανα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας. Σε περίπτωση που έχετε φυτό giloy στο σπίτι, μουλιάστε το όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί – θρυμματίστε και βράστε τα σε 1 ποτήρι νερό. Αφήστε το να πάρει μια βράση, στραγγίστε το ρόφημα και πιείτε το σαν χυμό.

Εαν το βότανο σας φαίνεται ξένο, αναζητήστε το στο διαδίκτυο.

Τι προκαλεί υψηλό ουρικό οξύ
Μερικοί από τους κοινούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με το υψηλό ουρικό οξύ είναι ο χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού, η κακή υγεία του εντέρου, η καθιστική ζωή, η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών και λιγότερων λιπαρών, το βαρύ δείπνο, η υπνική άπνοια, η κακή διατροφή, η μη παροχή αρκετών υγρών στο σώμα, η νεφρική δυσλειτουργία. και η κατανάλωση υπερβολικού κρέατος.

Επομένως, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή διατροφή προκειμένου να διατηρείτε υπό έλεγχο τα επίπεδα ουρικού οξέος.

www.thehealthsite.com

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr