Οξύτητα, Φούσκωμα Και Δυσκοιλιότητα: 5 Εύκολες Σπιτικές Θεραπείες Για Να Απαλλαγείτε Από Πεπτικά Προβλήματα

Οξύτητα, Φούσκωμα Και Δυσκοιλιότητα: 5 Εύκολες Σπιτικές Θεραπείες Για Να Απαλλαγείτε Από Πεπτικά Προβλήματα

Υποφέρετε από πεπτικά προβλήματα; Ακολουθούν μερικοί τρόποι που υποστηρίζονται από ειδικούς για να διαχειριστείτε την οξύτητα, το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα (ABC) της δυσπεψίας.

Τα περιστασιακά πεπτικά προβλήματα δεν είναι κάτι νέο για κανέναν από εμάς. Όλοι γνωρίζουμε πώς επηρεάζεται το πεπτικό μας σύστημα από μια απλή αλλαγή εποχής, τρόπου ζωής κ.λπ. Ποια είναι όμως τα τρία πιο κοινά πεπτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά; Πρώτον, η δυσπεψία μπορεί να οδηγήσει σε οξύτητα, φούσκωμα και στη συνέχεια δυσκοιλιότητα. Αυτά τα τρία μπορεί να εμποδίσουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τέλος, όμως, σας έχουμε μια λύση. Ακολουθούν μερικοί τρόποι που υποστηρίζονται από ειδικούς για να διαχειριστείτε την οξύτητα, το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα (ABC) της δυσπεψίας.

Δυσπεψία: Πώς να την αντιμετωπίσετε;
Εάν είστε επίσης θύμα επίμονων προβλημάτων δυσπεψίας, ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις εύκολες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε έξυπνα. Επίσης, φροντίστε να μην προχωρήσετε ξαφνικά σε μια τεράστια αλλαγή στη διατροφή σας εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή παίρνετε φάρμακα. Αντίθετα, λαμβάνετε πάντα αυτές τις συμβουλές ως προτάσεις και συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής σας.

Ξεκινήστε το πρωίμε ένα ζεστό ποτήρι νερό

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό (κατά προτίμηση ζεστό). Αυτό όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος αλλά και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Ένα ποτήρι νερό πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη της υπερβολικής συσσώρευσης λίπους στο σώμα, η οποία μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους. Εκτός από όλα αυτά, ένα ζεστό ποτήρι νερό είναι επίσης χρήσιμο για την αποφυγή πεπτικών προβλημάτων. Βοηθά στη διάσπαση της τροφής και ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα, διευκολύνοντας την πέψη. Εάν υποφέρετε από πεπτικά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, οξύτητα ή φούσκωμα, συνεχίστε να πίνετε ζεστό νερό για σημαντική ανακούφιση. Διαβάστε τα πάντα για τα οφέλη της κατανάλωσης ζεστού νερού το πρωί ΕΔΩ.

Φάτε το σωστό φαγητό

Η κατανάλωση της σωστής τροφής για το στομάχι σας είναι απαραίτητη εάν υποφέρετε από πεπτικά προβλήματα. Τα πικάντικα και λιπαρά πρόχειρα τρόφιμα μπορεί να είναι σκληρά για το στομάχι και να αυξήσουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει πεπτικά προβλήματα. Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κορεσμένα λιπαρά και πρόσθετα. Αντίθετα, συμπεριλάβετε περισσότερα χόρτα, βραστά φαγητά και λιγότερα πικάντικα πιάτα, τα οποία μπορούν να ηρεμήσουν το πεπτικό σας σύστημα και να βοηθήσουν στην εξάλειψη του ABC.
Εκτός από το τι τρώτε ή πίνετε, η άσκηση της σωστής στάσης γιόγκα είναι επίσης απαραίτητη για να αποτρέψετε το σώμα να υποφέρει από δυσπεψία. Μία από τις πιο συνιστώμενες ασάνες γιόγκα για την αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων είναι η Supta Baddha Konasana Asana, γνωστή και ως Reclining Bound Angle Pose. Πώς βοηθά αυτή η ασάνα στην υποβοήθηση των πεπτικών προβλημάτων; Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η στάση επιτρέπει στο σώμα σας να εκτείνεται, γεγονός που δημιουργεί χώρο στον κορμό και τη λεκάνη σας, αυξάνει τη ροή του αίματος και διεγείρει τα πεπτικά σας όργανα. 

 

Συμπεριλάβετε ένα ποτήρι νερό που περιέχει τζίντζερ, φύλλα μέντας και σπόρους μάραθου. Μπορείτε να το πιείτε αφού το αναμίξετε με νερό ή μασήσετε μαραθόσπορους και να πιείτε ένα σφηνάκι τζίντζερ το πρωί για να εξαλείψετε τα πεπτικά προβλήματα. Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε μια ένωση που ονομάζεται τζιντζερόλη , η οποία χρησιμεύει ως πεπτικό βοήθημα για τη μετακίνηση της τροφής μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα, πράγμα που σημαίνει λιγότερη παλινδρόμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. (Σημείωση: Αυτή είναι απλώς μια πρόταση. Εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το παρασκεύασμα.)

Συμπεριλάβετε το κάρδαμο και το γαρύφαλλο στη διατροφή σας

Ένα άλλο εξαιρετικό συστατικό για την καταπολέμηση του ABC (οξύτητα, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα) είναι η δίαιτα με κάρδαμο και γαρύφαλλο.

Το γαρύφαλλο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθά στη βελτίωση της περισταλτικής. Εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος, η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της οξύτητας. Είναι ασφαλές να καταναλώσετε αυτό το ένα συστατικό. Ωστόσο, εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα μπαχαρικά που αναφέρθηκαν προηγουμένως, φροντίστε να μην τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

www.thehealthsite.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr