10 Σημάδια Που Δείχνουν Ότι Το Βάρος Σας Μπορεί Να Αυξάνεται

10 Σημάδια Που Δείχνουν Ότι Το Βάρος Σας Μπορεί Να Αυξάνεται

Πονάνε τα πόδια, ραγάδες και τρέξιμο με δύσπνοια; Μπορεί να παίρνετε βάρος

Το βάρος μπορεί να γίνει πρόβλημα εάν παρεμβαίνει στη συνολική ευημερία ενός ατόμου και όταν έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη χρόνιων και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεων όπως καρδιαγγειακές διαταραχές, διαβήτης και άλλες. Το θέμα της αύξησης του βάρους μπορεί να είναι ότι συμβαίνει τόσο αργά και σταθερά που μπορεί κανείς να αγνοήσει τα σημάδια του, εκτός και αν πατήσει σε μια ζυγαριά.

Εδώ είναι 10 σημάδια που θα σας πουν ότι πρέπει να χάσετε μερικά κιλά.

Χρόνια εξάντληση

Εάν οι καθημερινές σας εργασίες όπως τα ψώνια και το μαγείρεμα σας εξουθενώνουν, πιθανότατα επιβαρύνεστε με περιττά κιλά. Το υπερβολικό λίπος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα σας που με την σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μια διαρκή κατάσταση κόπωσης και κούρασης.

Αυξημένη λαχτάρα

Η λαχτάρα για επιδόρπια και γλυκά και η σημαντικά αυξημένη όρεξη μπορεί να είναι σύμπτωμα αύξησης βάρους. Το υπερβολικό σωματικό βάρος μπορεί να σας προκαλέσει άγχος και κατάθλιψη που με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας. Όταν είστε αγχωμένοι ή καταθλιπτικοί, τα επινεφρίδια απελευθερώνουν την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία αυξάνει την όρεξη. 

Ανοδικές παράμετροι

Εάν έχετε αυξημένα επίπεδα σακχάρου ή χοληστερόλης στο αίμα, θα μπορούσε να είναι σαφής ένδειξη ότι παίρνετε βάρος. Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας έδειξε ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλεται σε μικρές αυξήσεις βάρους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σε υγιείς ενήλικες.

Αύξηση της μέσης

Αν το τζιν σου δεν ταιριάζει όπως παλιά, ήρθε η ώρα να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά. Όταν αρχίζετε να παίρνετε βάρος, το λίπος τείνει πρώτα να αποθηκεύεται γύρω από τους γοφούς και την κοιλιά σας. Έρευνα από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Τέξας στο San Antoni διαπίστωσε ότι όσοι κάθονται όλη μέρα στο γραφείο τείνουν να παίρνουν πρώτα βάρος γύρω από τη μέση τους. 

Επώδυνες αρθρώσεις

Εάν πονάνε οι αρθρώσεις σας, είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας ειδοποιήσει ότι είναι ώρα να χάσετε βάρος. Το υπερβολικό λίπος μπορεί να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις και να φθείρει τον ιστό γύρω τους, οδηγώντας σε πόνο και φλεγμονή.

Λαχάνιασμα

Εάν αντιμετωπίζετε δύσπνοια μόνο περπατώντας σε μικρή απόσταση ή ανεβαίνοντας μερικές σκάλες, θα μπορούσε να είναι ένα προφανές σημάδι ότι είστε υπέρβαροι. Το υπερβολικό σωματικό βάρος μπορεί να ασκήσει πίεση στο καρδιαγγειακό σας σύστημα, δυσκολεύοντας την καρδιά σας να παρέχει αρκετό οξυγόνο στο σώμα σας, οδηγώντας σας σε δύσπνοια.

Λήθαργος

Εάν επιλέξετε να πάρετε το ασανσέρ αντί για τις σκάλες, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Το βάρος σας μπορεί να σας εμποδίσει να κινηθείτε ενεργά, ακόμη και να πάτε στο γυμναστήριο και να ασκηθείτε. 

Ροχαλητό τη νύχτα

Εάν ροχαλίζετε τη νύχτα και σπάνια κοιμάστε καλά, μπορεί να πάσχετε από υπνική άπνοια, μια κατάσταση κατά την οποία η ακανόνιστη αναπνοή μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Το υπερβολικό σωματικό σας βάρος μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το σώμα σας αποθηκεύει λίπος γύρω από το λαιμό, μπορεί να περιορίσει τον αεραγωγό και να προκαλέσει παύσεις στην αναπνοή.

Ραγάδες

Το υπερβολικό λίπος μπορεί να οδηγήσει τον ιστό κάτω από το δέρμα σας να τεντωθεί. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να εμφανίζουν ραγάδες με την παραμικρή αύξηση βάρους, ενώ άλλοι έχουν ελαστικό δέρμα που μπορεί να αντισταθεί στο τέντωμα.

Πρησμένα πονεμένα πόδια

Ο πόνος μπορεί να είναι ένα από τα σίγουρα σημάδια ότι είστε υπέρβαροι, καθώς τα πόδια σας φέρουν όλο το βάρος του σώματός σας, τα πόδια σας πονάνε και πρήζονται. Το πρήξιμο προκαλείται λόγω συσσώρευσης υγρού στους ιστούς και αυτό το υγρό συγκεντρώνεται κυρίως στα πόδια.

www.thehealthsite.com

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr